Doviđenja 2017. godini

Prije svega, željela bih vam svima poželjeti sve najbolje u 2018. godini, neka vam se ostvare sve želje i planovi i uživajte u svakom novom danu koji je ispred vas. Protekla godina doslovno je prohujala i iako nisam od novogodišnjih odluka, ovoga puta učinila sam iznimku te sam čvrsto odlučila suprotstaviti se vremenu koliko je god to moguće, te iskoristiti svaki dan baš onako kako to ja želim.

U nastavku posta složila sam jedan skromniji popis sitnica koje ću pamtiti iz 2017. godine te sam ga odlučila podijeliti s vama. Što se tiče kozmetike, nisam željela ići u širinu s popisom, naime, kako objavljujem sezonske favorite samo bih ponavljala proizvode iz tih postova, stoga mi se to činilo besmisleno. Naravno, postoje određeni proizvodi koje sam obnovila nekoliko puta kroz godinu i koji čine razliku u mojoj rutini, stoga sam iste istaknula u kratkim crtama kroz post.

Prije no što se osvrnem na favorite 2017. godine, istaknula bih kako ću nastaviti s objavljivanjem jednog posta tjedno ali ako imam potrebe i dovoljno vremena te objave se mogu proširiti s četiri na šest do osam mjesečno, neću ništa obećavati ali ni forsirati, no ono što mogu garantirati jest jednu novu objavu svakoga tjedna. Što se tiče točno dana te jedne objave, vjerujem da će se raditi o vikendu, dakle od petka do nedjelje ali s vremenom vjerujem da ću točno precizirati i dan objave. Također, što se darivanja tiče, primijetila sam kako se najviše odazivate na sudjelovanje na društvenim mrežama, posebno na Facebooku, stoga ću se i ja više tijekom godine bazirati na darivanja upravo na društvenim mrežama. Naravno, to ne znači kako će darivanja na blogu izostati ali ako već primjećujem da vama više odgovaraju darivanja na društvenim mrežama, mislim da je u redu da i ja to uzmem u obzir. Iako mogu primijetiti kako je zapravo velika većina ljudi općenito aktivnija na društvenim mrežama, ja moram priznati da je meni i dalje blog prioritet i da sam upravo možda zbog tog forsiranja i nametanja društvenih mreža upravo iste u svom slučaju totalno zapustila. Nemam nekakvo posebno opravdanje zašto ali jednostavno valjda nemam vremena popratiti sve kako bi to trebalo odraditi, ali voljna sam dati sve od sebe da ispravim tu svoju nemarnost. Ukoliko biste vi željeli vidjeti neke određene promjene na mom blogu slobodno ih pošaljite kroz kontakt obrazac koji se nalazi s desne strane i ja ću ih rado uzeti u obzir, a sada možemo nastaviti s osvrtom na 2017. godinu.

S obzirom na to da sam se krajem 2017. godine trgnula po pitanju zdravijeg načina života shvatila sam zapravo koji su moji najveći da ih nazovem poroci; kava, cola i slatkiši.

Što se kave tiče, moram priznati da sam prepolovila količine koje unosim u svoj organizam i sretna sam što sam u tome uspjela jer zaista sam pretjerivala. Moja najdraža kava je već godinama Lavazza ‘Caffe Crema Classico’ i volim ju spravljati klasično u džezvi ili u kafeteriji a i odnedavnu u Bodum kafeteriji “pour over” metodom, stoga nije ni čudno da je ista obilježila 2017. godinu. Osim Lavazza kave često sam si voljela spravljati i Nescafe Dolce Gusto ‘Grande’ kavu te Nescafe ‘Double Choca Mocha9 i ‘Vanilla Latte’ a iako nisam veliki fan instant kava otkrila sam jednu koja me impresionirala a riječ je o We Are Little’s ‘French Vanilla Flavour Infused Instant Coffee’ koja je jedna sasvim korektna instant kava.

Iako sam oduvijek bila fan Coca Cole u jednom datom trenutku morala sam drastično smanjiti unos šećera a Coca Cola Zero zaista nije privlačnog okusa, na preporuku isprobala sam Pepsi Light i oduševila se jer okus je identičan i varijanti sa šećerom, stoga sam se sada doslovno navukla na Pepsi Light i od svih gaziranih pića konzumiram samo i isključivo istu. Svakako isprobajte ako ni vama ne odgovara Coca Cola Zero.

