Japanska metoda iscrtavanja obrva /UPDATE/

korekcija obrva japanska metoda

Prije godinu i pol dana pisala sam vam o svom iskustvu iscrtavanja obrva japanskom metodom. Smatram da je to bila moja najbolja investicija po pitanju kozmetičkog segmenta. Naime, osobe koje imaju rijetke obrve ili ih uopće nemaju, nevažno da li je to zbog njihove greške ili spletom nesretnih okolonosti, će me najbolje razumjeti kada kažem da je meni ovaj korak olakšao život. Meni je najveći problem bio što moje obrve nisu rasle a to je bila samo moja greška i zaista smatram da sam vrijeme koliko sam ih iscrtavala pred ogledalom mogla i pametnije iskoristiti. Nadalje, neću reći da zbog obrva nisam imala samopuzdanja ali naravno kada čovjeka nešto na njemu smeta da nisi baš najsretniji zbog toga. Čim sam saznala za ovu metodu isctravanja odvažila sam se na taj korak bez razmišljanja i danas nakon godinu i pol dana mogu reći da mi je to zaista bio jedan od najboljih poteza u životu.

Do sada sam imala jedno osvježenje te otprilike pet korekcija a kako je i sada bilo vrijeme za jednu korekciju odlučila sam posjetiti jedan salon u Zagrebu jer zaista nema smisla potegnuti do susjednih zemalja kada i u Hrvatskoj postoji kompetentna osoba za to.

Naime, važno je prije svega napomenuti da biste prije ovog koraka trebali ispitati tržište jer danas ima previše nestručnih osoba koje vas doslovno mogu unakaziti pa da požalite ovaj korak jer uvijek treba imati na umu da se radi o iscrtavanju na jednom dijelu lica. Štreber kakav jesam, istražila sam što Hrvatska nudi i odlučila se za Life Estetic studio.

Dolores Srok, vlasnica Life Estetic studia na vrijeme je prepoznala sve blagodati koje trajni make up nudi te je svoju ponudu dovela do zavidnog nivoa i zaista uz galeriju njenih radova, svih silnih preporuka od strane klijenata i njenom pristupu, sa zadovoljstvom sam dogovorila termin korekcije te se zainteresirala malo više za detalje kompletne ponude trajne šminke.

Kada sam objavila prvi post o japanskoj metodi iscrtavanja obrva, dobila sam dosta upita sa vaše strane oko različitih detalja i bilo mi je žao da vam nisam mogla dati tražene odgovore te sam se ovoga puta odlučila i sama potražiti pomoć stručnjaka a sve što sam saznala, odlučila sam podijeliti sa vama.

10926395_10204187759508374_1045474726816792211_n

Trajni make up je nešto što se može učinkovito primijeniti s trenutnim rezultatom, kako bi se pridonijelo boljem izgledu. Ženama u današnje vrijeme sve užurbanijeg tempa života, puno znači imati manje brige oko postojanosti make up-a.

Trajna šminka je nešto što svakoj ženi može uvelike pomoći. Ovaj zahvat traje oko sat i 30 min te je potrebno nakon prvoga tretmana još jednom doći na korekciju, rezultati su dugoročni. Točnije do dvije godine kada valja postupak ponoviti. Sve se u potpunosti prilagođava zahtjevima i fizionomiji lica svake osobe, a prije samog tretmana olovkom se iscrtavaju konture očiju, usana i obrva te se tako definira budući izgled.

Trajno iscrtavanja obrva japanskom metodom
Osnovni princip ove metode iscrtavanja obrva je da se u trajnoj varijanti ne stvara efekt nikakve šminke a najmanje večernje šminke, već samo da se uklone nedostaci i poboljša prirodni izgled. Dlačice se ucrtavaju uz prirodne.

Japanska metoda iscrtavanja obrva

Trepavice i linija na kapku
Pigmentiranjem uz sam rub trepavica na mjestu gdje počinju rasti, laganim iscrtavanjem postižemo efekt kojim izgledaju gušće i punije. Uz to se može napraviti klasična linija na kapku, kojom samo naglašavamo i uokvirujemo oko .

trajni make up linija uz kapak

Kontura usana
Svakako je važno reći da se može postići savršena simetrija, a mogu se ispraviti i sitni nedostaci. Najčešće je riječ o konturi u prirodnoj boji usana. Ako su same usne blijede mogu se lagano nadopuniti pigmentnom bojom koja najbolje odgovara prirodnoj boji usana.

10913525_10204276291201611_1781359160_n

O samim bojama, načinu rada, trajnosti i sličnim pitanjima, Dolores je već ukratko pripremila odgovore na ta najčešće postavljena pitanja, klikom na link, dolazite do odgovora.

