Njega lica | Jesen 2015

Kako sam vam u zadnjim beauty favoritima listopada i najavila, danas vam donosim trenutnu njegu lica koja će se ipak malo promijeniti početkom zime no tada ću naravno obnoviti ovaj tip posta. Proizvodi iz današnjeg posta mi odgovaraju i imaju moju preporuku, neki su dostupni na našim policama dok ćete neke ipak morati naručiti putem web shopova, ukoliko vas naravno zanimaju.

Prije svega moram istaknuti kako je moja koža mješovitog tipa što bi značilo da T-zona luči višak sebuma dok su obrazi normalni do suhi mada moram priznati da mi se čelo ne masti pretjerano stoga je moja nazovimo kritična zona područje nosa i brade. U području nosa imam izražene pore ali po mom mišljenju nije to toliko strašno s obzirom da je moja koža bila jako problematična. Uz problem pora ovoga ljeta pojavile su se i hiperpigmentacijske mrlje na području čela sa kojima se također uspješno borim. Osim ova dva navedena problema tu je i treći a zove se dehidracija okoloočnog područja te su se prve bore nastanile upravo na tom mjestu i to me zapravo najviše smeta. Moja koža nije osjetljiva, crvenilo nije prisutno i tekstura koža je zaista u jako dobrom stanju a moram priznati da nemam problema ni sa jednim oblikom iritacija.

Možete primijetiti da sam ja zapravo zadovoljna svojom kožom jer mislim da na kožu lica treba gledati realno jer svi mi imamo svojih nedostataka i čim ih prihvatimo bit će nam daleko lakše. Mišljenja sam da u kožu treba ulagati i da se dugoročno gledano kvalitetni proizvodi isplate te da se sa istima mogu korigirati problemi ako na vrijeme reagiramo. Također ću istaknuti kako je temelj zdrave kože čišćenje kože lica od čega započinje sama njega kože lica jer koža pamti i moj topli savjet svima je da povedu računa baš po tom pitanju. Nekome će možda biti previše proizvoda iz mog posta i to je u redu, svi mi biramo ono što nam odgovara no imajte na umu da sam ja osoba kojoj je preparativa na mjestu broj jedan a isto tako da se moj blog temelji na recenzijama stoga je moj opis posla testiranje proizvoda pa se ne nipošto nemojte opterećivati a niti osuđivati količinu, bitna je korektna rutina a ne količina i cijena.

Ukoliko ćete imati nekih pitanja uz detalje oko nekog proizvoda slobodno ostavite upit u komentarima.
jutarnja njega lica morning skincareJutarnja njega lica

Moja jutarnja njega lica započinje umivanjem sa Byphasse gelom za čišćenje koji je namijenjen svim tipovima kože. Gel mi se sviđa prvenstveno jer je nježan i ugodan a cijena je itekako pristupačna. Pixi Glow Tonic je proizvod koji sam gledala još prošle zime ali nekako nisam imala toliku potrebu za njim pa sam ga zaobišla. Kako se borim sa problemom hiperpigmentacije ove godine sam se odlučila na kupovinu ovog eksfolirajućeg tonika koji u svom sastavu sadrži 5% glikolne kiseline. Koristim ga isključivo ujutro kada je svježina mojoj koži napotrebnija, najviše pomaka vidim u teksturi kože ali moram priznati da upotrebom ovog tonika koža zaista izgleda blistavije. Nakon tonika slijedi Bobbi Brown Extra Eye Repair okoloočna krema koja je sastavni dio moje njege drugu godinu zaredom. Ova krema mi se sviđa jer je izuzetno bogate teksture što je idealno za ovaj hladniji period godine za moje dehidrirano okoloočno podrčje. Više o ovoj kremi možete pročitati u ovoj recenziji. Nakon toniziranja kože slijedi serum a trenutno koristim dva seruma i to oba potpisuje Estee Lauder a radi se o serumima Perfectionist i Idealist. O serumu Idealist sam pisala još davno u ovoj recenziji ali moram priznati da mi se ovaj serum par godina kasnije sviđa još više. Naime, kako sam u uvodu istaknula ja nekih prevelikih vidljivih nedostataka na licu nemam stoga serum poput ovoga dođe idealno na takvu kožu jer realno gledano te neke sitne nedostatke ovaj serum vizualno umanji stoga nema potrebe za puderima jakog prekrivanja. Uz Idealist koristim i Perfectionist koji me doslovno oborio s nogu iako mislim da on nije još uvijek za moju dob i moje potrebe ali to je za mene photoshop u bočici. Dakle, kada bi postojao filter pakiran u obliku čarobnog napitka onda bi to bio ovaj serum koji savršeno izgladi eventualne nedostatke na licu i to ću pripisati njegovoj teksturi koja je na bazi silikona pa zato i dobijem taj “blur” efekt ali sigurna sam da ovaj proizvod dugoročno čini i neke trajne pomake. Ponekad prvo nanesem Perfectionist a potom Idealist a ponekad koristim samo jedan, nekada Idealist pomiješam sa puderom koji kasnije nanosim i zapravo kombiniram prema svojim potrebama. Otprilike 20ak minuta nakon što sam nanijela serum na kožu nanosim kremu koja sadrži zaštitni faktor. Trenutno koristim RoC Anti-Brown Spot fluid koji sadrži spf50 i jako sam zadovoljna jer me isti spasio ljetos da se moje pigmentacijske mrlje ne prošire a vizualno umanji vidljivost postojećih. Iako sam sa ovom kremom jako zadovoljna tokom zime isprobati ću jednu drugu kremu sa zaštitnim faktorom 30 jer mi se ista jako dopala no više o njoj u nekom narednom ovakvom postu.
čistaći lica makeup removersDnevna njega lica

Iako je jutarnja njega lica zapravo neka dnevna njega lica ja moram priznati da čim završim sa svojim obavezama i vratim se doma ja odmah skidam šminku sa lica pa čak mi je i nebitno ako opet kasnije izlazim jer nije mi se teško ponovo našminkati a naravno da ne trebamo u svakom trenutku biti uvijek našminkani.

Dakle, kod kuće sam i šminka mi smeta i ista mi nije potrebna te ju stoga odmah skidam sa lica. U ovom hladnijem periodu godine šminku skidam isključivo sa balzamima a Clinique Take The Day Off Balm mi je najdraži takav skidač jer je izuzetno temeljit. Ukoliko sam se vratila kasno ili sam preumorna koristim micelarnu otopinu a trenutno je to micelarna Dr Nola koja je fantastična jer ne isušuju kože a iz istog razloga koristim i balzame za skidanje šminke. Iako se niti balzam niti micelarna prema uputama sa deklaracije ne trebaju naknadno ispirati ja to ipak radim sa omiljenom umivalicom a to je Apivita pjena o kojoj možete više pročitati u ovoj recenziji.

Šminku sa očiju također skidam sa prethodno navedenim balzamom ali ukoliko su to bili neki ozbiljniji slojevi onda će mi trebati dodatna pomoć za skidačima vodootporne šminke a kao takvi trenutno su mi najdraži Nivea skidači od kojih je jedan u dvofaznoj formuli i zaista je fantastičan te ga preporučam ukoliko koristite vodootporne maskare a drugi je za osljetljive oči te ga koristim ukoliko je tragova šminke ostalo svega jako malo.
daytime skincare dnevnja njega licaNakon čišćenja lica slijedi ponovo toniziranje a tada koristim Kiehl’s Ultra Facial Toner koji je idealan nakon dana provedenog pod šminkom. Ovaj toner vrača kožu u život i čini ju iznimno ugodnom što odmah osjetite ali i vidite. Nakon toniziranja na red dolaze ponovo serumi i opet su tu dva koja rotiram a nekada ih koristim oba istovremeno. O Filorga Perfect+ serumu sam pisala u ovoj recenziji i on mi služi kao podloga koja sprečava da koža luči pretjerani višak sebuma a Lierac Luminescence serum pak služi kako bi vizualno korigirao eventualne nepravilnosti na licu s obzirom da se kasnije ili ne planiram šminkati ili barem ne planiram koristiti tekuće podloge stoga je ova kombinacija savršena za mene, o Lierac serumu pisala sam u ovoj recenziji. Na okoloočnom područiju ponovo koristim Bobbi Brown Extra Eye Repair kremu o kojoj više možete pročitati u ovoj recenziji. Otprilike nakon pola sata na kožu nanosim kremu Dr Nola iz linije Xerosensa. Krema pod brojem 3 je dnevna krema a krema pod brojem 4 je noćna krema a ja ih koristim prema potrebi s obzirom da je dnevna nešto laganija i ima baršunasti finiš na licu a noćna je ipak nešto bogatija. Ukoliko izlazim kasnije iz kuće nanosim kremu sa zaštitnim faktorom.
night time skincare večernja njega licaVečernja njega lica

Moja večernja njega također započinje čišćenjem lica ali ovoga puta sa GlamGlow Super Cleanse čistaćem koji me možda na prvu nije toliko oduševio koliko s vremenom s obzirom na njegovu temeljitost pa mi je postao nezamjenjiv posebno kod večernjeg čišćenja lica koje je najzahtjevnije. Zatim slijedi nadopuna čišćenju i priprema za njegu te tada na red dolazi Dr Dennis Gross Alpha Beta Peel Extra Strenght Formula. Radi se naime o maramicama koje dolaze u paru, prvo sa maramicom u pakiranju broj jedan radimo na površini kože a zatim nakon 2 minute maramicom u pakiranju broj 2 radimo na koži dubinski. Ovaj proizvod mi je puno pomogao u borbi sa hiperpigmentacijom, znatno je poboljšao teksturu kože i napravio adekvatnu pripremu za ostatak proizvoda jer isti nekako puno brže i bolje djeluju. Zatim tu dolazi meni najdraži proizvod a to je Dr Dennis Gross Ferulic Acid+Retinol Brightening Solution serum koji me oborio s noga. Ovaj serum je u tri mjeseca doslovno transformirao moju kožu lica a da ne govorim da je doveo moje hiperpigmentacijske mrlje na vidljivost od nekih 15%. Zaista izniman proizvod u koji vrijedi uložiti jer pruža jako brzo vidljive rezultate. S obzirom na moje oduševljenje sa ova dva proizvoda recenzija slijedi uskoro. Nakon otprilike sat vremena na kožu nanosim proizvode prema potrebi. Naime, ponekad je mojoj koži potrebna dodatna hidratacija, ponekad je ona u odličnom stanju koje želim zadržati, ponekad izgleda umorno itd… stoga ja rotiram tri proizvoda za navedena stanja. Tri proizvoda koja trenutno jako volim od kojih je Estee Lauder Advanced Night Repair već starosjedioc te ste o njemu mogli čitati u ovoj recenziji, zatim volim koristiti i Clinique Turnaround Concentrate koji je već dugo na tržištu no ja sam ga otkrila tek nedavno i na kraju koristim jedan novitet a to je Lancome Visionnaire Nuit krema koja već nakon nekoliko večeri čini drastičnu transformaciju na licu te smatram ovaj proizvod idealnim za hladniji period godine, no više o ovoj kremi uskoro u recenziji. Na okoloočnom području koristim Mario Badescu Glycolic Eye Cream koja je idealna nadopuna Bobbi Brown Eytra Eye Repair okoloočnoj kremi a više o Mario Badescu okoloočnoj kremi možete pročitati u ovoj recenziji. Na području vrata koristim Blum Naturals kremu o kojoj ste mogli čitati u ovoj recenziji.
clarisonic mia2 origins glamglowDodatna njega lica

Uz navedene proizvode tu je i dodatna njega lica poput različitih pilinga i maski a iste koristim prema potrebi odnosno prema trenutnom stanju kože lica.

Kiehl’s mikrodermoabrazija je meni najdraži proizvod iz ovog segmenta a kako je Kiehl’s nedavno otvoren i u Zagrebu predlažem da vam ovaj proizvod bude na vrhu vaše liste koji biste trebati isprobati. Izuzetno učinkovita mikrodermoabrazija koju ja koristim dva puta mjesečno i nakon koje obavezno koristim Origins Drink Up Intense masku koja kožu nahrani tokom noći. Jednom tjedno radim piling lica i tada koristim Murad Transforming Powder koji je izuzetno učinkovit piling te mi pomaže po pitanju proširenih pora. Što se tiče maski tu rotiram meni najdraže, Caudalie Glycolic Peel koristim jednom tjedno pod obavezno ili nekada kada jednostavno znam da ću sutradan ili taj dan morati biti našminkana tokom čitavog dana i da mi treba ono najbolje što mi koža može ponuditi. GlamGlow maske i Origins Clear Improvement maske koristim prema stanju kože jer sve tri su namijenjene dubinskom čišćenju kože lica a sve tri su podjednako učinkovite.

O Clarisonic Mia2 uređaju pisala sam u ovoj recenziji i još uvijek dijelim isto oduševljenje sa ovim uređajem jer jednostavno vidim bitnu razliku na koži lica.

Nadam se da će ovaj post biti od koristi te ponavljam da nije bitna toliko ni količina ni cijena, bitno je da pronađete proizvode koji vam odgovaraju te sa istima da budete dosljedni i koža će vam to uzvratiti. Ukoliko imate pitanja vezanih uz proizvode ili samu rutinu slobodno ista ostavite u komentarima.