Hawaiian Tropic – After Sun Body Butter

Već drugo ljeto po redu koristim Hawaiian Tropic maslac za tijelo nakon sunčanja i mislim da je pravi trenutak za recenziju ovog fantastičnog proizvoda.

Moram priznati da mi je draži miris Lime Coolada koji je više citrusni sa primjesima kokosa no kako isti nisam vidjela ovog ljeta na policama moram istaknuti da je i varijanta Exotic Coconut jednako dobra no miris je nešto intenzivniji i definitivno dominira kokos.
Btw, ukoliko ste primijetili negdje varijantu Lime Coolada, molim vas dajte info ;).

Ovaj maslac dolazi u pakiranju od 200ml a cijena mu iznosi oko 80kn, ovisno o prodajnom mjestu.
Iako je namjena ovog proizvoda da se koristi nakon što je koža bila izložena suncu ja ovaj maslac koristim nekada i tokom zime a razlog je jednostavan – bogata hidratacija.
Naime, radi se o maslacu za tijelo koji pruža izuzetno bogatu hidrataciju koži tijela a kako ja imam problema sa dehidracijom odnosno suhoćom ovaj je maslac zaista učinkovit u kratkom periodu što je meni jako bitno.
Osim što njeguje kožu miris je fantastičan i postojan satima a po nanošenju maslac se jako brzo upija u kožu.
Isto tako, ljeti je idealan jer sunce zaista ostavlja tragove na koži a koristeći ovaj maslac ne samo da isti kožu hrani i njeguje već i produljuje postojanost boje koju dobijete tokom ljeta. Odličan je također i za korištenje između upotrebe proizvoda za samotamnjenje, također zbog hidratacije koju pruža.
Ukratko, iako na tržištu postoji čitav niz maslaca za tijelo i zaista ih ima jako dobrih no meni osobno je upravo ovaj broj jedan i bez konkurencije zbog njege koju pruža mojoj koži. Svakako je vrijedan pažnje naročito u ovom ljetnom periodu.
Da li ste isprobali ovaj maslac ili neki proizvod za njegu nakon sunčanja sa kojim ste beskrajno zadovoljni … preporuke su uvijek dobrodošle?
Ivana
lp