Toplo hladna jesenska salata

Kategorije: Lifestyle, Recepti

Toplo hladna jesenska salata

Ukoliko vam se prehrana temelji na povrću, jesen i zima oskudni su sa namirnicama. Usprkos tomu, ono malo što nam je trenutno dostupno jako je zanimljivo svojim okusima ali i bojama. Ova toplo hladna jesenska salata sastoji se upravo od namirnica koje su nam dostupne u ovom periodu godine, jako je zdrava, bogata je bojama te nadasve ukusna.

Sastav:

4 velike mrkve, četvrtina srednje bundeve, svježi đumbir veličine palca, 2 šake rikule, 1 avokado, jedan manji ili pola većeg ljubičastog luka, 3 šnite tosta, maslinovo ulje, sol, papar, 1 limun, 1 naranča.

Salata s avokadom

Mrkvu, bundevu i đumbir narezati na štapiće te začiniti sa maslinovim uljem, soli i paprom te posložiti u lim za pečenje. U tom limu u dva kuta dodati polovice limuna i naranče okrenutima sa prerezanom stranom na lim. Sve skupa peči na 180 stupnjeva otprilike pola sata.

Pomiješati rikulu, luk, avokado te natrgati šnite tosta a potom kada su mrkva, bundeva i đumbir pečeni dodati salati. Iscijediti sok i pulpu iz polovica limuna i naranče te pomiješati sa maslinovim uljem, soli i paprom te preliti salatu.

Salata sa bundevom

Ukusna i zdrava salata koja je svojom kalorijskom vrijednosti zaista jedan zasitan obrok i nadam se da će vam se svidjeti kao što se svidjela i meni.

Dobar tek!

LRP-Giveaway-Enter La Roche Posay GIVEAWAY