L’Oréal Paris | Elseve Extraordinary Clay

Stres, nečistoće ili neodgovarajuća rutina, vaša kosa se suočava s brojnim vanjskim i unutrašnjim čimbenicima koji doprinose tome da se više masti. L’Oréal Paris lansirao je novu liniju za njegu kose Elseve Extraordinary clay, prvi ritual obogaćen glinama, sastojcima koji su od davnina poznati po svojim pročišćavajućim i uljepšavajućim svojstvima. 

Suha kosa, normalna kosa, masna kosa – sebum se stvara na tjemenu glave, bilo koji tip kose da imate i obavija vlasi kose od korijena do vrhova. Kada je sebum prisutan u granicama normale, on podmazuje vlasi kose i štiti ih od vanjskih utjecaja. Međutim, vrlo brzo do pojave prekomjernog sebuma i tada se kosa masti pri korijenu, poprima beživotan izgled, a njezino stiliziranje je otežano jer postaje teška.

Snaga Extraordinary clay linije je hidratizirajući ritual, obogaćen s tri gline, apsorbirajuća glina poznata po svom svojstvu apsorbiranja viška sebuma s tjemena glave, pročišćavajuća glina poznata po svom svojstvu pomaganja pri nježnom čišćenju kose i balansirajuća glina koja pomaže vlasima vratiti optimalnu svježinu i lepršavost.

Maska se nanosi na suho tjeme, prije šamponiranja, potrebno je ostaviti je pet minuta kako bi upila višak sebuma i nečistoće. Isprati vodom i nakon toga vaša kosa spremna je za šamponiranje. Šampon za temeljito očišćenu i hidratiziranu kosu ima novu formulu bez silikona, temeljito čisti kosu cijelom dužinom. Regenerator za temeljito očišćenu i hidratiziranu kosu ima kremastu i laganu teksturu koja obavija vlasi, čineći kosu glatkom čitavom dužinom.

[MOJI DOJMOVI]

Prije svega osvrnula bi se na svoju kosu koja je tanka i bez volumena, oštećena pod djelovanjem blajha i raznih boja za kosu te se brzo masti, kada ističem da se brzo masti tada se to odnosi na činjenicu da već treći dan nakon pranja mora biti skupljena jer raspuštena ne izgleda ni na što. Dakle, proizvodi za kosu koji su namijenjeni masnoj kosi bez volumena opisuju proizvode koje bi ja trebala koristiti, no tu najčešće nailazim na problem jer takvi proizvodi imaju tendenciju da isušuju kosu, kako je moja kosa dobrim dijelom od sredine prema vrhovima suha, tanka i oštećena ja ipak moram izbjegavati proizvode namijenjene mom tipu kose. Ovo je problem s kojim se susrećem posljednje tri godine, dakle od trenutka kada sam počela bojati kosu, dotada sam normalno na nebojanoj kosi mogli koristiti takve proizvode i isti ju ne bi dodatno isušivali. Najčešće bi imala problema pri odabiru proizvoda za kosu drogerijskog ranga što me dodatno činilo nezadovoljnom, mada ni u skupljim varijantama nisam pronašla idealno rješenje, sve do trenutka kada sam isprobala L’Oréal Paris Elseve Extraordinary Clay liniju.

 

L’Oréal Paris Elseve Extraordinary Clay linija dostupna je u bolje opskrbljenim drogerijama uz napomenu da je suhi šampon iz ove linije dostupan samo u Mulleru. Cijena šampona i regeneratora iznosi 23,90kn, maske 39,90kn a suhog šampona 31,90kn, mada moram napomenuti kako uz učestale akcije ove proizvode možete kupiti i po nižoj cijeni od oko 20-30%, ovisno o prodajnom mjestu. Sastav sva četiri proizvoda iz linije dostupan je klikom na ovaj link, samo trebate odabrati proizvod koji vas zanima. Šampon dolazi u pakiranju od 250ml, regenerator u pakiranju od 200ml, maska u pakiranju od 150ml i suhi šampon u pakiranju od 150ml.

