Photo Diary #2: Šetnja Zagrebom /part I/

Kada biste me pitali za najljepši grad na svijetu ja bih vam odmah rekla da je to za mene Zagreb. Iako nisam rođena u Zagrebu obožavm ovaj grad i ovaj grad je moj dom. Banja Luka je inače moj rodni grad i također ga volim jer je dio mene ali u Zagrebu sam odrasla i jednostavno sam saživjela sa zagrebačkim ulicama, ljudima i načinom života. “Svugdje je lijepo poći, ali uvijek je najljepše doma doći” i ta je izreka zaista na mjestu.

U naslovu stoji da je ovo tek prvi dio šetnje Zagrebom jer ideja je da vam predstavim kroz fotografije nekoliko mojih najdražih dijelova grada Zagreba, kroz čije bi ulice mogla hodati bez problema i žmirećki. Nadam se da će vam se serija postova svidjeti i da će vas grad Zagreb zaintrigirati.

Centar grada Zagreba je po mom mišljenju prva destinacija koju morate posjetiti ukoliko još niste biti u Zagrebu. Moja neka navika kao i (više/manje) ostatka sugrađana jest posjet centru grada subotom, špica je nekako nezaobilazna iako mene iritira zaista pretjerana gužva ali ima ta naša špica svojih čari, naročito kada je vrijeme ugodno i lijepo.

Moja subotnja ruta je kava i doručak (preporučam Kava Tava u Tklačićevoj) pa skoknem do tržnice Dolac po namirnice i cvijeće a zatim slijedi najdraži dio a to je naravno shopping. Uz shopping padne još koja kavica i ručak i do popodne sam kod kuće. To je moja relaksacija i nekako tada najbolje nadoknadim propušteno vrijeme sa meni dragim osobama. Ilica, Cvjetni trg, Europski trg, Zrinjevac … sve su to lokacije koje morate proći i osjetiti i tada ćete shvatiti zašto su meni te iste lokacije toliko zanimljive i drage a možda vas i naredne fotografije zaintrigiraju.

1 Grad Zagreb Croatia 2 Dolac cvijeće 3 Tržnica Dolac Zagreb 4 Dolac zagreb Croatia 5 Dolac Croatia 6 Cvijeće na Dolcu 7 Flowers on market Dolaz in Zagreb 8 Breakfast at KavaTava 9 Kava tava Zagreb 10 Coffee in Zagreb 11 Breakfast in Zagreb 12 doručak u Zagrebu 13 događanja u Zagrebu 14 Italija u zagrebu 15 masline Croatia 16 market in Zagreb Croatia 16 olives Croatia 17 sir Italija 18 cheese market in Zagreb 19 delikates 20 fish in oil 21 Fish in oil in Zagreb 22 Fish Croatia 23 spices Zagreb 24 začini Zagreb 25 talijanske slastice 26 kolači 27 cvijeće Cvjetni trg 28 Cvjetni trg zagreb 29 zabava u Zagrebu 30 Zagreb Croatia 31 Ivana Šušnja Anaviglam beauty blog lifestyle blog blogger bloger

Nadam se da vam se post svidio, do sljedećeg tipkanja šaljem vam jedan veliki pozdrav!