Na kavi sa Anaviglam #23

Napokon kiša, da da, dobro ste pročitali, napokon kiša da barem malo umiri moje alergijske reakcije zbog kojih u posljednje vrijeme imam čitav niz problema. Iako zaista volim i proljeće i ljeto i sunce u to doba godine, prve zrake meni izazivaju crvenilo i osip i to sa najjačim zaštitnim faktorima i bez obzira što beta karoten pijem još od drugog mjeseca. Usprkos cijepljenju na vrijeme i Claritinima svaki dan prođe sa istim tegobama poput crvenila, kihanja, natečenim i suznim očima itd i naravno kao kruna svega tu se aktivira i astma koja tek stvara probleme. Kada pada kiša simptomi su znatno blaži i ja danas uživam.

Ne znam da li i vi patite od sličnih problema jer me zanima kako se nosite sa istima? Imam osjećaj kao da jednostavno svake godine tih mjesec do dva dana trebam pretrpjeti i kasnije sve bude pod kontrolom ali isto tako iz godine u godinu kako sam starija ti simptomi su sve jače izaženi i ja ih sve teže trpim.

Isto tako moram priznati da što sam starija sve se teže nosim i sa proljetnim umorom. Iako ovo sada zvuči kao kukanje ali ja sam osoba sa obitelji, poslom i dodatnim hobijem koji mi oduzima jednako vremena kao i posao i ja se trebam nositi sa svime kao da je sve to normalno ali vidim da ne stižem sve kako treba odraditi.

Kako bi pobijedila proljetni umor zaista sam kompletnu prehranu koncepirala na povrću i voću jer vitamini iz bočice očito nisu dovoljni. Puno svježih salata od raznolikog povrća prvenstvena je prednost proljeća jer tržnice su se jako zašarenile naspram zimskog perioda koji je zaista bio oskudan po tom pitanju. Isto tako se trudim piti dovoljno tekućine pa sada umjesto 2L frižider punim sa 4L “homemade” aromatizirane vode jer varijatama nema kraja – limun+đumbir+menta+krastavci, naranča+cimet+đumbir+menta, naranča+bosiljak (mada je bolja varijanta sa mandarinama), šumsko voće+limun, kruška+jabuka+cimet+anis+klinčić, kokos+ananasa+menta+limeta, naranča+jagoda+đumbir itd.

Dolaskom proljeća postala sam aktivnija što se tiče shoppinga u smislu odjevnih krpica i makeup noviteta. U zadnjem postu postavila sam vam pitanje da li da maknem new in postove i dobila pregršt poruka na FB, mail, IG itd da to ne radim nipošto i da vas umirim neću ih micati ali ću ih možda pojednostavniti. Naime, meni osobno toliko new in postovi nisu interesantni, druga stvar je ta da prođe dosta vremena od kupovine nekog proizvoda sa kojim ja dođem do pola kada ga objavim kao novitet, zatim ti postovi oduzimaju dosta vremena a ne znam da li doprinose bilo vama ili meni i na kraju često zanemarim recenziju nekog proizvoda jer sam ga možda opširnije spomenula u novitetima. U svakom slučaju, new in postovi ostaju na blogu samo će biti znatno jednostavnije koncepirani a slijedi ih jako puno.

Kako sam u zadnje vrijeme dosta shoppingirala moram spomenuti da su mi omiljeni dućani bili Zara i Mango od čega mi je Mango veliko iznenađenje jer jedan duži period i nisu bili baš jako interesanti. Također sam često kupovala u Pull&Bear koji u ponudi ima dosta sličnih komada onima u Zari samo su isti u prosjeku za 200-300kn jeftiniji. Makeup sam najčešće kupovala u MAC-u jer jednostvno mu ne mogu odoljeti ali su me (opet) jako iznenadili Essence i Catrice svojom ponudom.

Današnju kavicu nisam imala u planu za objaviti ali zaista sam imala potrebu malo vam se javiti na ovaj način jer od zadnje kavice je prošlo zaista dosta vremena. Sada idem ispiti do kraja svoju kavicu i jedva čekam vaše komentare i prijedloge gdje kupovati a i što kupovati, kakve su vam makeup boje u proljeće najzanimljivije i na kraju najbitnije je kako se vi nosite sa alergijama?!

Želim vam ugodan i lijep vikend!