Paul Mitchell – Extra Body

Kategorije: Kosa, Paul Mitchell

Njezi kose pridajem veliku pažnju iz razloga jer sam slaba na zdravu kosu a i k tome moja kosa uvijek traži puno dodatne pažnje da bi izgledala kvalitetno.

Uvijek posežem za proizvodima koji obećavaju volumen jer isti su nužno potrebni mojoj dugoj a opet tankoj kosi kojoj zaista tog volumena jako nedostaje.
Imam nekoliko HG proizvoda za kosu ali znatiželja je uvijek jača pa često isprobavam i druge slične proizvode i nekako volim isprobati istovremeno nekoliko proizvoda od jednog branda i po mogućnosti da su svi iz te iste (meni zanimljive) linije.
Danas vam donosim recenziju tri proizvoda iz Extra Body linije koju potpisuje Paul Mitchell.

Proizvode sam naručila sa HQ Hair stranice na kojoj je besplatna poštarina a kako učestalo imaju akcije postoji mogućnost da iste proizvode (ako ste zainteresirani) naručite po povoljnijoj cijeni.
Šampon i regenerator sam kupila u setu po cijeni od 18,50£ a cijena spreja za volumen je bila 14,25£. Šampon i regenerator dolaze u pakiranju od 300ml a sprej od 250ml.
Pakiranje sva tri proizvoda je odlično jer je doziranje baš onako kakvo treba biti a pumpica na spreju zahvaća i kosu i sam korijen.

Šampon je neobične teksture iz razloga jer je ista poput želea i iz tog razloga nekako mi se čini kao da ga treba ipak malo više da se dobro zapjeni.
Miris je ugodan i meni jako sličan mirisu jabuke, nije postojan predugo na kosi ali ostavlja ugodan trag u kupaonici :D.
Moram priznati da temeljito opere kosu i da su dovoljna dva šamponiranja ali nekog posebnog volumena nema :/, meni se više čini da je ovo šampon namijenjen normalnom tipu kosu jer neće isušivati a opet će naglasiti taj već postojeći volumen.
Regenerator je klasične teksture kao i svaki ali moram reći da je dosta gust i treba ga zaista jako malo da odradi svoj posao iznimno kvalitetno.
Miris je jednak šamponu samo malo ipak blaži.
Sa regeneratorom sam nekako najviše zadovoljna od sva tri isprobana proizvoda prvenstveno jer odradi svoj posao besprijekorno a ne otežava kosu, dugo traje jer ga malo treba pri upotrebi i za kraj mi je sama cijena skroz prihvatljiva za isti jer regenerator koristim već dva mjeseca i još ga imam za mjesec dana a šampon sam potrošila u mjesec dana :/.
Od spreja za volumen sam imala najviše očekivanja no srećom pa me šampon jako razočarao pa ni sprej nije baš toliko neupotrebljiv, mada imam isti problem kao i sa šamponom – volumena manjka i dalje.
Dozer na pakiranju sa kojim špricate je fenomenalan te nakon što potrošim proizvod svakako ostavljam ambalažu i presipavam drugi sprej. Naime, ravnomjerno rasprši po kosi sadržaj a i dolazi lako do samog korijena kose.
Miris je jako ugodan poput nekog svježe ubranog cvijeća i iako dosta brzo pada intenzitet istoga ono malo što ostane zaista je jako ugodno tokom dana za osjetiti.
Dakle, sam sprej ima i tih svojih prednosti no kako se radi o spreju koju bi trebao dati volumen kosi a isto ne napravi ja sam razočarana.
Nanosila sam ga i na mokru i na polusuhu i na suhu kosu no uvijek bi mi kosa čak i klonula, odnosno kao da bi na kosi ostao onaj ljepljivi osjećaj ako biste možda špricnuli dva puta previše, a i taj volumen je bio tek trenutan po sušenju i nakon 15ak minuta staje čitava priča i kosa izgleda kao da nisam ništa stavila na nju da ju dodatno obogati. Šteta.
Dakle, sve u svemu nisam toliko oduševljena ovom linijom a kako mi je ovo bio prvi susret sa PM proizvodima nekako nisam impresionirana da bi ponovo posegla za njihovim proizvodima.
Koliko vam je bitna njega kose i koliko često eksperimentirate sa proizvodima upravo za njegu kose ?

Ivana
lp