Giovanni – Salt Scrub (Cool Mint Lemonade)

U komentarima prošlomjesečnih favorita bilo je najviše zahtjeva za recenziju upravo ovog proizvoda i kako da vam ja ne objavim istu u narednom, dakle današnjem postu ;D ?!

Volim pilinge i smatram da su oni jako bitni u segmentu njege kože, bilo da se radi o koži lica ili koži tijela.
Ukoliko se pitate zašto je piling toliko bitan najjednostavnije objašnjenje je da isti pomaže u otklanjanju mrtvih stanica i nečistoća, dakle, dubinski čisti kožu. Piling se radi prema potrebi, što bi u mom slučaju bilo dva puta tjedno na licu te jednom tjedno tijelo.

Ovaj sam piling kupila na već dobro poznatoj stranici iHerb (na kojoj pri prvoj kupovini možete iskoristi UZO074 kod za popust) te mu je cijena bila 9,77$ + 4$ za shipping.
Piling dolazi u velikom plastičnom pakiranju od 260g . Pakiranje je nekako i zanimljivo i lijepo jer dolazi u pjeskarenoj/mutnoj duploj plastici pa mislim da je samim time osigurano od ikakvoga pucanja 😀 pri eventualnom padu ili čak i u transportu (mada je stiglo zaštićeno u paket).

Po otvaranju odmah zamijetite intenzivan miris, toliko intenzivan da čitava kupaonica miriši na limun i mentu ,mada se meni čini da ipak prevladava menta jer meni doslovno otvori sinuse sa kojima inače i imam problema, tako da vam odmah u startu naglašavam ako ne volite intenzivne mirise u pilingu za tijelo a posebno ako vam se ne sviđaju mirisi na mentu i limun, tada ovaj proizvod nikako nije za vas.
Taj isti miris traje i traje i tokom pilingiranja a i nakon pilingiranja kao što ostaje i u kupaonici za vama, dakle, zaista jako intenzivan miris.
Baza pilinga je sol, prava sitna (kuhinjska) sol u koju su dodani uz limun i listiće mente (koji su zaista i vidljivi u pilingu) sljedeći sastojci;
*Maris sal (sea salt), carthamus tinctorius (safflower) oil, glycerin, silica dimethyl silylate, tocopherol (vitamin E), *aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice, *mentha piperita (peppermint) leaf extract, *cymbopogon schoenanthus (lemongrass) extract, *citrus grandis (grapefruit) fruit extract, *mentha viridis (spearmint) leaf extract, fragrance (includes essential oils)
*USDA Certified Organic (100% organic)
100% Vegetarian Ingredients
We do not add parabens, lauryl or laureth sulfate, or dyes to this product
… da bi vam predočila teksturu dovoljno je da zamislite sol koju ste pomiješali sa uljem i dobili gustu smjesu, što znači da pilinga ne treba puno i da bi uz jednom tjedno pilingiranje ovih 260g bilo dovoljno za otprilike dva mjeseca.
Tokom a i nakon pilingiranja osjetite onaj efekt hlađenja i taj efekt traje i traje i traje i mislim da  bi bilo bolje da sam vam ovaj piling predložila u ljetnom periodu jer nisam sigurna koliko nas voli onaj osjećaj hlađenja po niskim temperaturama. Štoviše, sugerirano je na deklaraciji da se istuširate toplom vodom i potom pilingirate … vjerujte mi da vam tijelo tada prolazi kroz 100 različitih efekata valjda, uglavnom, imajte na umu da ovaj piling isto tako itekako hladi kožu tokom i nakon pilingiranja.

Nakon pilingiranja koža je iznimno mekana i ugodna, što na sam dodir što osjetite da čak i nemate neku potrebu za naknadno korištenje losiona ili mlijeka (mada bi bilo bolje da nanesete ipak). Dakle, uz hlađenje osjetite i da je u pilingu bilo nečeg uljnog, osjetite i da vam koža na inače jako suhim dijelovima tada nije nimalo suha, pete i laktovi budu za neprepoznati, ukoliko imate problema sa perutanjem kože zbog suhoće (kao ja po nogama) ovaj piling vam lijepo očisti te suhe ljuskice … zaista izvanredan i dosljedan piling.
Najbolje u svemu je da taj efekt nije trenutan već i naredna (otprilike) dva dana osjetite da vam je koža mekša no inače.
Piling koristim na način da se istuširam sa gelom/sapunom te lagano posušim kožu ali ne pretjerano, dakle da koža ostane ipak vlažna i tada krenem sa pilingom. Nekada pilingiram rukama a nekada rukavicom no efekt je u oba slučaja jednako dobar.
Isperem piling samo sa mlakom vodom i posušim kožu te ju obilno namažem nekim hidratantnim proizvodom i vidim promjene, odnosno, koža mi je znatno nježnija i manje suha.
Ovaj bi piling preporučila svima koji prvenstveno vole dobar piling i koji vole grublje pilinge, koji vole intenzivan miris i osjećaj hlađenja te onima kojima je dodatna njega prijeko potrebna.
Ukoliko vam ne odgovara miris limuna i mente te vas brine ovaj osjećaj hlađenja, u međuvremenu sam naručila još jedan Giovanni scrub (Giovanni, Hot Chocolate, Sugar Scrub) kojemu je baza šećer a dodatak miris čokolade pa bacite pogled i na njega jer koliko sam ja vidjela po netu jako je hvaljen i nadam se jednako dobar varijanti sa limunom i mentom.
Piling … vaše mišljenja, koliko ga učestalo koristite, koje pilinge???
lp