Clarins Liquid Bronze Self Tanning

Kategorije: Clarins, Preparativa

Kako sam naklonjena proizvodima za samotamnjenje mislim da je ljeto idealno da vam predstavim nekoliko omiljenih a prvi na red je došao Clarinsov losion za samotamnjenje lica.

Prvo ću odmah napomenuti da nije dostupan u Hrvatskoj ali ga možete naručiti sa nekoliko web shopova, najjeftiniji je naravno na Jagodici gdje sam ga i sama naručila po cijeni od 34eura s napomenom da je trenutno na akciji po 26eura.

Dolazi u jednostavnom pakiranju od 125ml te se jako lijepo dozira kroz otvor na vrhu (što je dosta bitno kod proizvoda za samotamljenje).
Kako se radi o losionu i sama tekstura je nešto laganija, gotovo tekuća. Miris sam po sebi nije pretjerano privlačan ali nije ni neugodan (kako proizvodi za samotamnjenje znaju biti). Isto tako, taj isti miris ne hlapi već mu se samo smanjuje intenzitet no nakon nekoliko sati (dakle prije umivanja) on biva opet nešto intenzivniji i zapravo tek tada je nalik onim tipičnim mirisima koje proizvodi za samotamnjenje imaju, no kako se radi o sekundama to mi je zaista zanemarivo.
Na žalost ovaj losion u sebi ne sadrži boju kojom biste vidjeli gdje točno nanosite proizvod i to mu je jedina mana. Naime, zbog toga morate biti zaista oprezni da ga nanosite postepeno i polagano da ne biste preskočili niti jedan dio lica, vrata i dekoltea. To zaista ne bi lijepo izgledalo, naročito na licu ;).
Nadalje mogu samo krenuti sa pohvalama za ovaj proizvod.
Namijenjen je dakle za lice, vrat i dekolte i ja ga koristim za sve navedeno. Nanosim ga (kao i svaki proizvod za samotamnjenje) prije spavanja pa nema straha da ću se preznojiti ili na bilo koji drugi način naškoditi nanesenom sredstvu, jer posljedice bi bile neželjene mrlje. 
Prije samog nanošenja proizvoda za samotamnjenje svakako vam preporučam da napravite piling (bilo da se radi o licu ili tijelu) te nanesete na lice hidratantnu kremu a na tijelo hidratantni losion, ne bi trebalo nanositi ništa preteško ni premasno već je dovoljno da bude dovoljno hidratantno i da svakako obratite pažnju na predjele sa grubljom kožom (lakat, koljeno i sli).
Nakon pilinga lice toniziram te nanosim hidratantnu gel kremu u tanjem sloju (te kada nanosim sredstva za samotamnjenje preskačem serum za lice). Po upijanju kreme (nakon par minuta) prstima nanosim losion za samotamnjenje. Na samim uputama piše da se nanosi sa blazinicom, međutim, kako losion nije obojan smatram da bolje mogu kontrolirati količinu i samo nanošenje proizvoda nanoseći ga prstima. 
Nježno kružnim pokretima nanosim losion prvo po licu (izbjegavajući obrve i rub čela) te se spuštam po vratu i do dekoltea.
Losion se upija odmah po nanošenju i po buđenju ga skidam umivanjem sa gelom ili pjenom za umivanje.
Naravno da vam ne preporučam grubo brisanje sa ručnikom niti ikakvo trljanje, isto tako ne trebate ni pretjerano paziti te tapkati ručnikom, dovoljno je da budete samo malo pažljiviji.

Ovaj losion volim iz jednostavnog razloga – efekta koji ostavlja.
Kroz par sati (čitaj 5-6) dobivate prirodan brončani ten, nema straha da postanete narančasti, isti taj brončani ten je nadogradiv i ono najbitnije od svega je da je taj brončani ten postojan 5-6 dana te kada se skida samo blijedi i to u potpunosti jednoliko te nema straha od mrlja.

Ukoliko tražite pouzdan proizvod za samotamnjenje lica onda je ovaj losion svakako za vas. Također smatram da nijedan početnik sa proizvodima za samotamnjenje neće imati problema sa apliciranjem ovog losiona. Smatram isto tako da je pogodan za sve tonove kože.

Svakako je bitno biti oprezan i temeljit sa proizvodima za samotamnjenje naročito sa dijelom lica, ovaj me u tom segementu nije nikada razočarao i zato ga i smijem hvaliti na sav glas ;).

Koristite li sredstva za samotamnjenje??? Preporuke???
lp