Makeup favoriti iz drogerije

Iako imam dosta makeup proizvoda iz drogerije koje godinama volim i koristim u današnjem postu sam se bazirala na neke drogerijske novitete koji su me impresionirali i koje volim koristiti u posljednje vrijeme. O nekim “starim” favoritima mogli ste čitati u nekim prijašnjim postovima pod kategorijom “Favourites”.

najbolji makeup proizvodi iz drogerije

Odmah u uvodu bi naglasila kako su svi proizvodi navedeni u ovom današnjem postu dostupni na policama svih drogerija (Müller, dm, Bipa i Kozmo) u Hrvatskoj. Iako sam željela da ne prelaze iznos od 100kn to je bilo neizvedivo jer onda to ne bi bili moji favoriti, no s obzirom na učestale akcije uspjela sam zadržati tu granicu do 100kn barem na taj način. Proizvodi koji su recenzirani biti će linkani a oni koji to još nisu a vas zanimaju možete ostaviti opasku u komentarima a ja ću se potruditi da ta recenzija osvane na blogu čim prije. Isto tako, u ovom postu moći ćete naći tek kraći osvrt na pojedini proizvod, odnosno bitan razlog zašto mi se toliko svidio da se nađe na ovom popisu a da se ne radi samo o pristupačnoj cijeni. Uz svaki navedeni proizvod naći će se količina sadržaja te okvirna cijena koja zapravo zavisi o prodajnom mjestu.

Drugstore face makeup

Lice

L’Oreal Paris Infallible® Pro-Matte Foundation 35ml/90kn

Puder lagane i prozračne formule pruža koži mat finiš, solidno prekrivanje i dugotrajnu postojanost. Iako me se baza iz ove linije nije nimalo dojmila puder je zato naprosto savršen te idealan za mješovitu i masnu kožu ili pak sve one koji vole mat finiš. Na mom mješovitom licu zadržava sebum pod kontrolom (uz pomoć baze i mat pudera u prahu/kamenu) do 5h kada tek mali popravak puderom u prahu/kamenu spašava situaciju. Jedina mana ovog pudera su nijanse kojih osim što je malo (barem na našim policama) još su po mom mišljenju pretamne za našu prosječnu nijansu tena, stoga ja kombiniram dvije nijanse a to su 11 i 20 od kojih je 11 najsvijetlija u ponudi.

Catrice Velvet Finish Concealer with Hyaluron 5ml/30kn

Po mom mišljenju svaki korektor ima tendenciju isušivanja ukoliko ga nanosite na okoloočnom području, da me krivo ne shvatite nije ni ovaj drugačiji ali čini to uvelike manje od nekih drugih korektora drogerijskog ranga. Pigmentacija mu je osrednja ali je nadogradiv pa ću mu slabiju pigmentaciju oprostiti. Praktičan aplikator olakšava nanošenje i zapravo smatram da je ovo jedan sasvim solidan korektor za 30kn koji još u sebi sadrži spf6, koji nije dovoljno visok da štiti ali ni ne odmaže.

Bourjois Silk Edition 9g/90kn

Prije svega moram istaknuti kako ne postoji bolje pakiranje pudera u kamenu drogerijskog ranga od ovog pudera jer poklopac se može zakrenuti u svim smjerovima što nije na odmet za imati pri popravku šminke u toku dana. Nadalje, puder kao takav lijepe je ugodno baršunaste teksture te pruža mojoj mješovitoj koži korektno matiranje ali na neki skroz prirodan i oku ugodan način. S obzirom da se radi o kompaktnom puderu on se može koristiti samostalno ali i za fiksiranje tekućeg pudera/tonirane kreme. Prekrivanje je još jedna prednost ovog pudera i mislim da u drogerijskom rangu po tom pitanju nema konkurencije.

Max Factor Creme Puff Blush 1.5g/90kn

S obzirom da je cijela blogosfera uspoređivala ova rumenila sa Hourglass rumenilima nisam im mogla odoljeti a da ih ne isprobam i sama, uglavnom, cijela blogosfera je bila u pravu, ova rumenila opravdano se uspoređuju sa puno skupljim Hourglass rumenilima. Fino usitnjeni pigmenti čine ovo rumenilo izuzetno prozračnima te omogučavaju nijansiranje pri nanošenju. Postojanost je također jedna od kvaliteta koja krasi ovo rumenilo i to do te mjere da ga se ne treba uopće popravljati tokom dana. Jedina mana ovog rumenila je to neko skromno i jednostavno pakiranje s obzirom na cijenu ovog rumenila, no čak usprkos tome ovaj proizvod ima moje tople preporuke.

Drugstore eye makeup

Oči

Catrice Prime&Fine eyeshadow base 5ml/30kn

Izuzetno lagana tekstura jedne ugodne baze za kapke koja svakom sjenilu prolongira postojanost te svako sjenilo uz ovu bazu dobiva na pigmentaciji. Iako ja nemam masne kapke pa ne mogu po tom pitanju tvrditi da će i vas sa masnim kapcima ova baza zadovoljiti moram priznati da se usudim izjaviti da vas zasigurno neće ni razočarati. Bez dvojbi ovo je najbolja baza koju možete dobiti za 30ak kuna.

L’Oreal paris La Palette Nude (beige) 7g/150kn

Paleta sa deset prekrasnih nijansi sjenila ispunit će sva vaša očekivanja. Sklad nijansi u ovoj paleti me oduševio kao i sama pigmentacija sjenila te lakoća nanošenja. Osim što su sjenila dobre pigmentacije i lijepo se blendaju na kapcima su postojana do skidanja. Također, oduševila me kombinacija mat i shimmer nijansi te činjenica da je svako sjenilo iz ove palete upotrebljivo apsolutno za svaki look. Cijena bi bila jedina mana ovog proizvoda no ako ju ulovite po učestalim akcijama i do 30%, smatram da ova paleta toliko i vrijedi te da se svakako isplati u nju investirati.

L’Oreal Paris Super Liner Superstar 77kn

Izuzetno pigmentiran tuš koji je uz to postojan do skidanja šminke na kapcima. Ukoliko niste vješti sa linijom na kapku sa ovim tušem možete uredno i precizno lijepo povući željenu debljinu linije. Ovaj tuš je po mom mišljenju bez mane i vrijedi svaku lipicu.

L’Oreal Paris False Lash Superstar 111kn

L’Oreal Paris je po mom mišljenju uvijek imao najbolje maskare drogerijskog ranga, u redu, priznajem da su iste uvijek nešto skuplje ali zaista i vrijede više od drugih. Ova maskara u dva koraka sviđa mi se upravo zbog odličnog primera odnosno baze koja se nanosi prije same maskare te istu ponekad koristim i ispod drugih maskara. Formula maskare mi se također sviđa kao i sama četkica no ono što mi se ne dopada je pakiranje koje mi se slomilo baš na pola te činjenica da je zbog pakiranja maskara kraća odnosno nepraktična za nanošenje. Iako mislim da L’Oreal Paris ima i boljih maskara u svojoj ponudi mislim da nitko drogerijskog ranga nema ovako dobru bazu za trepavice pa je to presudilo da se ova maskara nađe na ovom popisu.

Maybelline New York Brow Satin 30kn

Olovka i sjenilo za obrve od kojih je sjenilo neupotrebljivo za bilo što ali je zato olovka fantastična. Olovka je srednje tvrdoće te je vrlo precizna i postojana no ima jedna mana, naime, od tri dostupne nijanse meni niti jedna ne odgovara no iz najsvijetlije uspijem izvući barem nešto korsiti. Inače, ukoliko vama nijanse odgovaraju na tržištu trenutno nema ovako dobre olovke za obrve po ovoj cijeni.

L’Oreal Paris Brow Plumper 80kn

Korektan gel za fiksiranje obrva koji je dostupan u tri nijanse od kojih ja imam bezbojni sa kojim sam jako zadovoljna. Precizna četkica olakšava aplikaciju a ugodna tekstura fiksira obrve. Sasvim solidan proizvod koji je zadovoljio omjer cijene i kvalitete.

Drugstore lips makeup

Usne

Essence Longlasting Lipliner 12.90kn

Olovka o kojoj sam već pisala u ovoj recenziji fantastičan je omjer cijene i kvalitete. Olovka koja pruža višesatnu postojanost te je odlična baza svakom ružu, lijepo i precizno se nanosi a pogodna je i za samostalno korištenje. Također, plus je i činjenica da od deset dostupnih nijansi svatko može pronaći barem jednu za sebe.

Maybelline New York Color Sensational 65kn

Meni osobno najdraži ruževi drogerijskog ranga zbog svoje ugodnosti koju pružaju usnama. Izbor nijansi je zaista imresivan a o dvije nijanse ste već mogli čitati nedavno u ovom postu. Bogata baršunasta tekstura, odlična pigmentacija i postojanost su meni sasvim dovoljni da volim ove ruževe jer su jednostavno bez ijedne mane.

L’oreal L’Extraordinaire Liquid Lipstick by Color Riche 90kn

O ovim ruževima pisala sam u ovom postu no istaknula bi kako ovo za mene nisu ruževi već jako dobro pigmentirana sjajila koja ja obožavam nositi. Obično sjajila budu ljepljiva i brzo nestaju sa usana no ova su jako ugodna te njegujuća prema usnama i ono najbolje je da su s obzirom na teksturu zadovoljavajuće postojanosti. Definitivno moje najdraže sjajilo ikada

Catrice Beautifying Lip Smoother balzam za glatke usne 30kn

Lagana formula koja zaista jako godi mojim inače suhim usnama osvojila me do te mjere da sam nakon isprobanog primjerka otišla kupiti još dva za zalihu. Sviđa mi se tekstura, njega te decentna nijansa no ono što mi se ne sviđa je miris ovog proizvoda koji srećom brzo hlapi pa toliriram. Ova nijansa mi je inače najljepša između pet dostupnih no sigurna sam da bi svatko mogao naći barem jednu koja mu odgovara.

Drugstore makeup

To su bili moji makeup favoriti iz drogerije koje volim nositi u posljednje vrijeme, nadam se da sam vas zainteresirala barem za pokoji proizvod jer zaista su vrijedni pažnje. Također, bilo bi mi drago kada biste ostavili prijedloge vaših favorita u komentarima a da su isti drogerijskog ranga.

Tagovi: