SOS – njega usana

SOS KIT for lips

Suhe usnice nisu nimalo privlačne, nisu ni ugodne a smatram da nijedan ruž ne može lijepo izgledati na jako suhim usnama. Moje usne su dosta suhe ali zato im ja posvečujem jako puno pažnje jer samo je trenutak dovoljan da ih zanemarim a one pređu u fazu izrazito suhih usana koje izgledaju zaista nezdravo a k tome je to stanje jako neugodno. Danas vam donosim par savjeta i par proizvoda koje i sama primjenjujem te se nadam da će i vama pomoći.

Piling je najbitniji i od njega sve kreće. Naime, suhi dijelovi usana biti će uvijek prisutni osim ako ih ne skinete a piling je odlično rješenje za taj problem. Piling usnica radim jednom do dva puta dnevno i ponekad prije nanošenja tamnijih i mat ruževa, jednostavno isti bolje “sjednu”.

Već dugo godina koristim Lushev piling koji dolazi u kombinaciji neodoljivih aroma poput ovog limitiranog sa mirisom Cole (Santa’s Lip Scrub). Ukoliko ne koristim piling od Lusha, napravim svoj piling u kombinaciji sa šećerom, medom i uljem no detaljniji sastav možete pročitati u ovom postu. Nedavno sam otkrila ELF (Studio Lip Exfoliator) piling koji je jako zanimljivo pakiran u obliku balzama/ruža i on mi je odlična varijanta tokom dana ukoliko su usnice u problematičnoj fazi jer osim što radi odličan grubi piling zbog svog sastav lijepo i njeguje usne.

ELF LUSH

Večenja njega mi se razlikuje od one dnevne. Naime, uvečer prije spavanja ili jednostavno kada sam kod kuće uvijek koristim bogatije odnosno masnije teksture balzama na usnama. Ponekad i sam balzam može poslužiti kao piling tako da ga namažete u debljem sloju, pustite 2-3 minute da ga polako sa prstima utrljate po usnicama a potom odstranite višak sa blazinicom ili štapićem za uši tako da malo bolje pritisnete.

Eucerin u ponudi ima dva odlična proizvoda za usne kojima sam jako dugo vjerna. Jedan je dostupan u našim ljekarnama a drugi online. Eucerin Lip Repair obnovit će te potom zaštiti usne u svakom trenutku i zaista je najpouzdaniji balzam koji se danas može pronaći na tržištu. Koristim ga tokom dana kada sam kod kuće te mi je nužan nakon ruževa koji imaju tendenciju isušivanja. Eucerin Aquaphor je balzam koji je namijenjen suhoj, ispucaloj i nadraženoj koži i ja sam ga dugo nabavljala preko ebaya po preskupim cijenama dok nisam nedavno otkrila da je isti dostupan na iHerbu. Odličan proizvod koji meni služi kao maska ili noćni tretman za usne jer dok koristim ovaj proizvod zaista nemam pretjeranih problema sa usnama.

Eucerin

Dnevna njega svodi se na neki laganiji ali ipak dovoljno bogat balzam za moje usne i ne mogu a da ne istaknem da je to upravo Dior Lip Glow o kojem više možete pročitati u prethodno objavljenim postovima (post 1 & post 2) mada mi je i Dior Lip Maximizer pouzdan saveznik tokom dana mada je njegova tekstura identična teksturi sjajila pa ću uvijek prednost dati balzamu.

Dior

Usne su zaista jako osjetljive i iako se smatra suprotno one iziskuju jako puno pažnje jer kao što sam spomenula, dovoljan je tek trenutak da ih se zanemari i posljedice su već tu.

Da li su i vaše usne osjetljive i koji su vaši SOS proizvodi za njegu usana?

l'oreal professionnel kerastase enter giveaway ENTER GIVEAWAY!!!

Tagovi: