Chanel Spring 2014 – 537 Quadrille & 92 Diapason

Kategorije: Chanel, Makeup, Sjenila

Ovog proljeća Chanel nam je pripremio pravu poslasticu – quad paletu i neodoljivu nijansu D’Ombre sjenila. 

Kolekcija je do nedavno bila dostupna u našim parfumerijama no tamo gdje sam ja svoja dva primjerka kupila iste više nema pa ne znam točno gdje je još dostupna, no svejedno ću napomenuti da je cijena palete 439kn a D’Ombre sjenila 239kn.

Paleta i D’Ombre su se isticali od ostatka ponude jer se u slučaju palete radilo o neklasičnim sjenilima za Chanel a D’Ombre je toliko neodoljiv i upotrebljiv tokom čitave godine da sam ga morala imati.

537 Quadrille
Paleta sjenila dolazi u klasičnom crnom pakiranju sa ogledalom te dva aplikatora.
Sveukupna količina sjenila iznosi 6,8 grama.

Tekstura sjenila je nešto drugačija no što smo navikli da nam Chanel nudi a naravno tu je i činjenica da se radi o kockastom obliku a ne klasičnom okruglom.
Naime, ova sjenila nisu zapečena kao ostale quad Chanel palete te su teksturom jako slična Chanel mono sjenilima. Pri tome moram napomenuti da su upravo ta Chanel mono sjenila jedina iz HE ranga da ih ja kupujem jer zaista opravdavaju svoju cijenu.
Ta famozna tekstura je gotovo svilenkasta te se pomalo trusi, no ništa pretjerano da je za zamjeriti. Lijepo se nanose i blendaju na kapcima te sa bazom u podlozi traju do skidanja šminke.
Sva četiri sjenila su u potpunosti jednake teksture te pigmentacije.

92 Diapason
Što reći o D’Omre sjenilima osim da su jedinstvena te da im nema alternative i da ih trebam skupiti sve te se isto tako požuriti sa postom o nijansama koje sve posjedujem.

Pjenasto kremasta tekstura se lijepo nanosi na kapak plosnatim sintetičkim kistom te je kao takva postojana satima bez baze u podlozi.
Ono što ja znam u posljednje vrijeme kombinirati jest nanijeti upravo Dipason pa ga iskombinirati sa nijansama upravo iz palete te ponovo utapkati Diapason – izvanredna kombinacija koju ste mogli vidjeti u ovom LOTD postu.

Sva sjenila u paleti sadrže zaista decentne zlatne čestice shimmera koje se toliko na slici iznad nisu primijetile no opet je vidljivo da nisu mat sjenila.
U prvom redu palete nalazi se ljubičasto/taupe nijansa te beige nijansa sa nešto intenzivnijim zlatnim čestcama ( prve dvije nijanse s lijeva na desno).
U drugom redu palete nalaze se koraljno/ružičasta nijansa te tamno smeđe/ljubičasta kombinacija nijanse (treća i četvrta nijansa na slici s lijeva na desno).
Zadnja u nizu nijansa je neodoljivi Diapason kojemu je moguće dozirati intenzitet i zapravo može se dobiti tamno ljubičasti efekt sa primjesima smeđe.

Zaista obožavam limitirane kolekcije naročito kada budu baš posebne, što ova dva proizvoda i jesu – neodoljivo jedinstveni.
Svakako se veselim ljetu i ljetnim limitiranim kolekcijama … a vi ???? Padate li i vi na LE ???

Ivana
lp