Interliber 2013 – II dio

Kategorije: Knjiga, Lifestyle

U skorašnjem postu izvjestila sam vas o svom pohodu na sajam knjiga – Interliber te vam najavila da ću zadnji dan opet krenuti u jedan.

Jutros sam tako pila čaj već u 9:30h ispred Velesajma i čekala da se otvore vrata i da još jednom proletim kroz taj predivan svijet knjiga. Ovoga puta sam također imala konkretan popis na kojem su bili ispisani naslovi knjiga koje sam željela ili pak onih koje ste mi vi sugerirali i zaista što sam mogla naći uzela sam a šta nisam i dalje je ostalo na WL te ću ih kupiti u knjižari 😉 , uglavnom – hvala na svim vašim preporukama!

Kako je danas zadnji dan sajma odmah sam se požurila da vam javim da su pojedine knjige danas snižene još malo te da zaista ako još niste posjetili sajam ili ako na svojoj WL imate još dosta knjiga zaista se požurite jer isplatit će vam se. 
Jedna mala napomena da se naoružate strpljenjem jer je gužva bila još jutros u 10h kada se tek otvorio a mogu misliti šta će to biti danas popodne 😉 no opet vrijedi ;).
Imala sam svega nekih pola sata vremena da kupim šta želim i zaista sam proletjela kroz paviljon no na kraju kupovine bila sam jako zadovoljna.

Snjegović (79,90kn), Đavolja zvijezda (30kn), Nemez (30kn), Crvendać (30kn) i Spasitelj (30kn) – 
Jo Nesbo
Jo Nesbo mi je bio na WL kao pisac i željela sam kupiti samo jednu knjigu čisto da se “upoznam” s njim no na pultu su me uvjerili da mi Snjegović treba pod obavezno a ostatak je bila jednostavno predobra ponuda da ju zaobiđem, uglavnom, veselim se jer njegovo još ništa nisam čitala pa mi je ovo skroz jedna nova pustolovina.

Povratak (19kn) i Nit (89kn) – Victoria Hislop
Nekidan sam kupila Otok i jednostavno mi način pisanja V. Hislop djeluje zanimljivo pa sam odlučila u današnjoj kupovini obratiti pažnju na njen barem još jedan naslov no završila sam sa dva :).

Žena vremenskog putnika (19kn) – Audrey Niffenegger, Voljeti se otvorenih očiju (30kn) – Jorge Bucay & Silvia Salinas, Gospa od badema (29kn) – Marina Fioarato
Ove tri knjige su vaša preporuka s napomenom da sam Gospu od badema imala na listi od prije :).

Puhač stakla s Murana (19kn) – Marina Fiorato, Krv cvijeća (19kn) – Anita Amirrezvani, Ljubav nije za mene (15kn) – Federica Bosco, Voda za slonove (15kn) – Sara Gruen
Puhač stakla s Murana želim već jako dugo pročitati a i vi ste mi ju većinom nahvalili ;), Krv cvijeća je također jedna preporuka, Ljubav nije za mene je onako usputna za u malu torbicu zapravo nazovimo ju “knjiga za puta” a Voda za slonove, hm, smijem li vam priznati da ju je prodao  Robert Pattinson na omotu :/ … ma eto, nisam si mogla pomoći :D.

Pedeset nijansi sive (29kn) – E.L.James, Magija krvi (20kn) – Tessa Gratton
Pedeset nijansi sive još nisam pročitala, kupila sam ju pa je na kraju završila kao poklon i sada ju definitivno čuvam za sebe a Magija krvi se našla čisto da razbijem monotoniju čitanja :/ valjda?!

Sjena vjetra (100kn) – Carlos Ruiz Zafon, Grad lopova (30kn) – David Benioff
Za Sjenu vjetra prštale su preporuke na sve strane i tražila sam ju i nekidan no nisam ju našla a danas kad sam ušla u paviljon išla sam ravno na štand Frakture i odmah ju uzela u ruke i pravac blagajna. Grad lopova je također bio preporučen ali je i stajao na mojoj listi :).

Papisa Ivana (29kn) – Donna Woolfolk Cross, Konkubinina kći (39kn) – Pai Kit Fai, Karte za izgubljene ljubavnike (29kn) – Nadeem Aslam
Znate li tko je bila papisa Ivana … žena koja se maskirala u muškarca i napredovala do vrhovnog kršćanskog poglavara … još davno prije kojih par godina čitala sam već o toj legendi i danas kada sam snimila ovu knjigu odmah sam ju zgrabila, zaista djeluje kao interesantan roman jer svakako je tema intrigantna.
Konkubinina kći je knjiga koju je moja dobra prijateljica toliko nahvalila da sam je se danas sjetila i morala ju uzeti pa ćemo vidjeti a Karte za izgubljene ljubavnike je zaista nešto što biste uzeli čim bi ugledali naslov, naravno ako ste romantičar kao i ja :D.
***
Ovo je bio moj zadnji izlet ove godine na sajam knjiga i zaista sam uživala i već jedva čekam iduću godinu i idući sajam a do tada ću uživati uz ove krasne naslove …. ove godine mi čak ni zima neće biti toliko odbojna kada imam ovakvo lijepo društvo uz sebe ;D.
Jeste li posjetili Interliber i što ste odabrali za sebe 😉 … ??? 
Možda bi bilo zgodno uvesti neke osvrte na pojedine knjige s obzirom da sada imamo kategoriju “Lifestyle” , što mislite??
lp