Njega usana za jesen/zimu :D

Kategorije: Jack Black lip balm

Znam da naslov nije pretjerano kreativan 😉 ali kada Vam je ovo bitna točka u dnevnoj rutini tada taj naslov i nije toliko bitan…barem meni a ono što je bitno jesu proizvodi koji su moj spas za usnice tokom ovog hladnog i vjetrovitog radoblja godine.

Naime, usnice su mi jako suhe i traže dodatnu pažnju a naročito u ovoj sezoni grijanja, hladnog vanjskog zraka, vjetra i svih tih negativnih faktora koji ne utjeću baš najbolje na njih.

Krenimo redom….

Labela imam na pretek…u autu, na poslu, u kupaonici, u spavaćoj sobi, u torbama…ma imam ih svugdje i stalno ih gubim 🙁 nekako, ali stalno kupujem ista. Radi se o dva Labelo proizvoda od kojih je jedan neutralan pod nazivom “Med Protection” a drugi s voćnim mirisom pod nazivom “Vitamin Shake” koji možete naći u dva mirisa/okusa. Labelo dolazi po cijeni od 20-ak kuna (3.5$) u pakiranju od 4,8g i zaista je u omjeru cijene i kvalitete izniman proizvod, jedini minus je što ih ja prebrzo potrošim jer ih stalno mackam ali nisu preskupa pa ni ne štedim. Ova dva proizvoda koristim najčešće kada sam kod kuće tokom dana i ima ih valjda u svakoj prostoriji.

“Sweet lips”peeling iz Lusha obožavam jer lijepo miriši, finog je i okusa :D, učinkovit je i dugo traje. Cijena mu je oko 70-ak kuna (12$) ako sam dobro zapamtila ali tih 25g traje čak i meni skoro godinu dana a zaista skoro svaki dan radim peeling usana. Brzo i efikasno me riješi onih ružnih ljuskica uzrokovanih suhoćom te ispolira usne koje ostaju nježne i zdrave. Koristim ga najčešće uvečer prije spavanja ili ako sam zaboravila ujutro prije šminkanja.

Diorov “Lip Maximizer” kupujem svake zime i potrošim 2-3 pakiranja. Nešto skuplji proizvod (245kn/41$) za samo 6ml koja potrošite u mjesec dana svakodnevnog korištenja ali zaista vrijedi. Ja zaista ne volim sjajila i imam ih možda 2-3 a ruževi koliko god hidratantni bili opet u kombinaciji sa hladnim zrakom i centralnim grijanjem isuše usne i izbjegavam ih u nekoj svakodnevnoj upotrebi. Sa ovim proizvodom nema brige, bilo da ga se koristi samostalno ili u kombinaciji sa ružom na usnama ostaje gloss efekt koji traje i traje a usne su zaštićene. Koristim da svakodnevno umjesto sjajila ili ruža ili u kombinaciji sa ružom. Ovo je svakako proizvod koji zaslužuje zasebnu recenziju pa više o njemu tek slijedi.

Jack Black “lip balm-natural mint” je jeftinija alternativa Diorovog prethodno navedenog proizvoda. Lip balm koji ostavlja za sobom također efekt hlađenja kao i prethodni Diorov te njeguje usnice uz trag glossa koji traje i traje makar nije jednako vidljiv kao i Diorov. Uglavnom, ovo je uvelike jeftiniji proizvod koji košta oko 12$ (72kn) i jedina je razlika što ga kod nas nema za kupiti ali ga možete naručiti na netu. Sadrži čak 7g koja isto relativno brzo potrošite ali opet sporije od prethodnog, uvijek ga imam u torbi ili autu pa ga koristim paralelno uz Diorov svakodnevno…uglavnom, recenzija slijedi.

Claudia Stevens “overnight lip repair” je zapravo serum koji koristim prema potrebi i isključivo uvečer prije spavanja. Serum se navodno preporučuje koristiti svaku večer no ono što se meni dogodilo je da – nakon tjedan dana uzastopnog korištenja usne nisu bile ispolirane već jednostavno kao da nije bilo nikakvog zaštitnog sloja, vrlo neugodan osječaj. Iz tog razloga, koristim ga prema potrebi i to maksimalno 3-4 večeri uzastopno, no međutim, rezultat je vidljiv odmah po prvom nanošenju. Proizvod zaista nije skup, za 12g platit ćete oko 6$ (36kn) na nekom od web shopova a trajat će Vam čitavu vječnost. Recenzija slijedi.

Uz labela od Labela :D….kosristim svakodnevno i balzame (poput Labela) jedan iz Vichy linije te jedan na bazi kakao maslaca kupljen na iHerbu.
Vichy lip balm je sjajan i koristim ga baš u vrijeme snijega kada sam na zraku jer je izuzetno dobar kao zaštita a i vrlo nježan, cijena mu je oko 70-ak kuna (12$) ali vrijedi jer traje i traje i traje tih 5g beskonačno, usudim se reći da je ovaj kojeg imam još malo kupljen prije točno godinu dana.

Cococare lip balm na bazi kakao maslaca je solidan ali ništa pretjerano recimo da je mrvicu slabiji od Labela čisto iz razloga jer puno brže upije. Jako se brzo troši i korsitim ga isto kada sam kod kuće. Mislim da je ovo najjeftiniji balzam u mojoj kolekciji po cijeni od koja 2$ (12kn) tako da je omjer cijene i kvalitete zapravo zadovoljen.

Apivita ima divnu kolekciju balzama za usne čiju sam recenziju već napravila (barem za ovaj rozi od ruže). Cijena im je 50kn (8,5$) za 4,5g. Divan miris, divna tekstura, divna njega i zapravo obožavam ove balzame i nanosim ih paralelno sa ruževima. Njeguju usne te ostavljaju malo sjaja i malo boje koja je vrlo transparentna pa ne utjeće na nijansu ruža. Dugo traju i isplativi su. Rozi balm od ruže me podsjeća na Diorov lip balm u sticku te je u neku ruku jeftinija alternativa.

Malo sam se raspisala ali nije mi bila namjera, bit je da su mi sunice iznimno osjetljive i suhe i da konstantno traže dodatnu pažnju a time i njegu.

Ovih par proizvoda u mojoj su dnevnoj rutini a ako Vi znate za neki izuzetno dobar i kvalitetan apsolutno ostavite info u komentarima?!

Ukoliko ste isprobali i neki od navedenih javite svoje dojmove?

lp