Lancôme French Innocence – My French Palette & Vernis In Love

1 Lancome French Innocence Spring 2015

Proljetne limitirane kolekcije uvijek su nekako posebne jer jednostavno nakon sive i hladne zime pune zagasitih boja upravo proljetne kolekcije nagovijeste svježinom šarenih boja da je sivilu kraj. Lancôme je upravo u tom duhu i predstavio svoju proljetnu kolekciju za 2015-tu koju je nazvao French Innocence.

“Kolekcijom French Innocence, Lancôme slavi jedinstveni potpis ženstvenosti, ležerni chic koji uvijek krije iznenađenje – živopisnu osobnost Parižanke. Mladenački chic protkan je proljetnom svježinom i profinjenošću. Najljepši vrtovi metropole nude cijeli raspon nijansi – od ružičastih boja Bagatellei Monceau, zelenila Tuileries vrtova, do nježno sive koja ističe njezin urbani duh. Blistave nijanse inspirirane proljetnim svjetlima naglašene su radijantnim, osvježenim pastelnim bojama gradskih parkova i vrtova. Od odvažnih do nježnih, od intenzivnih do mekih i senzualnih… pravi sezonski miks.”

Vernis In Love /559M Gris Rivoli & 383M Vert Tuileries/

2 Lancome Vernis In Love Gris Rivoli & Vert Tuileries

“Lancôme pronalazi inspiraciju u bojama metropole i kreira četiri nove nijanse za kultnu linijuVernis in Love. Nokti su obavijeni intenzivnom sivom u čast Rue de Rivoli, vibrantnom zelenom poput krošnji Tuileriesa i dvjema nijansama ružičaste, koje podsjećaju na cvijeće iz parkova Monceaui Bagatelle. Boje pružaju mogućnost usklađivanja i kombiniranja ovisno o vašem raspoloženju i željama!”

Lancome  French Innocence Spring 2015 vernis in love

Od četiri nove nijanse, meni su ustupljene dvije – 559M Gris Rivoli i 383M Vert Tuileries. Obje nijanse dovoljne su za nanošenje u jednom sloju zbog dobre pigmentacije ali i guste formule samoga laka mada su meni nekako ipak draža dva sigurna sloja. Četkica vrlo precizna i zapravo jako jednostavna pri upotrebi. Oba laka se podjednako brzo suše, treba im svega par minuta. Postojanost je također sasvim solidna, tri do četiri dana a nakon tih par dana kreće se guliti pri vrhu. Lakovi dolaze u klasičnoj ambalaži od 6ml a cijena svakoga pojedinačno iznosi 123kn.

3 Lancome Gris Rivoli

Moram priznati da je meni draža nijansa Gris Rivoli jer volim nude lakove a ovaj mi je posebno zanimljiv jer po nanošenju na noktima zaista vuče na neke sive tonove no ništa pretjerano kako to biva za sivim lakovima koji inače na mojim noktima izgledaju zaista neprivlačno. Nijansa Vert Tuileries je također jako lijepa i interesantna mada mislim da će ostaviti posebno upečatljiv dojam u ljetnom periodu jer ovo je po meni idealna zeleno tirkizna nijansa za topije dane.

4 Gris Rivoli 559M Vert Tuileries 383M Lancome

Savjet Lancômea

• Iznimno jednostavna tehnika za dvobojne nokte. Nanesite sloj VernisIn Love Gris Rivolina cijeli nokat, a zatim VernisIn Love VertTuileries, izbjegavajući vanjski kut kako biste kreirali mali sivi kvadratić poput vrata koja vode u tajni pariški vrt.

My French Palette 

“S elegantnom srebrnom kutijicom ukrašenom crtežima u boji u prepoznatljivom pariškom stilu, My French Palette podsjeća na vedar proljetni dan. Po otvaranju, paleta otkriva tri mat i tri sjajne nijanse. Poput tajnog vrta, unutarnji poklopac krije iznenađenje – tri odvažne nijanse, a tu su i dvije olovke za oči za dnevni i noćni look.”

lancome french innocence my french palette

My French pallete sadrži devet nijanse sjenila, odnosno u tih devet sjenila nalaze se i dvije nijanse eyelinera koje se također mogu koristiti i kao sjenila. Uz sjenila i eyelinere tu je i kist te ogledalo sa “uputama” za dva looka. Prvih šest nijansi sjenila dolaze u neutralnim tonovima od kojih su prva tri sjenila mat a preostale tri nijanse su sedefastog finiša. Predzadnja, odnosno sedma nijansa sjenila dolazi u zelenoj nijansi dok su zadnje dvije nijanse eyelineri, jedan u više modroj nijansi a drugi u tamno sivoj do crnoj nijansi sa shimmerom.

6 lancome 7 Lancome My French Palette 8 Lancome My French Pallete look 9 Lancome 10 Lancome 11 Lancome 12 Lancome My French Pallete 13 Lancome My French Palette 14 My French palette 15 Lancome My French Palette 16 Lancome My French Palette 17 Lancome My French Palette

*mat nijanse

Prve tri nijanse sjenila su mat sjenila nude tonova. Prva nijansa je hladnog podtona, gotovo ružičasta ali vrlo prirodna na kapku. Druga nijansa je također hladnog podtona te bojom naginje na neku mauve nijansu. Treća nijansa je nešto toplijeg podtona a boja je vrlo specifična, nekako između ružićaste i boje breskve. Sve tri nijanse trebaju bazu u podlozi jer radi se o vrlom svijetlim nijansama srednje pogmentacije. Sjenila se malo truse ali ništa strašno te se lijepo blendaju. Postojanost ovisi više o bazi u podlozi mada su na mojim kapcima bila postojana tokom čitavog dana.

18 My French Palette swatch

*sedefaste nijanse

Od četvrte do šeste nijanse sjenila su također u nude tonovima samo su sedefastog finiša. Četvrta nijansa je toplog beige podtona i jako je efektna na kapku. Peta nijansa je također toplog podtona samo više naginje na boju breskve. Šesta nijansa je isto tako toplog podtona a radi se o divnoj brončanoj nijansi. Ove nijanse i ne trebaju toliko bazu jer su pigmentiranije od mat nijansi mada sa bazom efekt djeluje impresivnije. Također se pomalo truse ali manje od mat nijansi i također se lijepo blendaju. Tekstura ovih sjenila je jako ugodna, gotovo kao da klizi po kapku. Postojanost je isto tako cjelodnevna.

19 My French Palette swatch

*skrivene nijanse

Sedma nijansa sjenila je jako zanimljiva jer više se ne radi o nude nijansi već o nekoj sedefasto zelenoj gotovo tirkiznoj nijansi koja će po mom mišljenju biti prava must have ljetna nijansa. Pigmentacija je sasvim solidna ali ovo sjenilo svakako treba bazu da dođe čim više do izražaja. Trusi se nešto više od šest preostalih nijansi ali solidno se blenda. Postojanost ovisi o bazi jer ako je nemate u podlozi sjenilo blijedi te se skuplja u pregibu kapka. Osma i deveta nijansa su zapravo eyelineri ali se isti mogu koristiti i kao sjenilo zbog svoje teksture. Osma nijansa je modra poput mora i iako je jako lijepa i meni jako zanimljiva dosta se trusi i nekako nije baš jednostavno napraviti liniju sa njom pa ju ja više blendam oko kapka. Pigmentacija je odlična kao i postojanost. Deveta nijansa je gotovo crna te sadrži u sebi decentni shimmer ali tekstura mi se puno više sviđa od prethodnog eyelinera jer sa ovom nijansom je moguće napraviti liniju na kapku. Izuzetno je pigmentirana te postojana.

20 My French Palette swatch

Kist koji dolazi sa paletom je odličan jer sa jedne strane imate plosnati kist kojim se sjenila lijepo nanose a sa druge strane imate kist za eyeliner. Kistovi su napravljeni od sintetičke dlake, brzo se suše te sam sigurna da ću ih često koristiti.

21 My French Palette brush 22 Lancome brush 23 Lancome eyeliner

Ova paleta sviđa mi se iz više razloga, naime, kombinacija mat i sedefastih sjenila u nijansama koje koristim svakodnevno je prvenstveno pun pogodak, nadalje tu je i mogučnost kreiranja decentnijeg ali i nešto naglašenijeg looka, upotrebljiv kist te kao kruna svega prijedlog looka na ogledalu. Ovo je odlična paleta ako često putujete jer sa ovom paletom imate sve. Ukoliko i ne putujete često mislim da bi svatko bio sretan sa ovom paletom i smatram da je ovo pun pugodak za Lancôme i voljela bi kada bi i drugi brandovi izbacili svakih toliko ovako zanimljive palete sa nekoliko sjenila jer svatko voli kvalitetna sjenila a da su ista u korektnom omjeru cijene i kvalitete.

Cijena ove palete iznosi 443kn a dostupna je kao i ostatak asortimana iz ove proljetne kolekcije u Mulleru. Uz lakove i paletu našle su se tu i neke nove nijanse Lip Lover sjajila po cijeni od 190kn te Khol olovke za oči po cijeni od 172kn.

U sljedećem postu objaviti ću dva looka koja sam napravila sa My French Palette uz napomenu da sam se vodila Lancôme predloženim lookom te se nadam da će vam se svidjeti.

U nastavku slijedi još nekoliko fotografija jer ja sam paletom oduševljena a zanima me kako se ista sviđa i vama i koliko su vam inače interesantne proljetne limitirane kolekcije?

24 Lancome French Innocence My French Palette 25 My French Palette 26 My French Palette swatch 27 My French Palette 28 My French Palette swatch 29 My French Palette 30 My French Palette swatch*pr uzorci