Kérastase Soleil – Bain Aprés Soleil & CC Créme Soleil

Kategorije: Kerastase, Kosa

Kérastase Paris prvi je brand na svijetu koji je shvatio da kosu, baš poput naše kože, treba jednako zaštiti od negativnih utjecaja UV zračenja te je još davne 1988. lansirao prvu liniju Soleil – kompletnu gamu proizvoda za zaštitu kose od sunca tijekom cijeloga dana.

UV zračenje izrazito je štetno za kosu – prodire kroz vlakno i izaziva dubinska oštećenja. Produženo izlaganje suncu ubrzava ovaj proces. Kosa za razliku od kože nema prirodan sustav obrane od UV zraka stoga joj je potrebna dodatna zaštita. 

Bain Aprés Soleil 
250ml, 171kn
Kupka za kosu koja štiti kosu od štetnog utjecaja sunca te osigurava UV zaštitu i produljuje sjaj u slučaju bojane kose. Namijenjena je svim tipovima kose.
Sunce zaista ostavlja svoj trag na kosi a to se naročito može primijetiti upravo nakon duljeg izlaganja bez zaštite na suncu. Moja duga a tanka kosa najčešće to osjeti u smislu suhoće, najčešće pri vrhovima koji tada imaju tendenciju pucanja. Isto tako, svoju kosu ne bojam jer volim svoju prirodnu boju kose i smeta mi čak i kada posvijetli koji ton tokom ljetnog perioda.
Koristeći kupku izbjegla sam suhi izgled kose te ispucale vrhove i uz to boja je ostala u potpunosti nepromijenjena.
Korištenjem ove kupke nakon duljeg izlaganja na suncu kosa se dubinski obnavlja te postaje zaštićena za iduće izlaganje. Temeljito čisti sve nečistoće te uz hidrataciju kosi pruža i zdravi sjaj.
Uz kupku Kérastase Soleil u svom asortimanu nudi i Masque UV Défense Active kao dodatnu njegu. Uz hranjivu masku, tu je i zaštita tokom čitavog dana u oblika dva spreja Micro Voile Protecteur i Huile Génereuse te najnoviji proizvod koji je dodatno obogatio Soleil liniju – CC Créme.
CC Créme Soleil
150ml, 206kn
Tijekom ljetnih mjeseci žene žele proizvod koji će kosi pružiti zaštitu od sunca, ali istovremeno i uljepšati kosu. Kako bi odgovorio na potrebe klijentica Kérastase pronalazi inspiraciju u proizvodima za njegu kože s više blagodati – trend CC krema te lansira prvu CC kremu za kosu, novi must have proizvod za ljeto. Krema za potpunu njegu kose s tri različita djelovanja: zaštita, obnavljanje i sjaj. 
Formula obogaćena uljem šafrana obnavlja oštećenja nastala izlaganjem suncu a blagodati antioksidanata i ulja lana čine ju idealnim izvorom hidratacije.
Pogodna je za sve tipove kose.
Uz kupku nakon izlaganja na suncu bitna je i njega tokom izlaganja.
Ova CC krema nanosi se na mokru ili suhu kosu prije i poslije izlaganja sunca. Dakle, ukoliko ste na plaži nakon izlaska iz vode nanesite ju ponovno a u svakodnevnici je sasvim dovoljno da ju nanesete ujutro/navečer ili nakon pranja kose, odnosno prema potrebi.
Tekstura CC kreme je lagana i božanstvenog mirisa koji se neki kraći period zadrži na kosi. Po nanošenju na prstima možete primijetiti tragove sitnog shimmera a na kosi neodoljivi sjaj i podatnost. Krema se jako brzo upija u kosu te pruža adekvatnu zaštitu i izgled zdrave kose što se najbolje može primijetiti na vrhovima. Kako je krema lagana kosu ne otežava te pomaže pri sprečavanju petljanja kose. Također, smatram da je i ona zaslužna za zaštitu boje kose.
Kako naša koža traži adekvatnu zaštitu ista je potrebna i našoj kosi. Obnova, zaštita i neodoljivi sjaj kose su garantirani uz korištenje ova dva proizvoda koja su pogodna za korištenje i u ljetnoj svakodnevnici a ne samo isključivo tokom odlaska na more.
CC krema za kosu je svakako jedan zanimljiv proizvod vrijedan pažnje, koliko je i vas ista zainteresirala?
*pr uzorci
Ivana
lp