Doviđenja veljačo

Veljača je bila kratka ali slatka i drago mi je da naviješta kako se zima privodi kraju. Iako nisam neki veliki fan proljeća prvenstveno zbog alergijskih problema koje mi nosi veselim se toplijim danima i radosti koje ti dani nose, između ostalog novim proljetnim kolekcijama po pitanju odjeće i obuće. Polako slažem svoju WL mada mi ništa ne treba ali ja nekako baš volim proljeće i jesen po pitanju mode jer veseli me slojevito oblačenje i komadi koji su zapravo prilagođeni kako toplijem vremenu tako i onom hladnijem. Kako sam već krenula s modom odmah u startu moram vam javiti jednu zanimljivu vijest ukoliko sa istom još niste upoznati, naime, Inditex je na svojim službenim stranicama najavio otvaranje online shoppinga za brandove poput Zare, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home i Uterqüe, prema planiranom online shopping biti će pokrenut 09. ožujka 2016, znači kroz koji dan. Iako mene ova vijest jako veseli jer zaista je teško svaki puta uloviti komade u dućanima mislim da će ova vijest itekako teško pasti na moj novčanik.

Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home, Uterqüe online shopping Croatia

Početkom mjeseca jedva sam dočekala pogledati film Povratnik jer kao prvo najava filma me jako zainteresirala a i kombinacija Leonardo Dicaprio i Tom Hardy zajedno u jednom filmu jednostavno mami. Povratnik (eng. The Revenant) američki je biografski vestern triler snimljen 2015. godine u režiji Alejandra G. Iñárritua. U filmu glavne uloge tumače Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter i Domhnall Gleeson. Ukratko, u ekspediciji u neistražene dijelove američke divljine, istraživača Hugha Glassa (Leonardo DiCaprio) brutalno je napao me­dvjed a pripadnici njegovog tima, predvođeni Johnom Fitzgeraldom (Tom Har­dy) su ga tako teško povrijeđenog ostavili da umre u divljini. Vođen jakom vo­ljom kao jedinim oružjem, okružen surovom zimom i neprijateljskim plemeni­ma, Glass se bori za život dok želja za osvetom nad dojučerašnjim prijateljima ne jenjava. Ovaj film bi zaista preporučila svima da pogledaju jer toliko emocija prožeti u 150min je zaista za svaku pohvalu, ovaj film ostavlja impresivan trag na pojedincu koji ga gleda. Inače, Leonardo DiCaprio dobio je svojeg prvog Oscara za ulogu u filmu Povratnik dok je redatelj Alejandro Inarritua dobio Oscara za najbolju režiju.

Iako sam za ovu godinu planirala krenuti sa čitanjem mnogih knjiga koje sam prikupila u posljednje vrijeme ali naprosti ih nisam stizala čitati, sada kada vremena imam navalila sam na gledanje serija. Možda je razlog tomu što smo u ovu godinu ušli uz Netflix, Picbox i tako tim redom no i dalje svaka serija na koju se ja namjerim ne bude dostupna u ponudi. Primjer je i četvrta sezona Vikinga za koju nikada ne bih rekla da bi me zanimala ali eto, ja sam malo je reći oduševljena istom. Iako me nije zanimala serija Siročad moram priznati da sam i o njoj postala ovisna a da ni ne započinjem sa Crnom listom čije nastavke upijam. Osim serija volim provoditi vrijeme uz bojanke za odrasle, iako sam smatrala da me to baš i ne bi moglo opustiti uvelike sam se prevarila, to je jedna ugodna razonoda, kako za oči tako i za um.

color-pencil-

Ne znam koliko pratite društvene mreže i koliko ste aktivni na njima ali Facebook nam je omogućio da sada izražavamo svoje osjećaje, naime, Facebook je lansirao opciju “reactions” kojom su zapravo nadogradili onaj dobro nam znani LIKE gumb pa sada možemo odabrati naš stav na neki post na koji naiđemo na Facebooku. Opcija mi se čini ok ali nije mi moram priznati posebno zanimljiva. Ono što mi je sve više pak zanimljivo je Instagram. Instagram je nekako po mom mišljenju najjednostvnija a opet najkreativnija društvena mreža kojom se ja barem koristim. Meni se također Instagram jako sviđa zbog mogućnosti eksperimentiranja sa fotografijama koje ja jako volim, kako fotografirati tako i popratiti tuđe objave. Ukoliko se još ne pratimo klikom na ovaj link družimo se i na Instagramu.

anaviglam@instagram

Veljača je itekako bila prepuna kozmetičkih noviteta, neki su u fazi testiranja dok će drugi doći na red kroz mjesec do dva. Istaknula bi dva ulja koja su mi se posebno dopala a radi se o Bio-Oil ulju te Biofarm Gold Adria ulju o kojima više informacija možete pročitati u nastavku posta.

