Ružne beauty navike

Nadam se da svi mi imamo neke beauty ne tako lijepe navike, kažem nadam se jer se stvarno nadam da nisam sama u ovoj temi. Iako se trudim izbaciti te ružne beauty navike jednostavno je to ponekad jače od mene ili ih jednostavno ja ne regestriram odmah kao ružne navike. U svakom slučaju, ponovit ću, nadam se da nisam sama na ovoj temi i ukoliko imate neki savjet kako se riješiti ružnih beauty navika rado bi ga pročitala u komentarima.

#beautyhoarders

Ovo je moja najgora beauty navika a radi se o tome da kupujem nove kozmetičke proizvode a da one koje koristim nisam potrošila ili jednostavno kupujem “zalihe” koje stvarno nisu opravdane.

Grickanje zanoktica

Iako nisam nikada grickala nokte iz nekog razloga oduvijek grickam kožicu oko noktiju odnosno zanoktice. Stvarno ružna navika zbog koje mi u konačnici pate ionako kratki i slabi nokti. Također uz ovo mogu nadodati da gulim lak sa noktiju tokom čitavog dana ukoliko se okrhnuo na jednom dijelu.

Njega nakon tuširanja

Koža mog tijela je izuzetno suha ali to mene ne sprečava da često zanemarim njegu nakon tuširanja a isto mi se dešava da zanemarim njegu kože vrata i dekoleta.

Način skidanja šminke

Čim dođem doma ja skidam šminku makar kasnije izlazila ponovo jer nije mi teško našminkati se i više puta tokom dana. Pri skidanju šminke sa područja očiju nerijetko trljam ostatke tuša i maskare za što znam da nikako nije dobro.

Rep

Isto tako, čim dođem doma vežem kosu u rep koji još uz to prelomim na pola jer kao baš će mi kosa puno smetati ako mi pada po vratu.

Beauty sleep

Koža treba barem 8h odmora jer sigurna sam da ju mojih 4 do 5 sati sna ne zadovolji ali tu na žalost čak ništa ni ne mogu učiniti.

Prsti na licu

Iako rijetko dodirujem lice rukama tokom dana iz nekog si razloga ne mogu pomoći na kraju dana kad skinem šminku dirati neke nepravilnosti poput prištića.

Kistovi

Nakon što sam puder nanosila kistom ja isti moram odmah ići oprati jer jednostavno mi se gadi ostaviti ga takvoga a da ne govorim da nema te šanse da bi isti koristila kasnije ako nije opran. Voljela bi da sam tako dosljedna i kada su u pitanju kistovi za oči koje na žalost perem samo 2 puta mjesečno.

Grickanje usana

Zapravo, ne grickam ja usne već kožicu mojih jako suhih usana usprkos činjenici da uvijek imam barem 2-3 pilinga za usne i ne izlazim bez balzama iz kuće.

Pretjerivanje sa parfemom

Osim što ja nemam granicu pri nanošenju parfema uz to još tokom dana pomiješan barem dva tri parfema što nema nikakve logike.

Junk Food

Ne mogu si pomoći, iako tokom dana jedem zaista zdravo, odnosno barem se trudim, nerijetko mi se dešavaju situacije da se navečer uhvatim raznoraznih grickalica ili pak konkretnijih stvari.

Voda

Umjesto dvije-tri litre vode tokom dana ja popijem toliko kave i Cole, što nije nimalo dobro.

Ovo su više manje sve moje ružne beauty navike, da li sam jedina ili nas ima još?

Anaviglam

Tagovi: