Beauty recenzija | Maskare [Lancôme Hypnôse Volume-à-porter, YSL Mascara Volume Effet Faux Cils, L’Oreal Paris false Lash SuperStar, MNY The Falsies Push Up Drama, MNY Lash Sensational]

S obzirom da su upravo maskare makeup proizvodi koje najviše volim testirati te ih najčešće mijenjam, ne stižem ih recenzirati na vrijeme, stoga sam odlučila napraviti kraći osvrt na posljednjih pet koje sam koristila, neovisno da li su mi se dopale ili nisu.

Maskara

Prije samog osvrta na maskare istaknula bi kako sam ja osoba koja ne štedi na nanošenju maskare i nanosim slojeve dok god ne budem zadovoljna sa izgledom svojim trepavica. Ono što želim od maskare je da uvije moje dugačke ali ravne trepavice te im istaknu duljinu i iznad svega pruži im volumena odnosno gustoće. Također, s obzirom na više slojeva volim kada se maskare ne truse ili preslikavaju u toku dana ali ni ne zamjeram pretjerano ako se to dogodi jer upravo zbog kojeg sloja više mislim da tu i ja snosim dio odgovornosti. Ono što ne toleriram kod maskara je sljepljivanje trepavica stoga sam jako osjetljiva kako na teksturu tako i na samu četkicu.

Lancôme Hypnôse Volume-à-porter 250kn

Među svim Lancôme Hypnôse maskarama koje sam isprobala ova mi se najviše sviđa te bi općenito istaknula ovu maskaru kao jednu od top 5 maskara po mom izboru. Manja gumena čestkica pruža precizno nanošenje a same čekinje su raspoređene da lijepo zahvate baš svaku trepavicu zasebno što doprinosi fenomenalanom izgledu trepavica. Ova mskara ne lijepi trepavice ma koliko slojeva nanijela a da pritom trepavice igledaju duljima, uvijenima i gušćima. Tekstura je definitivno najbolja naspram preostalih Lancôme Hypnôse maskara jer moram priznati da meni svaka maskara počinje gubiti na kvaliteti nakon otprilike 2 mjeseca no sa ovom to nije slučaj jer tekstura ove maskare je odlična tokom čitavog perioda korištenja.

Yves Saint Laurent Mascara Volume Effet Faux Cils 260kn

Ovu maskaru krasi prvenstveno prekrasno pakiranje te pigmentacija same maskare koja je definitivno najtamnija crna maskara koju sam isprobala. Iako sam imala velikih očekivanja od ove maskare nisam sigurna da li sam baš u potpunosti impresionirana. Moram priznati da ova maskara zaista pruža lijep volumen trepavicima te ih uvija i zadržava im takav oblik do skidanja no isto tako moram priznati da ukoliko nisam pažljivija pri nanošenju ova maskara mi odmah slijepi trepavice. Isto tako, nešto što me jako razočaralo jest činjenica da se trusila u toku dana, ne puno ali ipak joj to zamjeram s obzirom na cijenu. Ukoliko imate kratke i rijetke trepavice te ne nanosite više slojeva maskare vjerujem da ćete biti zadovoljni kako četkicom tako i teksturom no u suprotnom mislim da bi dijelili moje dojmove. Također, ova maskara traje zaista dugo odnosno tekstura joj se ne mijenja niti se ova maskara brzo suši.

L’Oreal Paris False Lash SuperStar 110kn

Iako sam zadovoljna i samom maskarom moram priznati da me puno više dojmila baza odnosno primer za trepavice koji dalazi sa ovom maskarom i koji je jednom riječju savršen. Bez baze u podlozi mislim da ne bih bila oduševljena ovom maskarom jer sam isprobala i bolje koje potpisuje L’Oreal Paris. Maskara pruža volumen trepavicama i efekt je postojan do skidanja no velika zamjerka ide pakiranju jer ne sviđa mi se kraća drška koja je meni nepraktična a ni samo pakiranje koje se prepolovilo nakon kraćeg perioda korištenja. Smatram da ova 2u1 maskara svakako pokriva omjer cijene i kvalitete jer se ne trusi i ne lijepi trepavice a pruža im privlačan volumen, k tome, opet moram istaknuti bazu koja me oduševila i mislim da je se u ovoj kvaliteti po ovoj cijeni ne može pronaći.

Maybelline New York The Falsies Push Up Drama 80kn

Sam naziv ove maskare mami odmah na prvu no isto tako prvo nanošenje već pobija sam naziv. Po mom mišljenju ova maskara pruža trepavicama jedan korektan prirodan izgled i odličan je izbor za svaki dan. Tekstura maskare mi se jako dopala no sam raspored čekinja na četkice i nije baš jer taj pravilan raspored ne odgovara svim trepavicama pa zato izostane željeni volumen. Inače, maskara je postojana i ne trusi se i to joj je veliki plus no osobe koje žele bogati volumen odnosno gustoću trepavica mislim da neće kliknuti sa ovom maskarom. S obzirom da mi se četkica nije svidjela a tekstura je, često koristim drugu četkicu ili ovu spornu ali na donjim trepavicama koje uvijek želim puno decentinije istaknuti.

Maybelline New York Lash Sensational 70kn

Za razliku od prethodne MNY maskare ovo je jedna korektna maskara te mi je odgovarala kako teksturom tako i četkicom koja se jako lijepa prilagođava trepavicama. Ova maskara je jedna od onih čija se tekstura mijenja i zapravo mi se upotrebom sve više dopada, jer na samom početku možda mi je malo previše vlažna. Četkica je fantastična jer zahvaća čak i one najsitnije trepavice te ih uvija i drži ih uvijenima do skidanja. Također, ova maskara pruža trepavicama divnu gustoću no naglasila bi da postoji mogučnost sljepljivanja trepavica sa onim jednim slojem previše, mada, ova maskara lijepo naglašava trepavice već sa dva nanešena sloja. Kako se lijepo prilagođava gornjim trepavicama tako se prilagođava i donjim trepavicama i pruža oku onaj wow efekt kojem težimo kada su maskare u pitanju. Maskara se ne trusi niti preslikava ali traži mirnu i preciznu ruku, no taj trud se itekako isplati sa krajnjim rezultatom.

Ono što je zajedničko ovim maskarama jest da ne izrokuju iritacije te su sve dostupne na našim policama. Sve se podjedanko lako skidaju osim YSL maskare za koju sam i naglasila da je nešto pigmentiranija od ostalih. Svaka od navedenih maskara ima svojih kvaliteta i mana no svaku sam podjednako koristila jer maskare smatram proizvodom koji čini itekakvu razliku kada je makeup u pitanju. Također, treba imati na umu da nemamo svi iste trepavice niti svi želimo isti efekt ali isprobavanjem raznih dolazimo da onih koje nam postaju najdražima.

Lancome YSL Maybelline L'Oreal Paris maskara Maskcara brush

Lancôme Hypnôse Volume-à-porter, YSL Mascara Volume Effet Faux Cils, L’Oreal Paris false Lash SuperStar, MNY The Falsies Push Up Drama, MNY Lash Sensational

četkica maskare najbolje maskare

Lancôme Hypnôse Volume-à-porter, YSL Mascara Volume Effet Faux Cils, L’Oreal Paris false Lash SuperStar, MNY The Falsies Push Up Drama, MNY Lash Sensational

L'Oreal Paris primer

L’Oreal Paris False Lash SuperStar (primer/baza)

Koju maskaru vi volite odnosno koju biste mi preporučili da isprobam ukoliko još nisam?

*pr uzorci