Peter Thomas Roth Anastasia Beverly Hills Motphe

Nedavno sam sa stranice Beauty Bay naručila Peter Thomas Roth set maski za lice jer ih već dugo vremena mjerkam a nikako se odlučiti koju odabrati pa su ova manja pakirana u setu bila idealna za testiranje. Moram priznati da su hidratantne maske pomalo podbacile ali moguće da mi se ta gelasta tekstura baš pretjerano ne sviđa dok su preostale tri maske pun pogodak, no više o njima uskoro u nadolazećem postu.

Anastasia Beverly Hills Brow Definer ste mogli već vidjeti na djelu u nedavno objavljenom LOTD postu no tu je link za podsjetnik. Uglavnom, ABH novitet koji mene osobno nije dojmio jer smatram da nije baš idealan za rijetke ili nešto tanje obrve a i postojanost je diskutabilna. Isto tako, nije niti malo precizan poput meni najdražeg proizvoda za obrve upravo sa ABH potpisom, Brow Wiz.

Mario Badescu proizvodi su bili poklon uz paket a Morphe kistovi su nadopuna jer sam sa istima jako zadovoljna.

Eucerin Bio-Oil Catrice Ecco Verde Biofarm

*Polako napuštamo zimu i veselimo se proljeću, no s buđenjem prirode bude se i razni alergeni. Simptomi alergija mogu se ublažiti jačanjem barijerne funkcije kože posebno prilagođenom Eucerin® pH5 njegom.

*Niske temperature zimi mogu isušiti kožu, posebice ruku i usana stoga ih je važno zaštititi pravilnom njegom. Eucerin® njega za ruke i usne pruža idealnu zaštitu od vanjskih utjecaja.

*Formula Bio-Oila pomno je osmišljena još 1987. na uljnoj bazi, a proizvod je vrlo brzo postao najprodavaniji proizvod za njegu kože u Švicarskoj. Uljna baza jača prirodnu masnu strukturu kože te u formuli čuva vitamine i druge prirodne ekstrakte, bez potrebe dodavanja štetnih konzervansa. Bio-Oil u sebi sadrži prirodna ulja lavande, ružmarina, kamilice i nevena koji se već stoljećima koriste u održavanju zdravlja kože. Ulje je obogaćeno vitaminima A i E te revolucionarnim sastojkom PurCellin Oil koji formulu čini laganom i omogućava brzo upijanje u kožu, bez masnih tragova. Ulje se laganim kružnim pokretima umasirava u kožu, nakon čega na njoj ostaje zaštitni nemasni sloj koji ju čini mekanom, glatkom i baršunastom.

*Osim pojave bora, neupitnim znakovima starenja kože smatra se gubitak tonusa i volumena kože. Ulaskom u srednje godine koža gubi 50% svoje čvrstoće i tonusa, djeluje umorno, opušteno i često starije nego li je to zaista tako. Potrebna joj je ciljana i učinkovita njega. Njega koja će joj vratiti svježinu, zagladiti bore, podići tonus i dati volumen. Po prvi puta u povijesti spoj vinove loze, resveratrola i hijaluronse kiseline rezultirao je spojem koji obećava nevjerojatne rezultate. Caudalie je u suradnji sa dr. Davidom Sinclairom (Harvard Medical School) kreirao novu liniju za lifting pod nazivom Resveratrol lift. Tako su s novim patentom kombinirana dva najbolja anti-age sastojka u jednoj formuli :
– RESVERATROL iz trsa vinove loze za čvrstoću i elastičnost
– MIKRO-HIJALURONSKU KISELINU za zaglađivanje bora i volumen.

*Ecco Vedre (www.ecco-verde.hr) je online trgovina prirodne kozmetike i make-upa, koja nudi više od 6.150 prirodnih i organskih proizvoda svjetski poznatih i ekskluzivnih marki. Sjedište i distribucijski centar poduzeča je u Austriji, odakle se vrši sva dostava u Europu i širom svijeta. Među mnogim proizvodima ja sam se odlučija za tri pilinga o kojima ćete moći uskoro malo više pročitati na blogu.

*Biofarm je farmaceutsko poduzeće osnovano 1992. godine na bazi istih načela u koja vjeruju i danas: kvalitetni biljni proizvodi za zdraviji, prirodniji način života. Između širokog asortimana proizvoda meni su ustupljenio Adria Gold uho suho ulje namijenjeno njezi svih tipova kože lica i tijela, te za njegu suhih i ispucanih vrhova kose. Bogata kombinacija ulja jojobe, macadamije, argana, slatkog badema, eteričnog ulja smilja i vitamina E vraća koži vitalnost i željeni sjaj te Biobalm lip kokos koji sadrži kokosovo ulje koje poboljšava hidratizaciju usnica. Visoki udio masnih kiselina iz kokosovog ulja djeluje kao prirodni regenerator za kožu usana. Kokosovo ulje je bogato prirodnim uljima i vitaminima, štiti i njeguje i najosjetljiviju kožu. Sadrži antioksidans ružmarina.

Nivea Aura Catrice YSL Beauty Black Opium

*Nivea je lansirala NIVEA Protect & Care antiperspirant koji nudi pouzdanu 48-satnu zaštitu, istovremeno njegujući osjetljivu kožu ispod pazuha. Formula bez alkohola posebno je razvijena s dragocjenim sastojcima koji su poznati po svojim njegujućim svojstvima. Posebno je blag, ne iritira kožu te ga osjetljiva koža ispod pazuha dobro podnosi. Neljepljiva formula koja se brzo upija ostavlja kožu mekom i udobno suhom. Jedinstveni miris NIVEA Creme osigurava osjećaj svježine i njege tijekom cijelog dana.

*Kozmetika Aura je napokon došla i u Hrvatsku te je zasada dostupna u pojedinim Kozmo poslovnicama. Inače, Aura kozmetika dolazi u širokom asortimanu proizvoda po vrlo prihvatljivim cijenama.

Catrice Beautifying Lip Smoother kupila sam nedavno u Mulleru te mislim da je ova nijansa nadopuna nove nadolazeće kolekcije. Radi se o nijansi 050 Frozen Joghurt koja je najljepša ružićasta nijansa ikada, baš nekako lijepa klasična ali decentna baby pink nijansa. Također moram pohvaliti i formulu samog proizvoda koja je ugodna na usnama.

*Nakon prošlogodišnjeg uspješnog lansiranja YSL Black Opium EDP, YSL Beauté predstavlja BLACK OPIUM EAU DE TOILETTE. Već na prvu drugačiji od BLACK OPIUM EAU DE PARFUM-a, utire vlastiti mirisni trag i stvara senzualnu ovisnost. ‘Zelena’ kava inovativni je sastojak ovog mirisa s kombinacijom cvjetnih nota i akorda kave iz linije BLACK OPIUM. Novi miris otvara se upečatljivim akordom crnog ribizla. Sočna, putena nota kruške dodaje mu jedinstvenu slatkoću. Gorkasti akcent unutrašnjosti kore mandarine isprepliće se s citrusnim akordom. Senzualna nota bijelog cvijeta u srcu mirisa razbuđuje sva osjetila. A potom slijedi iznenađenje: aromatične, snažne note zrna kave stopljene su s kremastim bijelim mošusom.

Maybelline New York L'Oreal Paris

*Maybelline New York donosi nam pregršt noviteta ali i novi slogan #MakeITHappen, među mnogim novitetima našli su se tu i novi Baby Lips proizvodi. MNY Baby Lips Dr. Rescue balzami za intenzivnu njegu i hidrataciju usana. Ulje eukaliptusa i mentol umiruju i hlade nadražene usne. Pruža usnama hidrataciju do 12 h. Dostupan u 4 nijanse; Coral Crave, Just Peachy, Pink Me Up i Too Cool.

*L’Oréal Paris predstavlja False Lashes Superstar, prvu maskaru koja podiže trepavice do vrtoglavih visina. Djeluje u dva sinergična koraka: povećava volumen trepavica, a zatim ih produljuje do ekstrema. Super naglašene. Super duge. Superstar trepavice. „Dizajnerski“ tuš za oči sa super savitljivim vrhom koji prirodno prati oblik kapka omogućava povlačenje precizne linije u samo jednom potezu. Bez obzira na stil koji njegujete, opčinite svoju publiku u treptaju oka.

Michael Kors sneakers

Još negdje u siječnju (barem mislim) kupila sam povišene tenisice Michael Kors koje i nisu baš oličenje udobnosti ali na nozi izgledaju jako lijepo i često ih nosim tako da sam u konačnici ipak zadovoljna.

