[Popis kozmetike za godišnji odmor] Njega kose

Kako se ljeti malo više brinemo o zaštiti kože lica i tijela, jednako bi se trebali pobrinuti o zaštiti kose, posebno ako je kemijski tretirana ili pak oštećena. Više o proizvodima koje planiram koristiti na plaži i nakon plaže slijedi u nastavku posta.

Philip Kingsley Elasticizer najbolji je tretman za njegu kose koji postoji na tržištu, neovisno da li vam treba nešto za oporavak ili njegu kose ovo je proizvod u koji vrijedi uložiti. S obzirom na to da jako volim ovaj proizvod morala sam sa sobom ponijeti i putno pakiranje te sam se odlučila za limitirano izdanje obogaćeno kokosom. Planiram ovaj proizvod koristiti prema potrebi prije pranja kose ili kao tretman tijekom noći, sve zavisno od toga kako će se moja kosa ponašati. Uz Elasticizer odlučila sam se i za PK Citrus Sunshine Swimcap Cream, proizvod koji služi kao zaštita kose od sunca, morske soli i klora. Do sada nisam koristila ovaj proizvod ali imam velika očekivanja s obzirom na to da me PK razmazio svojom kvalitetom. Osim ove kreme na plaži planiram koristiti i Phyto ulje za zaštitu od sunca, soli i klora koje je ujedno namijenjeno jako oštećenoj kosi. Do sada nisam koristila ni ovaj proizvod ali kako sam do sada uvijek bila zadovoljna Phyto proizvodima i od ovog ulja imam velika očekivanja.

Nakon plaže planiram rotirati između nekoliko šampona, opet sve zavisno o potrebama moje kose. Od prikazanih šampona na slici jedino sam koristila, odnosno koristim trenutno Original & Mineral proizvode koji čine čuda na mojoj kosi i definitivno su HG među proizvodima za kosu, no o istima slijedi detaljna recenzija na jesen.

Nakon pranja kose planiram koristiti Moroccanoil ulje za kosu koje koristim proteklih mjeseci i za koje mogu reći kako mi je najdraže ulje za kosu a s obzirom na to da koristim nekoliko MO proizvoda planiram i za njih napraviti detaljniju recenziju na jesen, jer zaista vrijede pažnje.

Ouai sprej planiram koristiti za neku varijantu ležernijih valova, odnosno kada mi se neće dati sušiti kosa dok ću L’Oreal-ov lak imati pri ruci ako si dam truda s frizurom pa da ju čisto malo fiksiram da bude postojanija.

Od češljeva bit će mi dovoljna dva i to oba pod brandom The Wet Brush, jedina dva koja nimalo ne čupaju niti trgaju vlasi kose a idealno funkcioniraju kako na mokroj tako i na suhoj kosi. Osim ova dva koja planiram nositi i na plažu, mislim da ću morati ponijeti sa sobom i jednu okruglu četku za feniranje čisto da se nađe pri ruci jer moja kosa često zna biti neukrotiva, posebno na godišnjem odmoru kada se ni ja posebno ne trudim oko stiliziranja.

Koje ste proizvode vi odabrali za zaštitu kose ovoga ljeta?

ponedjeljak Kreme sa zaštitnim faktorom za lice
utorak Njega problematične masne/mješovite kože lica
srijeda Proizvodi sa zaštitnim faktorom za tijelo
četvrtak Njega kože tijela nakon sunčanja
petak Njega kose
subota Makeup & Parfemi