APIVITA – Gel za čišćenje za masnu i mješovitu kožu lica

Svoje oduševljenje Apivita pjenom za umivanje sam već podijelila u ovom postu (klik) i svaka riječ još stoji – moja HG umivalica definitivno.
Naravno, da ja ne bi bila ja kada ne bi isprobavala i druge ali pjenu uvijek koristim uvečer i zaista mi je pouzdan saveznik u njezi kože lice.
Uglavnom, sve druge umivalice koje rotiram koristim isključivo u jutarnjoj njezi ili onoj tokom dana ako skidam šminku.
Danas vam predstavljam još jednu Apivitinu umivalicu koju sam koristila posljednjih mjeseci kao dio jutarnje njege.

Ovaj gel za umivanje nije namijenjen da ga se koristi na području očiju kao što je to slučaj sa Apivita pjenom za umivanje te je namijenjen mješovitoj do masnoj koži.

Bazu ovog gela čine propolis i citrus koji su preporučljivi u njezi baš mješovite ili masne kože koja je sklonija da izaziva probleme.
Od ostalih sastojaka tu su sapunika, prirodne lipo-aminokiseline, eterična ulja čajevca i smreke, bisabolol te infuziju zelenog čaja umjesto vode.
Također je bitno za spomenuti da formula ovog gela sadržava 96% prirodnih sastojaka te ne sadrži SLES i SLS, mineralna ulja, parabene, silikone ni propilen glikol.

Gel dolazi u pakiranju od 200ml sa pumpicom koja uvelike olakšava doziranje a samim time i racionalnu potrošnju gela jer jedan pritisak je sasvim dovoljan.
Cijena gela je 109kn i uz svakodnevno korištenje 1-2 dnevno trajat će vam oko 4 mjeseca.

Tekstura je naravno gelasta ali opet iznenađujuće gusta te zbog toga jako dobro pjeni.
Miris koji prevladava je zapravo sukladan bazi ovog gela – propolis i limun. Nije prenapadan i zaista je ugodan.
Po umivanju lice je naravno čisto i svježe. Neću reći da me lice zatezalo po umivanju ali moram naglasiti da nekome sa suhom ili normalnom kožom zaista ne bi odgovarao. 
Kako sam ga koristila isključivo ujutro zaista bi se osvježila i razbudila za čas u tom spletu divnih mirisa. Čisto da mogu napraviti usporedbu koji puta bi ga koristila i uvečer nakon skidanja šminke i moram priznati da je i tu odradio fantastičan posao ali Apivita pjena ipak ostavi kožu nekako ugodnijom i temeljitija je u skidanju šminke. Dakle, ukoliko bi ga i vi koritili uvečer trebale bi vam 2-3 pumpice te je moguće da bi vam nedostajalo malo hidratacije nakon gela.
***
Da rezimiram recenziju, iako sam zadovoljna sa ovim gelom koji je zaista odgovarao mojoj koži ipak bi vam prije preporučila pjenu jer sa njom imate više mogućnosti. Smatram da je ovo proizvod isključivo za mješovitu/masnu ili pak problematičnu kožu te bi savjetovala da ga se koristite isključivo za jutarnju njegu.
Da li ste isprobali koju Apivitinu umivalicu … dojmovi???
lp