Ben Nye Banana Luxury Powder

Kategorije: Ben Nye, Makeup, Puder

Vizažist Kim Kardashian napravio je pravi bum spomenuvši ovaj puder kao proizvod koji navodno koristi  i dotićna :)…često je spominjan na you tubu te nestane brzinom munje kada se pojavi na ebay-u…meni ga je otkrila Jasmina sa bloga Make Up Arena te sam ga “morala” odmah naručiti.

Pakiranje koje je bilo raspoloživo taj tren na ebay-u je bilo ono od 226g što je zaista ogromna količina za jedan puder u prahu a koštao me je samo 25$ + 12$ shipping, srečom pa traje 2 godine po otvaranju :D.

Dakle, dolazi u tom ogromnom i vrlo jednostavnom pakiranju koje čak i ne predstavlja toliki problem kako sam ja mislila da bi moglo biti nezahvalno za koristiti.

Puder dolazi u prahu i po nanošenju je transparentan no u sebi sadrži žuti pigment zbog kojeg smatram da bolje leži osobama toplog podtona no da vas to ne brine Ben Nye u ponudi ima još 4 nijanse od kojih je jedna i neutralna dakle bijela a na koži transparentna te odgovara svakom podtonu.

Ono što sam vidjela na raznim blogovima te you tubu jest da ga se koristi prvenstveno kao fiksiator korektora na okoloočnom području te da bi se istaknula područja koja želite istaknuti odnosno ona gdje bi stavili highlighter/iluminator. Kako je ovaj puder namijenjen i matiranju također ga se upotrebljava i za matiranje kože lica.

Sve navedeno prolazi i kod mene…dakle, mogu koristiti i korektor sa najslabijim mogućim prekrivanjem nakon Ben Nye pudera tamni kolutovi ispod očiju neće biti vidljivi, isto tako ako ga nanesem na jagodičnu kost biti će savršen posvjetljivač na mom licu a kako imam mješovitu do masnu kožu savršeno matira lice satima.

Nanosim ga na dva načina od kojih je jedan sa Coastal Scents tzv “buffer” kistom koji je iznimno gust a ravno rezani. Malo pudera pokupim sa kistom u posudici u kojoj se isti i nalazi te višak otresem na poklopac ambalaže te utapkavam sa kistom i tako ponovim par puta prema potrebi s time da iskoristim i sadržaj na poklopcu. Na kraju šminkanja sve lijepo izblendam sa istim kistom ili sa nekim klasičnijim za puder u prahu/kamenu.

Drugi način nanošenja je nastavak na prethodni, naime, primjetila sam da su najbolji rezultati vidljivi ako sa beauty blenderom tj vrhom istog nanesem na područje ispod očiju Ben Nye puder u malo debljem sloju te utapkam sa istim tim beauty blenderom po završetku šminkanja očiju, istoa tako ako ga koristim kao highlighter nanesem ga u debljem sloju sa beauty blenderom na jagodičnu kost te prije nanošenja rumenila izblendam sa kistom ili utapkam sa blenderom.

Ben Nye puder mi se sviđa jer zaista besprijekorno zakamuflira tamne podočnjake, posvijetli dio koji želim istaknuti, matira, ne isušuje te vizualno sužava pore te čini kožu lica iznimno glatkom, nježnom i besprijekornom…zapitam se zapravo kako nešto transparentno može prekrivati jer zaista imate osječaj kao da ste stavili na lice neku konkretnu podlogu u boji :/. lako se i lijepo nanosi, postojan je i bez mirisa. Ne čepi pore niti izaziva iritacije. Proizvod zaista vrijedan pažnje.

Kako sam imala iskorištenu ambalažu Too faced Primed & Poreless pudera u prahu koji ima iznimno praktičan dodatak koji dozira sadržaj koji želite koristiti na naćin da dozer možete zatvoriti okretom kako sadržaj ne bi izlazio van (što obično biva sa puderima u prahu)…bilo je zgodno smjestiti dio Ben Nye pudera da ga mogu nositi i sa sobom.

Lagala bih kada bi rekla da je puder bez mane, naime, trenutno je moje okoloočno područje iznimno dehidrirano te se to jako i primjeti na način da su izražene linije odnosno bore tako da Ben Nye savršeno prekrije tamne kolutove ali tu dehidraciju istiće pa one bore smijalice samo prsnu u prvi plan no recimo da je to nešto ćemu sam voljna progledati kroz prste 😀 jer situacija mi je trenutno jednaka ma koji puder stavila :(.

Uglavnom, ovo su moji dojmovi Ben Nye pudera koji je apsolutno najzanimljiviji proizvod koji me itekako impresionirao kao što nijedan tako skoro baš i nije i mislim da ću se dugo dugo družiti sa njim.

Vaši dojmovi, planirate li ga isprobati ili već jeste?

lp