Oysko

Oysho vestu kupila sam na sniženju početkom mjeseca i imam osjećaj kao da ju ni ne skidam sa sebe. Radi se o toploj oversized vesti ispod koje najčešće nosim majicu i košulju tako da slobodno mogu preskočiti jaknu. Izuzetno mekana, topla i udobna i zapravo jedan od odjevnih favorita mjeseca.

Mango purse

Mango torbica bila je spontana kupovina jer radilo se o sniženju a kako ja ne mogu baš odoljeti torbicama manjih dimenzija mirnije sam spavala toga dana jer sigurna sam da je nisam kupila da bi se sutradan vratila po nju.

Mango

Mango jakna koja vam se jako svidjela kada sam ju nedavno objavila na IG i FB osim što je novitet također je i favorit mjeseca jer ju naprosto obožavam. Jakna je inače došla bez ovih raznih detalja, nazovimo ih naljepnicama, one su kupljene naknadno te dodane na jaknu, čisto da ne bude dosadna.

Zara jeansZara shoes Zara Zara purse

Traperice, cipele, košulja i torbica sa gornjih slika kupljeni su u Zari i sve je baš moj stil te sam jako zadovoljna izabranim stvarima. Traperice su jako udobne i sviđaju mi se detalji po nogavicama, cipele su savršene i jako udobne te kupljene na sniženju dok su ostale tri stvari iz novih kolekcija, košulju znam da ću nositi još dugo vremena jer osim što lijepo izgleda i materijal je ugodno lagan a torbica je kao šlag na kraju jer je idealno neodoljiva.

nakit ysl beauty

Design by Karla narukvice izrađuje kreativna djevojka čije radove možete pogledati na njenom IG profilu @design_by_karla. Cijene su pristupačne a dizajn fantastičan. Nakon što su mi stigle dvije narukvice sa slike naručila sam si ih još nekoliko jer jednostavno su mi neodoljive.

mjesečni beauty favoriti

Beauty favorita je nekoliko, možda bi istaknula Bobbi Brown Skin Foundation kao poseban favorit mjeseca jer sam oduševljena koliko taj puder prirodno izgleda na licu, posebno ako u podlozi nosim Bobbi Brown Vitamin Enriched Face te puder nanosim sa Bobbi Brown Full Coverage Face kistom. Kao makeup favorit istaknuo se i Charlotte Tilbury ruž u nijansi Penelope Pink te OPI lak za nokte u nijansi Samoan sand. Black Opium eau de toilette sam već spomenula prethodno kao novitet no to je ujedno i miris koji nisam skidala sa sebe posljednjih tjedana.

Beauty favorita iz segmenta preparative je manje ali znate kako je to sa preparativom, zaista trebaju proći mjeseci a da se rezultat vidi. S obzirom da posljednjih mjeseci najčešće koristim navečer Alpha H Liquid Gold Radience with Ferulic Acid serum moram priznati da su rezultati itekako vidljivi i da sam jako zadovoljna izgledom kože. Ujutro doduše rotiram serume no nekako mi se koža najviše sviđa kada koristim Estee Lauder Idealist serum. Nakon seruma obavezno koristim kremu sa zaštitnim faktorom a trenutno volim Emma Hardie Amazing Face Protect&Prime spf 30 kremu koja kožu ostavlja naprosto blistavom.

Michael Kors & Zara Mango & Zara Anaviglam

Najdraži modni komadi su mi bili Michael Kors mala torbica, Zara niske čizmice koje su za kišne dane idealne, sive tople veste iz Oysho i Manga te Mango jakna vojnog printa. S obzirom da ja nosim casual stil možda ovi komadi i nisu tako zanimljivi ali ja ih volim nositi i nekako smatram da osim što su udobni da su i vizualno privlačni.

doručak u krevetu krafne i bijela kava

S obzirom da sam većinu veljače provela bolesna nisam baš eksperimentirala sa hranom, zapravo sam se navukla na čokoladne krafne iz Lidla, ledenu kavu i kako bi pojela barem jedan zdravi obrok u toku dana to bi najčešće bio doručak uz avokado i neko povrće.

tulipani

Za kraj sam ostavila tulipane na koje sam baš slaba posljednjih tjedana, možda zato što dolaze u tako veselim bojama koje najavljuju lijepo vrijeme, kako bilo, svakoga tjedna kupujem novi buket i divim se njihovoj zavodljivoj eleganciji.

To je bila moja veljača, a što je novo kod vas i po čemu je vama ova veljača bila posebna?

*pr