Illamsaqua i obrve :D

Moja slaba točka su obrve iz razloga jer ih nemam :(. Naime, u svim mojim fazama eksperimentiranja sa šminkom i razno raznim tretmanima sa mojim ionako rijetkim obrvama moram priznati da sam se koji puta zanjela pa previše počupala pa onda hajde da i drugu izjednačim i tako u krug…uglavnom, oblik se izgubio a one su još rijeđe i sporije rasle a sada rastu jednostavno tamo gdje ne trebaju :/.

Sada sam već prihvatila činjenicu da više nikada ali apsolutno nikada neće biti kao što su bile nekada i ok, živjet ću s tom činjenicom ali čemu postoji make up ako ne  da nam pomogne istaknuti prednosti a sakriti mane :D.

Do sada sam bila zadovoljna jedino sa markerima za iscrtavanje obrva i držala sam se isključivo njih no sada mi oni stoje u svakodnevnom neseseru za eventualne popravke tokom dana :D.

Što se dogodilo pitate se…dogodila se Illamasqua i priča sa obrvama.

Jednog popodneva sasvim sam slučajno navratila u Illamasqua store na Cvjetnom i draga Billy me upitala trebam li pomoć, rekla sam da bih jedno lijepo rozo rumenilo kupila a da trebam pomoć sa obrvama 😀 i ona ju je rado pružila i zato joj jedno beskrajno hvala od srca :D.

Naime, kupila sam ja i sjenila za obrve od Illamasqua i to čak 3 komada jer sam sa prva dva fulala u nijansama, kupila sam ja i kist te sealing gel ali što mi je to sve vrijedilo ako nisam savladala tehniku iscrtavanja obrva u situaciji kada obrva nemaš :/. Budimo realni, lako je lijepo iscrtati ili istaknuti obrve ako su one lijepe, uredne i guste tj ako postoje a hajde budi majstor pa neka budu lijepe ako ih nemaš ;).

Ukoliko na nešto padam onda su to guste, debele i istaknute obrve, valjda zato što su moje posve suprotne :/ i ako bih nešto na sebi mijenjala onda to ne bi bio npr celulit :d već obrve :D….tek toliko da primite na znanje koliko je to meni bitan segmenat.

Biti ću vam iskrena i priznati da mi je Billy lijepo pokazala kako se iscrtavaju te na što obratiti pažnju no meni je trebalo vježbe i vježbe da budu barem približne njenom uratku i sada nakon koja dva mjeseca mislim da sam čak sretnija sa svojim tankim i ružnim obravama jer postoji toliko mogućnosti na koje ja nisam nikada obračala pažnju kao što su npr razni oblici ili debljina obrva 😀 tako da sam eto i ja napokon zadovoljna sa svojim obrvama ;). Doduše, napomenut ću i činjenicu da od kompletnog make up-a ja obrve uređujem najduže te mi najviše vremena oduzimaju ali meni vam to nije niti malo mrsko, da vam budem iskrena. Nekada to traje 10ak min a nekada (ako je dan jednostavno takav) meni neće biti mrsko i tokom čitavog šminkanja vraćat se na obrve i popravljati ih 😀 jer teško je nekada biti i perfekcionist. 😀

Vidim da sam se raspisala što inaće i nije moj slučaj ali kada je meni ovo slaba točka oprostit ćete mi to ovaj put 😉 jer u nastavku slijede recenzije kroz nekoliko natuknica o sjajnim Illamasqua proizvodima za obrve ;).

Prva dva proizvoda za obrve koja sam kupila u Illamsqua su bili sjenilo za obrve u nijansi Thunder i sealing gel.

Sealing gel dolazi u pakiranju od dva komada po 6ml i po cijeni od 125kn.

Sealing gel ima više namjena a ja sam ga kupila jer navodno bi mi bilo lakše s obzirom da nemam obrve iscrtati iste no na meni i meni osobno je to bilo nešto zaista preumjetno i nenosivo, barem dakle na mojim obrvama, ali sam mu našla namjenu i sada sam prestretna i s njim no o njemu više pred kraj posta a ja nastavljam o obrvama.

Sva Illamasqua sjenila za obrve dolaze u krasnom crnom kompaktnom pakiranju sa ogledalcem na poklopcu te sadržaja 4.5g. Cijena pojedinačnog sjenila za obrve je 145kn. Sjenila su naravno mat, iznimno pigmentirana, nadasve postojana te se lako nanose.

Također su sva sjenila za obrve u kombinaciji sa Sealing gelom vodootporna.

Nijansa Thunder je prema Illamasqua opisu tamno smeđa i ja se slažem sa navedenim u potpunosti.

Thunder je bio moj prvi izbpr no pokazalo se da je na mom licu odnosno na mojim obrvama ipak pretamna nijansa i sada mi najčešće služi ili kao klasično sjenilo za kapke ili u kombinaciji sa Sealing gelom kao tuš tako da ju i dalje koristim i jako sam zadovoljna :D.

Nadalje sam u potrazi za odgovarajućom nijansom odabrala Peek sa kojim sam zapravo još više pogriješila no kako je prijateljica bila zainteresirana za kupovinu istog prosljedila sam ga dalje i na njoj je savršeno izgledao.

Peek je prema Illamasqua opisu topla boja karamele koja je na meni vukla na crvenkasto zapravo :/ i baš se nikako nismo mogle složiti, no kažem, na mojoj prijateljici izgleda perfektno, doduše ona je i par tonova svijetlija od mene ali također žutog podtona ali je plavuša u varijanti boje meda (npr) pa je vjerovatno i do toga. Uglavnom, sve karakteristike stoje kao i za prethodnu nijansu.

Nadalje je uslijedio kralj svih sjenila za obrve, jedan jedini i svakako neponovljivi – Motto :D.

Ni sa jednom nijansom nikada do sada nisam bila toliko zadovoljna kao sa nijansom Motto i toliko je prilagodljiva različitim tipovima tena te kose da naprosto ne mogu da vjerujem da postoji nešto toliko idealno.

Karakteristike stoje kao i za prethodno dva spomenuta sjenila no kako najduže koristim ovu nijansu garantiram da se sjenilo neće maknuti sa obrva, pa čak i ako ih nemate :), do skidanja šminke. S obzirom da ja imam masnu do mješovitu kožu, dakle lice mi se zasjaji tokom dana te moram popravljati podlogu, ali to nije nikakv problem za Motto :D.

Opis koji nudi Illamasqua za nijansu Motto je topla svijetlo smeđa no ona je na prvi pogled za mene neka taupe nijansa do nanošenja, po nanošenju na meni je topla svijetlo smeđa nijansa dok je na mojoj mami tamno siva npr :/ no ja se ne žalim jer meni je idealna 😀 i nezamjenjiva.

Postoji još jedan pomagać sa potpisom Illamasqua, radi se o Illamasqua kistu za obrve.

Cijena kista je 185kn ali vjerujte mi na riječ da vrijedi jer ja sam ih isprobala i jeftinih i skupih i prejeftinih i preskupih 😀 uglavnom, bilo je tu svega ali ni sa jednim iscrtavanje nije bilo ovako lako i jednostavno a nadasve precizno i sa što prirodnijim efektom.

Kist je napravljen od sintetičkih vlakana, koso rezan te jako tanak i čvrst tako da zaista omogućava izvanrednu preciznost.

Izvrstan je za nanošenje proizvoda u kamenu ali i u prahu te tekućih odnosno kremastih tekstura.

Pogodan je i za nanošenje linije na kapku no ja ga isključivo koristim za obrve.

Lako i lijepo se održava, odnosno, lijepo se da oprati te se brzo posuši.

Ne tvrdim da ga se nužno baš mora imati ali ako biste mene pitali koji bi mi kist bio najvažniji i bez kojega ne bi mogla funkcionirati onda bi to bio ovaj za obrve i definitivno zauzima mjesto broj jedan u mojoj kolekciji kistića :D.

Kako sam završila o proizvodima za obrve nastavila bih sa Sealing gelom kojega koristim u kombinaciji sa raznim sjenilima (neaovisno da li su od Illamasqua ili negog drugog proizvođača) te tako dobivam mogučnost različitih linija tuša.
Primjer sa sjenilom u nijansi Thunder;

Draga mi je Billy sugerirala da gel nikada ne nanosim na sjenilo direktno jer se sjenilo nakon gela skori pa ga se mora bez veze strugati i trošiti bez potrebe, umjesto toga valjalo bi sjenilo postrugati u ambalaži…

…kao što to ja npr radim sa drškom pincete jer je ravna…

…te dobiveni sadržaj prebacite na ruku…

…te dodate jednu dvije kapljice (prema vašoj želji i potrebi) sealing gela…

…sve skupa kistom pomješate te dobijete teksturu savršenu za liniju na kapku…:D

Mala opaska vezana uz sealing gel je ta da se dobivena smjesa brzo suši pa i vi morate brže raditi no ukoliko se sasuši do faze da više ne možete raditi sa smjesom dodate još jednu kapljicu i nastavite sa nanošenjem.
Ova kombinacija je vodootporna i postojana do samog skidanja ;)…provjereno!!!
Za kraj mi nije ništa drugo preostalno nego dokazati vam na jasnom primjeru zašto se ovaj post zapravo ovako odužio ;).
Ovako izgledaju moje jadne i napaćene obrve sa tek nešto malo olovke na njim….:(…

…a sada bi mogli sljedeće fotke nazvati “after” tj sa upotrebom sjenila Motto i uz divan Illamasqua kist i ja imam obrve…:D:D:D…

Mislim da je svaki moj daljni komentar suvišan nakon što se i sami uvjerite u očiglednu razliku ;).
Obrve, Illamasqua…pišite, komentirajte, sugerirajte ;)…svakako je sve dobrodošlo ;D!
lp