Iako me trajni make up općenito počeo zanimati ipak sam se zadržala kod onoga što zapravo zanima većinu vas – japanska metoda iscrtavnja obrva, pa sam prepustila Dolores da nam istakne nekoliko činjenica o toj famoznoj metodi.

Dolores Srok o japanskoj metodi iscrtavanja obrva

Dolores Srok
“U ovoj metodi se ne koristi aparat, već se dlačice unose u kožu jako plitko posebnim nožićem. To je postupak kojim se iscrtava dlačica (obrva) u smjeru rasta prirodne obrve. Pigment se aplicira u površinski sloj epiderma i veže za čelije tog sloja kože. U postupku se koriste mineralne boje, koje su netoksične i hipoalergene. Osnovni princip ove metode iscrtavanja obrva je da se u trajnoj varijanti ne stvara efekt šminke, već se stvara prirodan izgled obrva. Rezultat je toliko prirodan da je razlika između prirodne i iscrtane dlake gotovo neprimjetna. Tretman započinje pregledom prirodnih obrva i razgovorom o željenim obrvama. Dlačice se ne čupaju niti briju, uklanjaju se samo one koje su van željenog oblika, a crtanje se vrši između njih. Zatim posebnim šestarom mjerimo simetriju lica i tim postupkom dolazimo do 100% željenih obrva. Tretman traje oko sat vremena. Obavezna je korekcija nakon 2-3 tjedna kada se mogu ispraviti male nepravilnost, dodati boja i gustoća. U praksi je moguće napraviti i više korekcija, što uvjetuje tip kože. Nakon tjedan dana iscrtane obrve se smanje 10-15 %, izgubi se i do 40 % boje. Nakon tretmana klijentica dobije upute o posttretmanskoj njezi i kremu za njegu.

japanska metoda

Sam tretman iscrtavanja dlačica je skoro pa bezbolan, a nakon tretmana nema natečenosti. To je trenutna bol najsličnija čupkanju dlačica.

Boje je moguće odabrati tj prilagoditi svakom ponaosob. Boja obrva bi trebala biti jednaka ili nijansu,dvije svjetlija ili tamnija od prirodne boje kose. Ako je osoba brineta, obrve mogu biti nijansu svjetlije, ako je osoba plavuša uzima se nijansu, dvije tamniji pigment.

Različiti faktori utječu na trajnost boje a pri tome se misli na vanjske faktore (agresivni tretmani lica, kreme s kiselinama, sunce, solarij, laser i sl), unutrašnje faktori (masna koža, razne bolesti kože poput seborejičnog dermatitisa, keratoze, perutanje kožei sl te ožiljci od trajne šminke) i ljudski faktor koji zapravo ovisi samo o adekvatnoj posttretmanskoj njezi i pridržavanju uputstava.

Ne preporučuje se 7 dana izlaganje suncu, solariji, saune, bazeni, agresivni tretmani lica, nanošenje pudera i šminke. Higijena pri japanskom iscrtavanju obrva je na najvišem nivou. Sve što se koristi u radu je za jednokratnu upotrebu i sterilno. Ne postoji mogućnost alergije na pigmente. Poželjno je na naručeni termin doći bez šminke.

iscrtavanje obrva trajni make up

Današnja žena uz sve funkcije koje su joj nametnute poslovno i privatno treba izgledati lijepo i svježe. Svako vrijeme nameće svoje trendove a današnja tehnologija nam pruža mnoge metode da izgledamo baš onako kako želimo i možemo, stoga zašto to ne iskoristiti.”

Moram priznati da se itekako slažem da bi trebalo iskoristiti današnju tehnologiju jer zašto biti nesretan zbog sitnica koje nas smetaju. Obrve su bile nešto što je mene jako smetalo i zaista sam sretna što sam se odvažila na ovaj korak. Osim što mi obrve sada lijepo izgledaju u svakom trenutku, nemam potrebu za iscrtavnajem istih te štedim na vremenu a kada ih i poželim zbog inzivnijeg look-a dodatno istaknuti one su spremne za 30ak sekundi uz par poteza olovkom, no ono najbolje sam ostavila za kraj, naime, moje obrve rastu. Već u uvodu posta sam istaknula kako moje obrve nisu rasle ali tokom zadnjih godinu dana primijetila sam da rastu samo jako sporo ali rastu. Usprkos tomu da su još uvijek to jako rijetke dlačice ja sam strpljiva osoba i veselim se danu kada se vrate u normalu a do tada ću svakako ostati vjerna japanskoj metodi iscrtavanja obrva i studiu Life Estetic čiji vam kontakt ostavljam u nastavku ukoliko se želite dodatno informirati o uslugama ili čak edukaciji.

DOLORES SROK 091 7544365
Facebook: Dolores Srok-Life Estetic
Facebook: Conture Make-up by Dolores Srok
Web: www.life-estetic.com

*u suradnji sa Life Estetic*