Maska se koristi kao prvi korak njege kose tako da se nanese na korijen odnosno tjeme, aplicirati ju je najlakše kistom za bojanje kose ali ako isti nemate pri ruci može se jednostavno nanijeti i prstima. Maska koja je zaista guste teksture i samim time je ne treba puno za apliciranje, stoji na tjemenu cca 5 minuta te se ispere i nastavite s njegom kose koristeći šampon i regenerator kao što biste to i inače radili. Šampon jako dobro pjeni te su dovoljna dva šamponiranja za čistu kosu a regenerator je poželjno ostaviti cca 5 minuta mada ga ja pustim svega 1 minutu te ga odmah po raščešljavanju kose ispirem. Na koncu nakon feniranja i iduće dane koristim suhi šampon iz linije.

Moram priznati da mi se maska najboljom pokazala upravo u kombinaciji korištenja kompletne linije, jednostavno se sva četiri proizvoda savršeno nadopunjavaju. Iako maska funkcionira i s nekim drugim šamponima i regeneratorima ja ju ipak volim koristiti u kombinaciji s proizvodima iz linije. Miris maske kao i preostalih proizvoda je ugodan i opisala bi ga kao svježi herbalni miris, također bi spomenula kako se miris neko kraće vrijeme zadržava u kosi. Razlika između ove linije i svih ostalih koje sam isprobala a da su namijenjeni masnoj kosi bez volumena sa suhim vrhovima, je u tome što ova linija zaista pruža čistu kosu tri dana (kao što to i tvrdi proizvođač na deklaraciji) ali vrhunac je u tome što moja kosa dočeka i peti/šesti dan bez pranja, to se inače s nijednom drugom linijom za kosu ne dešava. Moram priznati da tu dosta pomaže i suhi šampon kojega smatram najboljim suhim šamponom ikad jer ne ostavlja nikakve tragove na kosi, kosu osvježava u trenu po nanošenju, prolongira pranje kose danima, ne iritira vlasište i na kocu ostavlja za sobom prekrasan i ugodan miris.

Teško mogu istaknuti jedan proizvod kao najbolji, jer opet ponavljam kako se ova četiri proizvoda savršeno nadopunjavaju, ALI, ako biste inzistirali tada bi izdvojila suhi šampon jer je moj favorit između svih ostalih šampona ovoga tipa na tržištu. Niti jedan proizvod iz linije nije iritirao moje vlasište a uspješno je odgodio čak nekoliko dana pranje kose. Kosa je nakon korištenja ove linije ostala svježa, zdrava, sjajna i podatna. Nisam sigurna ali sam mišljenja da bi učestalim i dugotrajnim korištenjem ipak isušivala vrhove ili oštećene/kemijski tretirane dijelove kose, stoga ja ovu liniju koristim svako drugo pranje. Onaj puta kada ne njegujem kosu L’Oréal Paris Elseve Extraordinary Clay linijom, tada se baziram na proizvodima za hidrataciju ili pak onima na bazi proteina, ovisno o potrebi moje kose. U svakom slučaju, svako drugo pranje kose rezervirano je za ritual njege uz L’Oréal Paris Elseve Extraordinary Clay proizvode.

Preporučila bi ovu liniju svima kojima se tjeme jako brzo masti ali bi upozorila na to da bi ju trebalo koristiti balansirajući s drugim proizvodima, primjerice, moram istaknuti kako upravo L’Oréal Paris Elseve u svojoj širokoj ponudi proizvoda zasigurno može ponuditi adekvatnu kombinaciju koja će se odlično slagati sa Extraordinary Clay, te će odgovarati vašem tipu kose. Smatram kako se isplati investirati u ovu kompletnu liniju drogerijskog ranga s obzirom na omjer cijene, kvalitete i učinkovitosti.