Braun Silk-expert IPL s tehnologijom SensoAdapat

O Braun Silk-expert IPL klinički testiranom uređaju koji trajno uklanja vidljive dlačice s lica i tijela u udobnosti vlastitog doma, pisala sam vam već u nekoliko navrata u ovim postovima, a danas vam nakon dva mjeseca korištenja donosim svoje iskustvo odnosno recenziju.

1 Braun Silk-expert IPL s tehnologijom SensoAdapat

Proteklih tjedana, jednom tjedno koristila sam Braun Silk-Expert IPL BD 5008 uređaj na način da sam jednom tjedno prvo britvicom obrijala područje nogu, da budem preciznija samo potkoljenicu, bikini područje i pazuhe te bih potom primijenila Braun Silk-Expert IPL BD 5008 uređaj na tim područjima. Dlake se prethodno moraju obrijati jer zapravo sam uređaj radi po principu intenzivnog pulsirajućeg svijetla (IPL) koje djeluje na korijen dlačice tako da usporava odnosno zaustavlja njihov rast. Uređaj Braun Silk-Expert IPL najučinkovitiji je na svijetlim do srednje tamnim nijansama kože sa prirodno svijetlim do tamnosmeđim/crnim dlačicama a na tablici u ovom postu možete vidjeti prikaz kombinacije nijansi kože i boje dlačica.

12 Braun Silk-expert IPL s tehnologijom SensoAdapat 9 Braun Silk-expert IPL s tehnologijom SensoAdapat 10 Braun Silk-expert IPL s tehnologijom SensoAdapat 11 Braun Silk-expert IPL s tehnologijom SensoAdapat

S obzirom da je depilacija (neovisno voskom ili šećernom pastom) meni oduvijek stvarala nelagodu, što kroz neugodan osjećaj što kroz posljedicu uraslih dlačica, ja sam tip osobe koji se brzo prilagodi okolnostima te sam depilaciju primjenjivala isključivo u periodu godišnjeg odmora dok mi kroz ostatak godine nije smetalo svakodnevno brijanje, što se mora nije teško iako da sam znala za uspješnost ovakvih uređaja mislim da bi se prije riješila takvih problema sa dlačicama te uštedjela na vremenu.

5 Braun Silk-expert IPL s tehnologijom SensoAdapat 4 Braun Silk-expert IPL s tehnologijom SensoAdapat

Dakle, plan tretmana u početnoj fazi je 4-12 tjednih tretmana a tretman za održavanje prilagođava se vlastitim potrebama. Moram priznati da meni već sada nakon 8 tjednih tretmana dlačice ispod pazuha više ne rastu kao ni na bikini zoni pa ću ja već na tim područjima primjeniti fazu održavanja prema vlastitim potrebama, dok se na nogama (područje potkoljenice) nađe još pokoja tvrdoglava dlačica koja raste pa ću na tom području još nastaviti sa redovnim tretmanom svakoga tjedna te vam povratno javiti rezultate.

7 Braun Silk-expert IPL s tehnologijom SensoAdapat

S obzirom da Braun Silk-Expert IPL uređaj omogučava dvije opcije primjene, klizanje i pritisni pa otpusti, ja sam na nogama koristila opciju klizanja a na bikini zoni i pazusima pritisni pa otpusti. Sam tretman traje otprilike 15ak minuta što si zaista svatko može odvojiti s obzirom da su rezultati vrlo brzo vidljivi. Po tretmanu koža je izuzetno glatka i nježna na dodir i ono najbitnije nimalo ne isušuje kožu, čega sam se ja jako bojala jer moja koža tijela je jako suha. Po tretmanu nisam mijenjala proizvode koje i inače koristim, dakle bilo koji losion, ulje ili mlijeko će odgovarati a nisam mijenjala niti dezodoranse već sam koristila one kao i inače. Tretman je u potpunosti bezbolan na svim dijelovima tijela iako na deklaraciji stoji da možete osjetiti lagano peckanje, no tada možete primjeniti nježni način rada koji sam ja koristila samo kod prve primjene.

Braun se pobrinuo i da ne preskočim niti jedan tretman te je kreirao aplikaciju koja osim što bilježi poput dnevnika tretmane još nas i podsjeća kada trebamo napraviti sljedeći tretman a tu su na raspolaganju i neki interesantni savjeti. Aplikacije su dosupne za iOS i Android.

6 Braun Silk-expert IPL s tehnologijom SensoAdapat

Braun je prvi i jedini razvio tehnologiju Senso Adapt koja neprekidno očitava nijansu vaše kože (80 puta u sekundi) i sukladno rezultatima prilagođava intenzitet svjetlosti kako bi tretman bio što učinkovitiji i sigurniji te prikladan za korištenje tijekom cijele godine. Uređaj Braun Silk-Expert IPL mogu koristiti žene i muškarci po cijelom tijelu osim što se kod žena ne smije koristiti u blizini očiju ili duž čela, dok se kod muškaraca uređaj ne smije koristiti na licu, vratu ili intimnoj zoni.

3 Braun Silk-expert IPL s tehnologijom SensoAdapat

Iako je riječ o uređaju višeg cjenovnog ranga (cca 3500-4000kn ovisno o prodajnom mjestu) mišljenja sam da je ovo investicija u koji vrijedu uložiti, jer s obzirom na 120 000 bljeskova uređaj se može koristiti do otprilike 6 godina ali i više, s obzirom da ne odstranjujemo uvijek dlačice sa cijelog tijela, što je i više nego korektan iznos s obzirom na onaj koji potošimo godišnje na odlazak jednom mjesečno na tretmane u salon za uklanjenje dlačica. Isto tako, ovaj uređaj pruža vidljive rezultate u kratkom periodu a sama upotreba je vrlo jednostavna i ne oduzima previše vremena. S obzirom na ekskluzivnu tehnologiju Senso Adapt, koja neprekidno očitava nijansu vaše kože, ne moram se čak brinuti niti o pravilnom namještanju jačine s obzirom da to uređaj odradi umjesto mene. Ovaj uređaj radi s kabelom kako ništa ne bi prekidalo tretmane, čak ni na maksimalnim postavkama tako da se nikada nisam morala brinuti da li je uređaj dovoljno napunjen za korištenje. U svakom slučaju, Braun ni ovoga puta nije podbacio kada su u pitanju uređaji za uljepšavanja u udobnosti vlastitog doma te smatram kako će ovaj uređaj biti moj višegodišnji saveznik u borbi protiv dlačica jer ovo će biti prvo ljeto u koje ću ući rasterećena po tom pitanju.

Braun IPL 3