…mali kratki nokti…

Kategorije: Alessandro, Essence
Nakon nekog vremena nokti su mi ponovo oslabili i probala sam serum za jačanje od Evelina (post) ali nije bilo učinkovito pa sam se vratila provjerenom i učinkovitom. Usput sam skratila nokte i promijenila ih u neki polukružni oblik dok su u fazi obnove.

Alessandro – nail hardener i ulje za kožicu oko cca 80.00kn/po proizvodu
Alessandro definitivno ima najbolje proizvode za njegu noktiju, jedina velika mana je cijena ali vrijedi svaku lipu. Kada mi nokti oslabe mjesec dana nanosim ovaj njihov “serum” za jačanje noktiju svaka dva dana i nakon mjesec dana nokti su vam “ko novi” a uz njega koristim i ovo njihovo ulje koje mi traje dva mjeseca a nanosim ga svaki dan i odlično je, znam jer imam problema sa zanokticama i suhom kožom oko noktiju. Znam da je cijena malo visoka (ovisno gdje kupujete) ali ponavljam vrijedi svaku kunu!
 Vazelin cca 15.00kn (Muller)
Ovaj vazelin sam kupila u Mulleru i drugi put sada a ovaj prvi trajao je godinu dana, naime za kojih 15ak kuna dobijete 100ml vazelina koji je neutralnog mirisa, nije premastan, dugotrajnog postojanja na usnama i noktima za što meni i služi. Naime, imam jako suhe usne (posebno sada u zimi) i mrzim one ljuskice koje stvaraju a svaki peeling koji sam probala nije bio to što sam htjela od njega, tako svaku večer prije spavanja nanesem tanki sloj vazelina koji je postojan do jutra a time su usne dovoljno hidratizirane, njegovane i lijepe. Isto tako posluži mi tokom dana kada mi se stvori ozbiljnija zanokticama ili mi je koža iznimno jako suha namažem svaki nokat posebno sa njim i noktići i kožica oko njih su lijepi i njegovani – alternativa za nešto skuplje ulje prethodno predstavljeno.
 Nivea krema za ruke cca 20-ak kn (ovisno gdje kupujete)
Ova hranjiva Niveina krema za ruke mi je spas…ruke su mi suhe uvijek i niti jedna krema mi ne potraje duže od tjedan dana koliko ju puta dnevno nanesem, ovu kremu nanesem samo tri puta dnevno u veličini graška i obavlja svoju funkciju perfektno. Namjerno sam slikala i poleđinu jer piše da je dovoljno da se i jedanput dnevno nanese što vjerujem da i je dovoljno za nekoga kome su ruke inaće normalno hidratizirane. Svakako preporučam!!!!!
 China Glaze RED PEARL ebay cca 7$

Ovo je primjer kako i mali kratki nokti zaista mogu biti lijepi i sa intenzivnijim bojama laka za nokte (meni su barem lijepi). Imala sam diverziju prema toj varijanti ali sada na vlastitoj primjeni – hej, pa i nije tako loše?! Zaista obožavam CHINA GLAZE lakove za nokte, tako su kvalitetni, postojani, konkretno ovom je dosta samo jedan sloj (kao i većini), zaista šteta da ih nitko kod nas ne uvozi. Za sada nemam nekog stalnog sellera pa obično naručujem kada naručujem neke druge stvari jedan-dva – ako imate za preporučiti nekog sellera ili online store svakako je dobrodošlo :D.
Essence TOPCOAT “quick dry” 15.90kn 
Nisam isprobala puno lakova koji se koriste kao nadlak ovo mi je drugi ili treći i najbolji. Mijenjam dva do tri puta u tjednu lak za nokte pa mi ni ne treba zadržati taj lak ne znam kako dugo a i mrzim imati puno nanesenih slojeva – meni su i dva previše…uglavnomm, ovaj služi svrsi a i jeftin je, nokti sjaje, postojan je i brzo se suši.
Ukratko, to je bilo to!
lp