Ecco Verde | BIO SEASONS Organski i posebno nježan odstranjivač šminke s očiju i usana, BIOPARK COSMETICS Bio ulje čajevca, URTEKRAM Nordijska breza – gel za tuširanje

BIO SEASONS, Organski i posebno nježan odstranjivač šminke s očiju i usana 100ml/€8,19 – sastav

Posebno blagi odstranjivač šminke s očiju i usana, s organskim cvijećem i voćem pasiflore, učinkovito uklanja čak i najuporniji i vodootporni make-up. Također pogodan za vrlo osjetljive tipove kože.

99,4% od ukupnog broja sastojaka je prirodnog podrijetla
20,2% od ukupnog broja sastojaka je organskog uzgoja

Zaista izuzetno nježan a učinkovit odstranjivač šminke s očiju i usana koji dolazi u dvofaznoj formuli. Jako sam osjetljiva po pitanju proizvoda namijenjenih okoloočnom području upravo iz razloga jer ih koristim na očima a ovo je proizvod koji će uvijek pronaći svoje mjesto na mojoj polici s preparativom. Sviđa mi se iz razloga jer je zaista jako nježan prema okoloočnom području a da pritom temeljito i bez puno truda skida čak i vodootporni makeup. Prije upotrebe potrebno ga je protresi kako bi se dvije faze spojile u jednu i uz pomoć blazinice skidate šminku s područja očiju i usana. Ovaj proizvod nije potrebno dodatno ispirati no ja to ipak činim jer nakon svakog skidanja šminke ja svoje lice umivam. Nisam primijetila niti u jednom trenutku peckanje ili slične iritacije, baš naprotiv, zbog svoje uljne formule jako godi dehidriranom okoloočnom području te smatram da je pogodan i za osjetljive oči. Tople preporuke!

BIOPARK COSMETICS, Bio ulje čajevca 10ml/€6,99 – sastav

Dobiva se parnom destilacijom listova čajevca. Ulje čajevca je blijede ili svijetložute boje i tipičnog je mirisa – miris je vrlo svjež, pomalo medicinski s laganim biljnim notama. Poznato je po svojim stimulirajućim učincima na imunološki sustav. Masaža s par kapi ulja čajevca otopljenih u baznom ulju prije operacije može ojačati tijelo i smanjiti postoperativni šok. Kad se pari u inhalatoru, ulje čajevca može ublažiti prehlade, vodene kozice, infekte sinusa i različite virusne infekcije. Kod njege kože i kose ovo je ulje vrijedan sastojak za proizvode za njegu protiv akni ili protiv različitih problema s kosom, ali koristi i perutavoj koži glave. Dobro se miješa s: cimetom, kaduljom, klinčićem, geranijem, lavandom, limunom, mirtom, muškatom, ružinim drvetom, ružmarinom, timijanom. Ulje se koristi samo za vanjsku primjenu, ne uzima se oralno. Nemojte ga nipošto koristiti ni nerazrijeđeno i ne koristi se u trudnoći. Kod nekih osoba može izazvati alergijske reakcije na koži.

Zanimljive činjenice: Čajevac je grm koji ima male listove i može narasti do 7 m visine. Najbolje raste na muljevitoj podlozi, no već se uzgaja u mnogim zemljama. To je vrlo izdržljivo drvo; za proizvodnju ulja ono se reže svake dvije godine. Ulje čajevca tradicionalno su za aromaterapiju koristili Aboridžini, prastanovnici Australije. Za vrijeme II svjetskog rata sakupljači čajevca bili su oslobođeni vojne obveze kako bi osigurali dovoljnu proizvodnju ovog ulja, budući da je ulje čajevca bilo dio svake kutije za prvu pomoć za tretiranje inficiranih rana i tropskih bolesti.

U blagodati ulja čajevca uvjerila sam se odavno i zapravo isto uvijek moram imati pri ruci. Ulje čajevca najčešće koristim na koži lica odnosno pri eventualnim upalnim procesima poput prištića. Moram priznati da se upravo ulje čajevca pokazalo kao najdjelotvornije sredstvo za smirivanje upale te brže oporavak kože bez posljedica i ožiljaka, stoga ga toplo preporučujem osobama s problematičnom kožom. Također ga volim koristiti u inhalatoru s obzirom na to da imam problema sa sinusima no s obzirom na to da tada koristim i neke druge proizvode ne mogu mu pripisati sve zasluge. U svakom slučaju, ovo ulje je poput prve pomoći i mislim da bi ga svi trebali imati pri ruci jer je vrlo učinkovito.

URTEKRAM, Nordijska breza (gel za tuširanje) 500ml/€10,99 – sastav

Inspiriran šumom nordijske breze, ovaj gel za tuširanje od Urtekram također sadrži ekstrakte lišća breze, hidratantnu aloe veru i glicerin, kojima osigurava čistu i mekanu kožu.

Koža mog tijela tijekom zimskog perioda izuzetno je suha i jako se peruta, stoga mi je bitno da je gelovi za tuširanje dodatno ne isušuju. Ovaj gel nije nimalo isušivao moju kožu, štoviše, koža bi po tuširanju postala ugodnija i mekša na dodir, to se posebno dalo primijetiti na rukama i nogama. Miris je decentan i najbolje ga je opisati kao neutralan jer zapravo po tuširanju se nimalo ne osjeti na koži. Tekstura ovog gela je gusta i kao takva zaista dugo traje, stoga smatram da je ovo odličan omjer cijene-količine-kvalitete i preporučila bi ga svima s osjetljivom i suhom kožom.

Svi proizvodi iz ovog posta dostupni su na web shopu Ecco Verde gdje možete pronaći preko 9.000 proizvoda prirodne kozmetike od internacionalnih proizvođača i svakim danom ih je sve više. Prirodna kozmetika po ničemu ne zaostaje za kemijskim, sintetskim kozmetičkim proizvodima. Baš nasuprotno! Prirodnom kozmetikom ne činite samo Vašem tijelu dobro, već i prirodi! Ecco Verde nudi proizvode koji su bez štetnih kemijskih koktela i sastoje se od visokovrijednih organskih ulja i biljnih sirovina koje većim dijelom dolaze iz kontroliranog biološkog uzgoja i jako je bitno za spomenuti kako nema pokusa na životinjama.

www.ecco-verde.hr