Slatkiše sam također svela na minimum ali nisam ih u potpunosti izbacila, jednostavno ne želim. Naravno, sada malo više pazim koliko slatkiša unosim u organizam i trudim se da se baš ne počastim svaki dan ali ako imam želju bez imalo grižnje savjesti se i počastim. Što se slastica tiče nisam pretjerano izbirljiva ali postoji par slatkiša koje posebno volim; Zotter orašasti mix u čokoladi, Nutella B-ready, Lindt Mini Praline, Toblerone Crunchy Salted Almond i dobra “stara” i meni najdraža Bajadera. Volim slatko, što reći osim uživati a li u granicama.

Uz dobru kavu i slastice najviše sam voljela čitati a iz 2017. godine izdvojila bih čak dva naslova; JP Delaney ‘Ona prije mene’Meik Wiking ‘Hygge : Danski recept za sretan život’. Prva knjiga je triler koji se čita u jednom dahu, iako bih mogla izdvojiti iz 2017. godine još pokoji triler ovaj je ipak bio za nijansu drugačiji od drugih, da budem iskrena krenula sam ju čitati petkom navečer i do subote uvečer već sam bila na posljednjoj stranici, dakle kada se radi o štivu koje se ne ispušta lako iz ruke tada isto zaslužuje biti favorizirano u ovom postu. Što se druge knjige tiče, kada je tek izašla bila sam pomalo skeptična već na samom naslovu a o knjizi da ni ne pričam i nekako sam je tek na Interliberu kupila i nisam požalila. Zapravo, mislim da mi je trebalo nešto što bi mi pojednostavnilo način života i natjeralo me da si priuštim vrijeme za sebe koje sam si inače uvelike uskraćivala, stoga svakako palac gore za ovu knjigu i sličnu literaturu.

S obzirom na to da po pitanju modnih krpica nisam izdvojila ništa odlučila sam barem izdvojiti nazovimo to modne dodatke. U 2017. godini definitivno sam se nanosila ‘hoop’ naušnica te od istih ne odustajem ni u ovoj godini. Mislim da sam pokrila sve veličine, materijale i oblike i zapravo sam sada u fazi “skupljanja” istih jer čini mi se kako su sve gotovo iste ali opet različite, nešto poput opsjednutosti s crvenim nijansama ruževa. Kao drugi modni dodatak bez kojega ne mogu izdvojila sam sat, štoviše čak dva samo su oba podjednako jednostavni a razlikuju ih boje, riječ je o Fossil i Parfois satu.

Iako sam Rituals ‘Victoire D’Ambre’ otkrila tek krajem godine bez imalo grižnje savjesti mogu ovaj parfem proglasiti favoritom 2017. godine jer te prekrasne mirisne note i ja slažemo se besprijekorno. S obzirom na to da isti nije dostupan kod nas odlučila sam se opskrbiti zalihama jer bez ove divote ne želim koračati kroz 2018. godinu.

Meni najdraža mirisna svijeća ikada je svijeća iz Zara Home asortimana pod nazivom ‘Sicilian Fig’. Ista izlazi u sklopu svake nove kolekcije samo se mijenja pakiranje, stoga se ja na sniženju svakih toliko opskrbim s nekoliko komada iste. Volim te mirisne note i dok god se proizvodi ja ne trebam tražiti nove mirisne note za svoj dom. Iako je ‘Siciliam Fig’ moja najveća mirisna ljubav, moram priznati kako sam tijekom 2017. godine bila opsjednuta svijećnjacima i lučicama, može biti da sam baš totalno pala pod utjecaj prethodno spomenute knjige ali nekako baš volim taj igrokaz svijetla u prostoriji. Što se svijećnjaka tiče nisam mogla izdvojiti najdraži ali zato sam uspjela pronaći lučice koje mi odgovaraju a riječ je o Lidl lučicama. Zapravo, isprobala sam varijantu iz redovnog asortimana i sviđa mi se ali nisu toliko ugodne koliko su one iz nekih posebnih edicija, stoga sam se opskrbila zalihama. Također, probe radi, isprobala sam i jednu Lidl svijeću u čaši koja je također lijepo i korektno mirisala i zadržavala se šireći miris kroz prostorije, zato ako tražite savršen omjer kvalitete i cijene svakako pronjuškajte po Lidlovom mirisnom kutku.

Što reći kada beauty blogerica izdvoji četiri makeup proizvoda kao godišnje favorite?! Znam da mnogima to neće biti drago ali s obzirom na to da sam zaista dosljedna u objavljivanju sezonskih kozmetičkih favorita kroz godinu, smatrala sam besmislenim iznova se ponavljati, stoga sam i izdvojila samo četiri makeup proizvoda. Naime, moram priznati iako se šminkam svaki dan da su mi zapravo najdraži trenutci kada na licu imam minimalno šminke a tada se taj makeup svodi na sljedeće proizvode; baza/primer za lice (NIOD Photography Fluid Opacity 12%), maskaru (Giorgio Armani Eyes To Kill – waterproof), sjajilo (KIKO Milano 3D Hydra – 17) i gel za obrve (Benefit – Gimme Brow 03). NIOD je zaista krasan proizvod koji prekrije neke sitne nedostatke na licu te pruža koži prekrasan zdravi sjaj, koristim ovaj proizvod samostalno jer mi ga je žao prekrivati puderom mada se može koristiti i u te svrhe, uglavnom, odličan odabir za one dane kada se ne želite šminkati a opet želite prekriti sitne nedostatke i lijepo izgledati. Što se maskare tiče, zapravo ne mora nužno biti GA ali ako ću biti iskrena mislim da sam potrošila četiri pakiranja upravo te maskare samo tijekom 2017. godine, stoga je zasluženo na svom tronu kao najbolja maskara ikada, ne samo za 2017. godinu. Moram priznati da toliko dugo ne koristim Kiko sjajilo ali kako sam u 2017. godini najčešće koristila sjajila a upravo mi je ovo najdraže, tako sam mu s velikim zadovoljstvom pripisala titulu favorita. Bez imalo ljepljivosti, s višesatnom postojanošću, bez isušivanja ili iritacije usana u prekrasnoj prirodnoj boji usana ovo sjajilo po pristupačnoj cijeni moj je definitivni favorit. Benefit ‘Gimme Brow’ je najbolji gel za obrve koji postoji odnosno koji sam ja isprobala, sviđa mi se preciznost četkice, boja i sitna vlakna koja ispunjavaju rupe u obrvama te konačni rezultat, na žalost, ovaj se proizvod navodno povlači iz prodaje pa sam ja u potrazi za jednako dobrim, a dotada mu u lijepo sjećanje ostavljam titulu prošlogodišnjeg favorita.

Po pitanju preparative također nisam željela duljiti iz istog prethodno navedenog razloga, ali sam opet željela neke stvari i istaknuti. Kao prvo, moram naglasiti kako za sastojak godinu mogu proglasiti retinol koji zaista godi mojoj koži lica i čini vidljive razlike u kratkom periodu. Kao najdraži proizvod s retinolom izdvojila bi Dr. Dennis Gross ‘Ferulic And Retinol Wrinkle Recovery Overnight Serum’ čije sam treće pakiranje otvorila upravo jučer. Volim teksturu i učinkovitost ovog proizvoda, njegov sastav i blagodati i planiram ga nastaviti koristiti skroz do proljeća, naravno uz adekvatni zaštitni faktor. Kao veliko otkriće izdvojila bih Sunday Riley ‘Tidal’ kremu koja je savršena za mješovitu, pomalo dehidriranu, problematičnu kožu koja se nosi s problemom hiperpigmentacije. Sviđa mi se kako je ova krema lagana teksturom a opet dovoljno hranjiva, mojoj koži jako odgovara i koristim ju svakodnevno te sam na drugom pakiranju, što je inače rijetkost da ponovim kupovinu iste kreme jer obično su serumi ti koji čine razliku a ne kreme, no bez ove ne želim biti. Također ne želim biti niti bez dva proizvoda od Dermalogice a riječ je o proizvodima Oil Control LotionClearing Mattifier  koje koristim u kombinaciji pri jutarnjoj njezi i koža mi se znatno manje masti. Zapravo, moram reći kako mi je Dermalogica otkriće godine jer dosada ih nisam koristila a u 2017. godini isprobala sam čak nekoliko proizvodima i sa svima sam podjednako bila zadovoljna, zapravo mi je krivo da sam izostavila s fotografije Dermalogica Clear Start Breakout Clearing Overnight Treatment koji besprijekorno pomaže kod problema problematične kože i čije već treće pakiranje koristim, no zato je tu ovaj kraći osvrt u tekstu. Također, otkriće su mi i The Body Shop proizvodi za njegu lica jer sam dosada koristila samo njihove proizvode za njegu tijela ali nisu podbacili ni kada je njega lica u pitanju. Posebno bih izdvojila dva proizvoda, Tea Tree 3-in-1 Wash Scrub MaskSeaweed Oil Balancing Toner. Oba proizvoda sjajno odrađuju posao na masnoj/mješovitoj a problematičnoj koži te ju ostavljaju dubinski čistom tako da smiruju eventualne upale i iritacije te sprečavaju nastanak novih a i umanjuju proizvodnju viška sebuma.

