Na kavi sa Anaviglam #32

Dragi čitatelji,

WoW, gotovo da sam zaboravila ovaj osjećaj tipkanja blog posta, zaista mi je bio potreban trenutak da nastavim tipkati, naime, nakon nekoliko godina doživjela sam svoju prvu “kreativnu blokadu”. Prije svega, ispričavam se svima vama koji već vjerno godinama pratite moj blog i rad na njemu, podržavate me na društvenim mrežama i na koncu vjerujete mi, primite moje isprike zbog moje neaktivnosti posljednjih mjeseci. Ne znam zapravo kako to opisati ali znate onaj osjećaj kada jednostavno imate potrebu napraviti predah i sagledati situaciju te prihvatiti činjenicu da nećete raditi nešto jer to morate, a ja sam zahvalna što sam mogla uzeti taj predah i zapostaviti obaveze vezane uz blog, iako mi je naravno žao i krivo zbog čitatelja koji redovno otvaraju ovu stranicu u želji za novom objavom. Nisam jedna od onih osoba koji se mogu prisiliti raditi nešto što ne želi, upravo iz tog razloga ja nisam ništa objavljivala ili sam to činila rijetko i u velikim razmacima. Teško mi je reći što je uzrokovalo to izbivanje, možda je zaista odgovorna “kreativna blokada” ali mislim da je problem ipak nešto opširniji.

Naime, s obzirom na to da je moj blog moj hobi, teško je balansirati obaveze vezanu uz isti ako radite puno radno vrijeme, brinete se o obitelji i imate još 101 obavezu sa strane, no godinama sam to uspijevala. U posljednje vrijeme sve više dolaze do izražaja društvene mreže koje meni nikada nisu bile prioritet i YT koji me zapravo nikada nije ni zanimao, no kroz komunikaciju s kolegama i poslovnim partnerima ta situacija je intenzivnije izbila na površinu i jednostavno sam se osjetila povrijeđenom jer moj blog je moj ponos, to je moj višegodišnji rad za kojega ne želim da se podcjenjuje niti da se stavlja u drugi plan. Sve u svemu, mislim da je to dovelo do faze izbivanja, trebalo mi je vremena da rezimiram što napraviti.

Znate što, uzalud sam ja razmišljala jer na koncu sam se vratila na svoje prvotno stajalište, moj blog je samo moj i ne želim ga mijenjati, na koncu, neću to niti učiniti. Također, neću odjednom aktivirati YT kanal jer me ne zanima taj oblik komunikacije, neću se više od uobičajenoga posvetiti društvenim mrežama jer iste su mi gotovo “nebitne” naspram bloga, pri tome poseban naglasak ide ka Instagramu koji je sve samo ne ono što bi trebao biti, odnosno, ono što je u počecima i bio. Možda je moje razmišljanje zastarjelo, možda su moje metode komunikacije nazadne i možda ću time izgubiti na interesu svojih čitatelja/pratitelja ali spremna sam riskirati jer uvjetovanja i nametanja nisu nešto što bi tolerirala. Scena se promijenila kao i način rada ali ja nisam jer ne želim, vrlo jednostavno, stoga, možda će mi kolege, suradnici ili čak i vi dragi čitatelji zamjeriti ovakve stavove ali ja ne znam drugačije njegovati ono na čemu sam godinama radila i tako opstajala.

Dakle, ukratko, vratila sam se i nastavljam po starom, svakoga tjedna (vikendom) objavljivat ću po jedan blog post čiji će link biti podijeljen na društvenim mrežama, za što meni te društvene oduvijek i služe, stoga nema potrebe da im posvećujem više pažnje. Neke novosti, interesantne događaje, modne i gastro izlete [itd…] objavljivat ću na IG Stories i ako mi je nešto baš posebno važno na FB profilu bloga, ali u tom trenu izvedivoj fotografiji i kratkim crtama, sve drugo je meni previše. Često dobijem pritužbe kako bi trebala biti nešto pristupačnija odnosno osobnija na društvenim mrežama, ali opet ponavljam kako ja imam posao koji nema veze s mojim blogom i zbog toga ne mogu biti opuštenija niti osobnija od ovoga dosada. Možda mislite da nije bilo potrebno ovako opširno pisati na ovu temu ali ja sam imala potrebu za isprikom i objašnjenjem a morala sam i jasno dati do znanja u kojem smjeru nastavljam, s obzirom na razne promjene na sceni i stvarno se nadam da sam naišla na razumijevanje na kojem vam se unaprijed zahvaljujem.

Sada kada je taj dio iza nas možemo krenuti s nekim jednostavnijim temama, poput priprema za ljeto. Osobno, ja nisam veliki fan ljetnih vrućina i tih ostalih radosti a najveći strah u tom periodu, barem što se beauty dijela tiče, predstavlja mi pojava hiperpigmentacijskih mrlja. Iako tu borbu, kako u obliku pripreme tako i u obliku oporavka, vodim tijekom cijele godine, ipak ta pojava istih dodatno naglasi moju odbojnost prema ljetnom periodu. Kada samo prevrtim film unatrag i sjetim se kako sam prije otprilike deset godina ležala na plaži bez zaštitnog faktora, odlazila u solarij i jednostavno nisam vodila brigu o posljedicama koje su godinama kasnije očito došle na naplatu. Danas se trudim sanirati štetu stoga ne idem na solarij i koristim zaštitni faktor tijekom cijele godine, štoviše, izbjegavam sunce i štitim se od istog na sve moguće načine, no pojavu mrlja ništa ne može spriječiti.

