Na kavi sa Anaviglam #17

1

Nakon dosta dugo vremena objavljujem kavicu, naime, jednostavno nije bilo toliko vremena ni toliko zanimljivih tema ili samo ja nisam bila motivirana ali kako sam u posljednje vrijeme dobila dosta upita “gdje su nestale kavice” zaista je krajnje vrijeme da iste ponovo ožive.

Kako su izostale kavice tako su izostali i neki “samo moji” vikendi no dolaskom hladnijih dana vidim da se ponovo okrećem istima. Prebrzi tempo života u mojoj definiciji znači ustajanje u 5h ujutro i odlazak na spavanje oko 22-23h. Dan ne samo da mi bude ispunjen već mi ponekad i nedostaje par sati. Vikend je nešto što mene obnovi da izdržim tih pet radnih dana.

Zbog hladnijeg ili jednostavno “ružnijeg” perioda godine nekako se (ja mislim) svi nešto malo više zadržavamo u blagodatima koje nudi naš dom, što je po meni u redu jer nekako se i to vrijeme lijepo ispuni.

2

Kako je vikend za mene počeo još jučer oko 17h prvo što sam učinila jest da sam se primila čišćenja da kuća za vikend blista. To je nešto što mene čeka svaki petak i neovisno koliko je posla ja to tada moram završiti. Kada sam gotova sa tim jednim jedinim zadatkom koji zaokružuje radni tjedan posvetim se samo sebi.

Polako sam počela pripremu za zimu u kozmetičkom smislu. Naime, dolaskom hladnijih dana i samom promjenom sezone, koža se mijenja i ima drugačije potrebe. Moram priznati da sam se ja unazad godinu dana u potpunosti posvetila hidrataciji kože koja mi je primarna bez obzira što je moja koža mješovita. Za hladniji period sam tek na oprezu i zaista ništa ne prepuštam slučaju.

Ono što ja radim već u ovoj ranoj jeseni jest kompletna promjena proizvoda za njegu lica, tijela i kose i sve ima naglasak na bogatijoj njezi odnosno hidrataciji. Treba na vrijeme biti spreman i ne treba ništa prepuštati promjenama u zadnji čas jer tada već može biti kasno, osobno sam već nekoliko puta osjetila tu pogrešku na svojoj koži.

Ukoliko vas zanima moja “zimska” rutina pri njezi lica, tijela ili kose, svakako ostavite komentar.

skincare

Dakle, kako koža traži promjene da bude zaštićena i sigurna, tako i tijelo odnosno organizam traže promjene ili barem dodatnu zaštitu. Vitaminske bombe u obliku smoothia te dodatna sigurnost vitamina u obliku tableta, dovoljno sati sna i malo posebnih trenutaka za opuštanje meni su nužni za ovaj period godine. Obično upravo proljeće bude nekako iscrpljujuće za mene ali par zraka sunca me uvijek može podići, ali što u zimi kada su dani sivi od jutra do mraka?

Drugu sezonu za redom u mojoj redovnoj postavi nalaze se Nature’s Way, Alive! Once Daily Women’s Ultra Potency vitamini koji zaista mom organizmu pružaju ono što mu nedostaje jer tokom čitave godine moja se prehrana bazira na dovoljnoj količini voća i povrća ali kako tokom hladnijeg perioda taj dio prehrane izostane bitno ga je nadoknaditi. Isto tako, kako sam sklona tome da me nijedna viroza, prehlada i gripa ne zaobiđu  često pri ruci imam Healthy Origins probiotike i Beta 1,3 Glucans zbog antibiotika koje dobijem. Antibiotici su u mom slučaju nužni zbog problema s plućima.

Nedovoljno bogata prehrana, različiti oblici viroza, nedostatak sna i naravno nezaobilazni svakodnevni stres glavni su faktori iscrpljenosti zato sam ja odlučila svaki vikend dok god mi to vrijeme dopušta što više provoditi na zraku, svaku se večer počastiti sa toplom kupkom te se pokušati isključiti maksimalno od interneta, televizije, posla i ostalih obaveza te se radije uz šalicu čaja ili vruće čokolade uz miris svijeća prepustiti nekoj dobroj knjizi. Naravno, u granicama je sve dopušteno ali sve previše nije vrijedno da organizam pati.

hello weekend

Ono o čemu razmišljam također su različiti kozmetički tretmani koje različiti saloni ili “beauty” ordinacije danas nude. Potaknuta jednim upitom shodno vezanim uz djelatnosti tog tipa malo sam se bacila na istraživanja i otkrila čitav čarobni svijet koji sam zapravo jako dugo izbjegavala. Zašto sam ga izbjegavala različite tretmane koji bi mi možda učinili život lakšim ne znam ni sama, možda je to povezano sa činjenicom da sam se u pubertetu borila sa mojim problematičnim licem pa su odlasci u salone bili prebolno iskustvo za mene, ali s druge strane da nije bilo uporne mame koje me doslovno tjerana na te odlaske, danas možda ne bi bila zadovoljna svojim odrazom u ogledalu. Nekidan sam kročila u 30tu godinu svog života tako da svakako mislim da bi valjalo malo istražiti tržište i u tom smjeru.

Ukoliko imate iskustva sa različitim tretmanima u kozmetičkim salonima/ordinacijama, bila bih vam zahvala kada biste podijelili svoje iskustvo o njima i ako vas nešto zanima ili vas je zainteresiralo, slobodno ostavite prijedlog u komentarima na što da obratim pažnju? Isto tako, zanimaju me i vaše pripreme za nadolazeću hladnu sezonu ili ste tokom čitave godine vjerni istim proizvodima te istim navikama.

Nadam se da vam se svidjela današnja tema i povratak kavice, podsjećam na darivanje Hello Beauty spužvice i želim vam ugodan vikend!

Tipkamo se sutra!

12

Tagovi: