Favoriti ljeta ’17 | Njega kose & parfemi

U nastavku serije postova na temu favorita ljeta donosim vam u današnjem postu nekoliko proizvoda za njegu kose te par ljetnih mirisnih nota koje ću svakako nastaviti koristiti i tijekom jeseni. Više u nastavku posta.

Negdje otprilike u proljeće vratila sam svjetlije tonove svojoj kosi i trenutnu formu bojanja bi definirala kao neki balayage na stepenastu bob frizuru. S obzirom na to da mi je kosa porasla negdje do ramena i da još ima na vrhovima ostataka uništene kose blajhom, sve mi se čini da ću u jesen zakoraknuti s opet nešto kraćom kosom jer mislim da se napokon mogu riješiti svih oštećenih dijelova. S obzirom na to da postoji mogućnost puno kraće duljine no što sam ja navikla mislim da ću se morati dobro prokonzultirati sa svojom frizerkom oko boje, naime, jako mi se dopala balayage tehnika bojanja no ne znam kako ista funkcionira na kraćoj kosi. Sve u svemu, o tome ću vjerojatno pisati u nekom nadolazećem postu.

Tijekom ljeta zaista sam pazila da kosu zaštitim što bolje mogu od posljedica ljeta ali moram priznati da je usprkos tome dosta suha, posebno na oštećenim vrhovima, no što se ostatka vlasi tiče ne mogu se žaliti i mislim da se dobro drži. Tijekom godišnjeg odmora kada bi bila izložena suncu, moru i kloru koristila sam dva proizvoda za zaštitu kose, a radi se o Phyto Plage zaštitnom ulju za kosu protiv sunčevog zračenja i Citrus Sunshine Swimcap kremi za zaštitu kose od sunca, morske soli i klora. Ne znam koji mi se proizvod više svidio, ulje koje je hranjivo i zaista jako ugodno na kosi ili krema koja pruža pouzdanu zaštitu, sve u svemu, ovaj dvojac bi definitivno ponovila idućeg ljeta. Ono što sam ja tražila od zaštite jest da se ista fokusira više na oštećeni dio kose kako se isti ne bi oteo kontroli a upravo to sam i postigla. Oba proizvoda lako se ispiru pri šamponiranju kose te kosu njeguju od korijena do vrhova pri upotrebi a zaštita je na nivou.

Što se šampona i regeneratora tiče ovo ljeto otkrila sam brand Original & Mineral koji me oborio s nogu, zasada sam isprobala liniju za volumen, detox liniju, masku s proteinima i hidratantnu masku te liniju za hidrataciju koja me se najviše dojmila. Tijekom ljeta najčešće sam koristila O&M šampon i regenerator za hidrataciju koji su učinkovito njegovali moju kosu tako da su joj pružili potrebnu dozu hidratacije, podatnost, mekoću i snagu i ono najbolje od svega da su se adekvatno pobrinuli za oštećene dijelove kose. Uskoro planiram opširniju recenziju O&M proizvoda stoga neću duljiti osim što moram istaknuti kako je ova linija jedna od top pet na mojoj HG listi proizvoda za kosu.

Što se tiče dodatne njege tu sam ostala vjerna tretmanu koji sam koristila tijekom proljeća a radi se Philip Kingsley Elasticizer tretmanu koji sam samo tijekom ljeta koristila u limitiranoj varijanti ‘Coconut Breeze’. Ovaj proizvod toliko volim da sam se odlučila nabaviti ga u pakiranju od 500ml jer jednostavno nijedan tretman za njegu kose nije poput ovog tretmana. Ovaj proizvod zaslužuje recenziju čim prije jer sastavni je dio moje kupaonice protekle dvije godine te je i on među onih top pet HG proizvoda za njegu kose. Koristi se prije šamponiranja tako da se na vlažnu kosu nanese i pusti se da djeluje 20-ak minuta. Tijekom ljeta sam ovaj tretman (prema potrebi) ostavljala i tijekom noći ali samo ako je to bilo prijeko potrebno. Jednom tjedno obavezno primjenjujem ovaj proizvod koji mojoj tankoj, kemijski tretiranoj i oštećenoj kosi, itekako godi.

Dessange Paris California Blonde Brass Color Correcting Crème koristila sam preko ljeta prema potrebi i baš sam nedavno potrošila zadnje pakiranja te odmah nabavila novo, jer pored ovog proizvoda nikada više ne želim patiti svoju kosu raznim ljubičastim šamponima. Iako jako učinkovit ovaj proizvod nije nimalo agresivan prema kosi, ono što kosi pruža jest rješavanje žutih tonova u samo 5 minuta a efekt traje 2 do 3 pranja. Iako ovo nije agresivan proizvod ja svejedno obavezno prije upotrebe koristim prethodno spomenuti tretman, najviše zbog oštećenih dijelova na mojoj kosi, jednostavno ne želim riskirati. Pri upotrebi ovog proizvoda potrebno je koristiti rukavice jer ćete uništiti manikuru a postoji mogućnost da se ljubičasta boja zadrži u porama i linijama ruku. Koristim ovaj proizvod prema potrebi što je otprilike dva do tri puta mjesečno tako da ga na kosi ostavim 5-10 minuta. Ovaj proizvod dostupan je samo u Mulleru na odjelu šampona i regeneratora a cijena mu iznosi oko 60ak kuna.

Nakon pranja kose a prije stiliziranja najčešće sam koristila Moroccanoil Blow Dry Concentrate koji kosi pruža mekoću i svilenkastost a da sprečava pojavu elektriciteta koja je na mojoj kosi prisutna na vrhovima. Miris je također prednost ovog bogatog seruma za kosu koji mi je tijekom ljeta više odgovarao od klasičnog ulja iz njihova asortimana iz razloga jer je ipak malo bogatije teksture.

Syoss Anti Grease i Volume Lift suhe šampone otkrila sam ovog ljeta čistom znatiželjom i iako nisam 100% zadovoljna zapravo sam iznenađena koliko primjerice Anti Grease temeljito osvježi kosi da se zaista jedva primijeti da nije prana 2-3 dana, no primjećujem kako ostavlja decentne bijele tragove te isušuje kosu, stoga nisam 100% zadovoljna ali za povremena korištenja ljeti kada mi se kosa mastila odmah sutradan nakon pranja, ovaj je šampon itekako poslužio svrsi. Volume Lift ja ni ne bi definirala kao suhi šampon, prije kao proizvod za volumen koji ja koristim kada radim kovrče jer kosi pruži volumen i produžuje postojanost frizure, također ima i minuse, naime, pomalo slijepi kosu te također ostavlja decentne bijele tragove. Iako nisam 100% zadovoljna ipak sam ih najčešće koristila tijekom ljeta stoga su se našli na ovom popisu.

Inače sam oduvijek preferirala teže mirisne note, neovisno o godišnjem dobu ja sam oduvijek voljela kompleksnije mirisne note. Ove godine sam općenito počela primjećivati kako mi dosta parfema ne odgovara koje sam dosada obožavala, kada se ljeto približilo ja gotovo da niti jedan parfem nisam mogla staviti na sebe. Ne znam da li su to godine, alergije ili jednostavno neka mirisna tolerancija ali ja sam ovoga ljeta težila isključivo decentni ljetnim mirisnim notama.

Tijekom dana najčešće sam rotirala Douglas Seathalasso i Betty Barclay Pure Pastel Mint toaletne, upravo iz razloga jer se radilo o nadasve svježim, gotovo morskim, ljetnim notama. Postojanost im nije najjača strana ali meni nije bilo teško osvježiti se svaka 3-4 sata. Tijekom večeri najčešće sam kombinirala nešto slađe varijante ali i dalje ljetne mirisne note, Nuxe Sun i Giorgio Armani Sun di Gioia. Ova dva odabira vrlo su slična i podsjećaju na plažu i sunce te su postojaniji od prethodna dva, stoga su i bili odličan odabir za ljetne večeri.

Iako nam se bliži kraj ljeta i ja sam već u svom redovnom poslovnom ritmu, svakodnevno kombiniram ova četiri mirisa i uopće se ne trudim izabrati nešto drugo, upravo iz razloga jer mi ništa jače zaista ne odgovara. Nadam se da će me svježija jutra uskoro potaknuti da isprobam neke mirisne novitete koji jedva čekaju da dođu na red.

Ako ste preskočili prethodna dva posta na temu favorita ljeta ostavljam vam linkove za post s makeup proizvodima i post s proizvodima za njegu lica i tijela. U narednom postu možete očekivati neke lifestyle ljetne favorite i nakon toga vračam se rutini bloganja i željno iščekujem jesen, meni omiljeno godišnje doba.

Ukoliko je i na vas neki parfem ostavio poseban dojam ovoga ljeta svakako ostavite komentar a zanima me i s kojim se proizvodima za njegu kose bili zadovoljni?