Moram priznati da mi i koža tijela zadaje poprilične probleme jer postaje iznimno suha, čak možda i više no zimi, no nekako balansiram s raznim proizvodima za njegu tijela. Trenutno koristim Bettina Barty losion i mlijeko s mirisom vanilije, rotiram losion za jutarnju njegu a mlijeko uvečer. Volim ove proizvode koristiti ljeti zbog mirisa koji je intenzivan i trajan na koži pa mogu po vrućinama preskočiti nanošenje parfema. Ovi proizvodi dolaze u pakiranju od 400ml a cijena im varira od drogerije, no mislim da je raspon od 35 do 45kn, što je svakako prihvatljivo. Osim mirisa i postojanosti istoga, ova dva proizvoda lijepo nahrane kožu a kao nadopunu ponekad koristim i gel za tuširanje iz iste linije.

Kosa mi također nije naklonjena ljeti jer se brzo masti, stoga ju u ljetnom periodu perem svaki dan, no, kako sam se riješila oštećenih ostataka i tako ju dosta skratila, sam proces feniranja i nije tako strašan. Mislim da ću uskoro napisati i jedan post o stiliziranju i njezi kraće kose jer nekako se internet bazirao na to kao da svi volimo nositi umetke u kosi za volumen a zapravo se kraćoj kosi skroz malo piše, stoga ni to mogla biti zanimljivo štivo, naravno ako postoje zainteresirani?

Od preostalih beauty rutina koje bi voljela spomenuti jesu nokti na koje sada stavljam trajni lak, s obzirom na to da ne želim gel i da nisam nešto sama pretjerano vješta u smislu uređivanja noktiju, ovo ljeto sam odlučila biti dosljedna stavljanju trajnog laka kako na nokte na rukama tako i na nokte na stopalima, vidjet ćemo kako ću biti zadovoljna u nastavku te prakse ali za sada mi se dopada. Također, odustala sam od očito za moju kožu preagresivnih kemijskih pilinga, mada se ne želim vračati ni na klasičnu metodu čišćenja lica, stoga češće kod kuće sama radim pilinge i apliciram maske barem tri puta tjedno, pa nekako balansiram situaciju. Baš uskoro idem na jedan tretman koji se zove Niponic a radi se o japanskoj metodi pomlađivanja s algama u salonu I.M. Estetica, ako ste čuli za isti pa vas zanima, potrudit ću se da vas izvijestim s detaljnijim dojmovima. Možda ću s vremenom ubaciti tako neke njegujuće i prema koži blaže tretmane umjesto agresivnih koji mi očito ne odgovaraju. Makeup mi je ljeti potpuno sporedan no uskoro u postu s favoritima planiram spomenuti što najčešće koristim u posljednje vrijeme, jer radi se o svega par proizvoda od kojih se ne odvajam. Mada, kako sam spomenula makeup, momentalno mi je na pamet pala Megan Markl i njen toliko razvikani makeup s vjenčanja, naime, meni se osobno isti nije pretjerano dopao i ne sviđaju mi se nimalo one usporedbe koje kruže netom s fotografijom Kim K. i Megan M., makeup postoji s razlogom i ne treba osuđivati niti prozivati osobno viđenje lijepog i privlačnog. Kako se vama svidio makeup s kraljevskog vjenčanja?

Ako ste čitali neke starije postove, natuknula sam da sam postala dosljedna vježbanju, moram se pohvaliti da još uvijek odlazim redovito u teretanu, pazim što jedem i opustim se svaka cca 3 tjedna na jedan do dva dana, mada to ne čini neku veliku razliku jer sam konstantno u treningu stoga ništa od “grešnih” namirnica koje unesem ne ostaje na meni. Moram priznati da sam ponosna na samu sebe mada ne mogu reći da volim vježbati, niti da se osjećam super energično nakon treninga, niti da uživam u svemu ali sam ponosna jer sam ustrajna i jer se trudim a kako ni rezultati nisu izostali zadovoljna sam samom sobom i zbog toga. Celulit je jedini koji me zapravo trenutno smeta po pitanju tijela i nekako nisam zadovoljna rukama, stoga sam celulit prihvatila a ruke pak tretiram sa Sol de Janeiro Bum Bum kremom. Miris joj je predivan i niti uz ovu kremu ne trebate koristiti parfem jer miris traje satima na koži, dovoljno je hranjiva i sadrži mikro sitne čestice shimmera koje se vide baš na jakim sunčevim zrakama, o učinku ću vas izvijestiti naknadno jer namjena joj je učvršćivanje kože.

Još će se dogoditi jedna promjena na meni a ta je da stavljam fiksni zubni aparatić, da budem precizna za točno pet dana, to je zapravo nešto što neizbježno odgađam već dugo vremena a na koncu se mora dogoditi, s obzirom na probleme s gornjom vilicom. Ako imate nekih savjeta rado ću ih čuti jer zapravo moram priznati kako me ta cijela situacija čini jako nervoznom, ali što se mora valjda nije teško.

Uskoro planiram (čitaj još ovog vikenda) jedan blog sale za koji ću još vidjeti gdje ću ga objaviti, da li u sklopu bloga kroz post ili na FB profilu bloga, još se premišljam. Uglavnom, naći će se tu kako drogerijskih tako i high end proizvoda koje ja jednostavno ne stignem koristiti i bilo bi mi žao da na koncu sve moram baciti, a na popisu ih je točno 83 komada, tako da će tu biti zaista svega. U svakom slučaju, sve ću vas na vrijeme obavijestiti.

EDIT – BLOG SALE je objavljen, klik na ovaj link ako vas zania više detalja.

Naravno, naći će se tu još pokoji giveaway tijekom ljeta a imam planova i za neke postove koji su predugo izostajali s moga bloga. Ako postoje vama posebno zanimljive teme ostavite svoj komentar a ja vam do sljedećeg čitanja želim ugodno provedene sunčane dane i tople večeri.

Tagovi: