L’Occitane – Aromakologija

L'Occitane

AROMAKOLOGIJA IZ L’OCCITANEA

Aromakologija je znanost koja proučava utjecaj mirisa na dobrobit i hramoniju. To je umjetnost kombiniranja odabranih eteričnih ulja kako bi se stvorilo opuštajuće ili energizirajuće ozračje. Njen neiscrpan izvor su dobrobiti jedinstvenih aromatičnih biljaka koje uspijevaju u Provansi i na Sredozemlju.

Olivier Baussan, osnivač L’OCCITANEA od nekada je predan toj drevnoj umjetnosti upotrebe eteričnih ulja. L’OCCITANE ta dragocjena znanja s područja aromakologije brižno njeguje i produbljuje sve od svog osnutka 1976. godine.

L'Occitane Aromakologija

Opuštajuće mirisne vrećice

Opuštajuće vrećice punjene su sušenom lavandom i kuglicama namirisanima eteričnim uljima. Pakiranje sadrži dvije vrećice od kojih svaka sadrži 25g a cijena paketa iznosi 118,80kn. Koriste se na način da se prije spavanja polože na noćni ormarić te vas miris opušta da utonite u san.

Miris je decentan i ugodan, zaista opuštajući. Mirisom dominira lavanda. Jednu sam koristila pored kreveta a druga mi stoji u uredu i zapravo mi se sviđa za korištenje u obje varijante no ipak bi prednost dala varijanti u uredu.

Aromakologija

Opuštajuće ulje za masažu

Opuštajuće ulje na bazi ulja badema iz Provanse služi za masažu, opuštanje te uklanjanje napetosti. Dolazi u staklenom pakiranju od 100ml po cijeni od 205,80kn. Uz ulje badema, sadrži i eterična ulja prave lavande, bergamota, mandarine, slatke naranče i geranija.

Svi prethodno navedeni sastojci se zaista protežu mirisom kroz ovo bogato ulje. Tekstura mu je na prvi pogled lagana no kada se nanosi osjeti se gustoća i raskoš. Relativno brzo upija i ostavlja kožu mekanom i nahranjenom. Miris ostaje na koži neko vrijeme i zaista je opuštajući.

Ono što sam primijetila kod ovog ulja jest da ga je najbolje nanositi uvečer prije spavanja jer mirisom je kao takav idealan a njega koju pruža po nanošenju postojana je do jutra. Da bi se uvjerila u zaista dubinsku njegu na jednu sam ruku nanijela ovo ulje dok na drugu ruku nisam stavila ništa. Ujutro je razlika bila i više nego očita.

Kako imam suhu kožu tijela moram istaknuti da mi se ulje zaista jako svidjelo i preporučila bi ga za hladne večeri koje su ispred nas. Ukoliko vas zanima ostatak asortimana iz ove linije, više na L’Occitane stranicama.

Volite li koristiti ulja za njegu tijela?

*pr uzorak

Tagovi: