Diorskin Star Foundation

Dirskin Star Foundation

Dior je nedavno lansirao svoj novi tekući puder pod nazivom “Star” a Dior ga definira kao dugotrajnu tekuću podlogu koja nudi spektakularnu svjetlost i besprijekornost u laganoj teksturi. Iako je bio pravi izazov kreirati podlogu koja odmah po nanošenju pruža blistav i ujednačen ten a da pritom sadrži njegujuće sastojke koji će pružati savršen ten bez mrlja, pigmentacija i crvenila.

Ambalaža je prepoznatljiva za Dior, stakleno pakiranje od 30ml sa elegantnim čepom i pumpicom. Cijena ovog pudera iznosi 343,90kn (Muller) a dostupan je u 12 nijansi. Sastav je dostupan klikom na ovaj link a bitno je i napomenuti da sadrži SPF30-PA++.

Dirskin Star fonudation pump

Tekstura ovog pudera je zaista lagana ali kremasta pa pri nanošenju on doslovno klizi po licu. Pruža srednje prekrivanje koje je nadogradivo do jakog prekrivanja, mada ja moram priznati da uopće nemam potrebu za korektorom pri korištenju ovog krasnog pudera a da ga ne nadograđujem. Ono što je problematično na mojoj koži je crvenilo na području obraza i malo oko nosa, nešto izraženiji miteseri na nosu te naravno neizbježne proširene pore na području obraza i nosa. Naravno da se tu nađe i pokoji prištić. Uglavnom, ovaj puder sve navedeno pokrije besprijekorno.

Miris je klasično prepoznatljiv za Diorove proizvode i meni je osobno jako ugodan. Također je ugodna i činjenica da mi je nijansa 021 pun pogodak ali uz napomenu da bi ovaj puder svakako trebalo isprobati na licu prije kupovine. Naime, ovaj puder na mom licu oksidira unutar sat vremena, oscilacija u nijansi nije pretjerano velika ali mislim da ga je svakako bolje isprobati i nositi tokom dana pa vidjeti kako vam odgovara. Prije kupovine sam pretražila internet u potrazi za swatchevima i našla sam ih za sve nijanse na blogu MonsiieurAlex (i da, blog vodi muškarac) pa možete škicnuti i vi prije kupovine jer su nijanse detaljno opisane i uspoređene sa MAC nijansama.

Diorskin Star Foundation swatch 021 Linen

Finiš ovog pudera je predivan i zaista ga smatram najboljim Diorovim puderom a isprobala sam ih sve i sa svima bila jako zadovoljna no ovo je nešto sasvim posebno. Kada sam ga isprobala u parfumeriji ja sam se od prvog trenutka sjajila pa tako tokom čitavog dana, iako se nije radilo o višku sebuma već se baš dalo vidjeti kako se svijetlost lomi na licu te definicija “glowy” poprima skroz novu dimenziju ipak je tog sjaja/svjetlosti bilo previše. Naime, tu grešku ću prepisati djelatnici u parfumeriji, odnosno količini koju je nanijela te samom načinu nanošenja.

Meni osobno se najviše sviđa finiš kada ga nanosim sa beauty blenderom no i plosnati ili ravno rezani kist će učiniti dobar posao. Razlog zbog kojega dajem prednost beauty blenderu je činjenica da se sa njim ovaj puder skroz stopi sa tenom i zaista izgleda prirodno no svježije i ljepše no što moje lica inače izgleda bez podloge. Ponavljam, jednako dobar efekt dobijete i sa kistom jer ovaj se puder nanosi sa lakoćom.

Deklariran je kao takav da je pogodan za svaki tip kože mada ja iskreno nisam sigurna da bi se masna koža našla sa ovim puderom, možda sa jako dobrom bazom u podlozi jer postojanost ovog pudera je nevjerojatna. Ovaj puder sam u par navrata nosila u razdoblju od 6h ujutro pa do 21h navečer a i tada se još sasvim dobro držao. Tokom dana bi se pojavio višak sebuma oko nosa na mojoj mješovitoj koži no taj višak bi uklonila maramicom, prepudrala i situacija je bila kao kada sam ga prvi puta tog dana nanijela.

U danima kada znam da mi ovaj puder treba potrajati tokom čitavog dana u podlozi koristim matirajuću bazu no kada znam da ću ga nositi maksimalno 8 sati bazu preskačem jer imam osjećaj da ovaj puder jednostavno ljepše izgleda bez baze, ili barem moje matirajuće.

Diorskin Star

Zaključak ove recenzije bi bio da me već dugo vremena jedan puder nije ovako ugodno iznenadio jer ovo je zaista nešto posebno. Definitivno ostajem pri izjavi da je ovo najbolji Diorov puder no mislim da će ga teško tko nadmašiti jer njegov finiš je nešto što ja nisam još doživjela ni sa jednim drugim puderom.

Besprijekoran i ujednačen ten, bogata moć prekrivanja, lagana tekstura i nijansa koja je pun pogodak zaista su i više no dovoljno da bi ovaj puder proglasila jednim od najboljih no finiš je taj koji bez razmišljanja zapečatio taj status.

IMG_6014

Da li ste isprobali ili tek planirate??

Tagovi: