Skupo vs Jeftinije + recenzije; YSL Touche Eclat & Art Deco Perfect Teint Concealer

Kako Vam se svidio prethodni post o odličnom skupljem proizvodu za kojeg sam našla adekvatnu jeftiniju zamjenu svakako sam požurila “odraditi” još jedan takav post popračen recenzijama ;).

YSL Touche Eclat
*nijansa 02, 290kn

Apsolutno fantastičan iluminator/korektor….otklanja znakove umora te pokiva podočnjake i natečenost okoloočnog područja bezprijekorno kao i ostale nepravilnosti na koži lica, fluidne je teksture te ne isušuje već naprotiv hidratizira, vrlo praktična ambalaža na stisak/klik poput penkale a nadasve i vrlo luksuzno pakiranje.

Ukoliko imate uvelike izražene podočnjake neće Vam biti od pomoći zato ga svakako treba isprobati prije kupovine. Dostupan je u 4 nijanse u pakiranju od 2.5g te je pogodan za sve tipove kože.

Iznimno sam zadovoljna ovim proizvodom zbog zaista lagane teksture koja brzo upija u kožu te se ne skuplja u porama i sitnim linijama i ne isušuje.

Isto tako sam naglasila da mu je prekrivanje izvanredno ukoliko nema pretjerano istaknutih nepravilnosti, dakle, zaista jako izražene podočnjake neće prekriti, kao ni akne ili slične ožiljke ali ukoliko Vam treba prekrivanje slabije naglašenih podočnjaka ili pokojeg sitnog prištića ovo je proizvod za Vas.

Kao iluminator je apsolutno fantastičan upravo zbog lagane teksture i brzog upijanja u kožu a i sam izbor nijansi pridonosi tom faktoru jer apsolutno svaki ton kože može za sebe odabrati potrebnu nijansu.

Pakiranje od 2.5g meni sa svakodnevni korištenjem traje 2 mjeseca što je u principu naspram cijene od 290kn malo pretjerano i tako sam svakako željela pronaći adekvatnu alternativu no da budem iskrena to me ne sprečava da uvijek u rezervi imam primjerak YSL Touche Eclat korektora/iluminatora.

Art Deco Perfect Teint korektor
*nijansa 9, 100kn

WOW…to je bila reakcija nakon prve upotrebe. Korektor/iluminator iznimne sličnosti prethodno navedenom (YSL) …lagana i dugotrajna tekstura, solidno prekrivanje (ništa bolje od prethodno navedenog YSL) podočnjaka, natečenosti, sitnih linja te ostalih manjih nepravilnosti, brzo upija u kožu koju hidratizira i niti malo ne isušuje a samim tim se ni ne skuplja u pregibima i drugim sitnim linijama.

Također je dostupan u više nijansi ali u ambalaži od 3ml koja je također vrlo elegantna i praktična, nije na klik već na okretanje vrha i to po cijeni da budemo precizni od 99,90kn.

Prezadovoljna sam ovim korektorom/iluminatorom jer “radi” upravo kao i prethodno navedeni YSL Touche Eclat….prekriva solidno, daje svježinu okoloočnom području jer je kao iluminator predivan, brzo upija u kožu te ne isušuje.

Koliko nijansi točno ima ne znam, uspjela sam snimiti da ih je nekoliko a ova moja br 9 je najtamnija….u principu “teta” koja je radila u Irisu mi je odah preporučila ovu nijansu pa nisam puno ni isprobavala ali primjetila sam da je čudan poredak samih nijansi pa bi vam zato preporučila oprez i pomno isprobavanje.

Također traje oko 2 mjeseca uz svakodnevno korištenje usprkos činjenici da ga je više za točno 0.5g od prethodnog no svakako je lakše priuštiti si 100kn svaka sva mjeseca nego 300kn na ovaj toliko nužan proizvod :D…barem meni.

Volim ovaj tip proizvoda, “korektor/iluminator”…da svježinu licu, istaknu se najbolji dijelovi lica, prekrivanje je zadovoljvajuće a toliko je lagana tekstura i toliko malo sadržaja treba da ne možete vjerovati da sa tako malo dobijete toliko puno. Svakako je i ambalaža primamljiva jer ne zauzima puno prostora, lagana za upotrebu i može uvijek biti uz Vas za eventualni popravak tokom dana.

Da li ste isprobali ijedan od dva nevedena proizvoda i koji su Vaši dojmovi?

lp