Philip Kingsley Elasticizer proizvod je koji se definitivno istaknuo u 2017. godini te moju kosu u potpunosti oporavio, prvo sam potrošila dva pakiranja po 75ml pa potom dva pakiranja po 150ml a zatim sam na koncu naručila pakiranje od 500ml jer realno gledano uz ovakav tretman zaista mi niti jedna druga maska za kosu nije potrebna. Tretman je bogat i hranjiv a koristim ga svakih deset dana ili prema potrebi i jedna je od najboljih investicija kada je beauty kategorija u pitanju.

Nuxe Reve de Miel® balzam za usne definitivno se istaknuo u 2017. godini te zbog njegove redovite upotrebe po prvi puta nakon dugo vremena nemam problema s dehidriranim i iziritiranim usnama. Mislim da sam potrošila otprilike pet do šest pakiranja tijekom godine te navukla još nekoliko ljudi na ovaj proizvod i moram reći da u moru balzama za usne ovaj zaista čini razliku već pri prvoj upotrebi.

Potrošila sam i nekoliko pakiranja Dermaluxelash seruma za trepavice zbog kojega nisam mjesecima koristila umjetne trepavice jer moje su sada gušće, dulje i tamnije a kako imam osjetljive oči zaista ne mogu puno toga koristiti no ovaj mi serum nije stvorio nikakve probleme i zaista te ga iznova obnavljam. Omjer cijene i kvalitete je i više no zadovoljen i kada bih morala odabrati jedan proizvod kao favorita godine tada bi to bio upravo ovaj proizvod.

U 2017. godini skinula sam gel s noktiju a oporavak je bio brz i učinkovit samo iz jednog razloga – OPI Nail Envy. Ovaj tretman koristim i sada nekoliko mjeseci kasnije tako da ga nanesem jednom tjedno, moji nokti su čvrsti, zdravi, jaki, ne listaju se i brže rastu stoga dok god se proizvodi ovaj proizvod mislim da za mene nema potrebe za gelom ili trajnim lakom.

Prethodno u tekstu spomenula sam da nisam izdvojila niti jednu modnu krpicu kao favorita godine, postoji za to jedan valjani razlog, da budem iskrena razlog je taj jer se moja garderoba svodi na crno-sivu monotoniju od glave do pete koja se ponavlja iz dana u dan.  Mislim da će mi i to biti jedan od zadataka u 2018. godini, razbiti monotoniju odijevanja i uvesti malo boje u ormar. Naravno, ne radi se tu o drastičnim bojama jer to nisam ja ali zaista mi je preko glave crno-sivih kombinacija i traperica.

Iako nisam 2017. godine radila nikakav plan novogodišnjih odluka u podsvijesti sam željela stati na loptu po pitanju kupovine kozmetike ili pak jednih te istih modnih krpica i znate što, uspjela sam. Kupovala sam kroz godinu samo ono što mi treba a ako sam radila zalihe tada je to bilo samo zbog konkretnijeg popusta ili jer mi to nešto nije dostupno, no uspjela sam i jako sam zadovoljna time. Iako je to tek neka sporedna sitnica mene je ista opterećivala i ponosna sam što sam naučila balansirati realnost od želja. S obzirom na to da sam se vodila potrebama najčešće sam kupovala na istim beauty web shopovima; Cult Beauty, Lookfantastic, HQ Hair i Feelunique. Što se odjeće tiče tu bih izdvojila posjete Zari i XYZ dućanima dok sam online najčešće kupovala na H&M web shopu a najviše sam pak noviteta u ormaru prikupila u kategoriji sportske odjeće i obuće te tu favoriziram Adidas.

Moram priznati da sam se u 2017. godini dosta navukla i na razne serije a definitivno mi je najdraža serija ‘Taboo’ dok sam o filmu morala dobro razmisliti koji bi istaknula i na koncu sam se odlučila za ‘Assassin’s Creed’ i to samo iz razloga jer sam ga gledala u 3D verziji (kojoj inače nisam naklonjena) i mislim da mi je ovo bio prvi film koji me dojmio gledajući ga u toj opciji.


Iako sam željela napraviti presjek 2017. godine u najkraćim mogućim crtama, ipak se i ovaj post malo oduljio. Nadam se da ćete dati priliku možda nekim sitnicama iz ovog posta i da ćete biti jednako zadovoljni kao i ja. Tijekom godine planiram se držati svoje rutine na blogu a plan mi je poraditi na ažurnosti osvrta na novitete i možda uvesti neke nazovimo to “zrelijim” temama koje su meni zanimljive a mislim da nedostaju ovom blogu.

Još jednom ću vam poželjeti uspješnu 2018. godinu i nadam se da se čitamo i dalje!

Tagovi: