Na kavi sa Anaviglam #27 [osvrt na 2015-tu sa favoritima i planovi za 2016-tu]

Dragi čitatelji,

prije svega, poželjela bi vam puno sreće, zdravlja i uspjeha u 2016-oj godini te da vam se ostvari sve ono što si i sami poželite.

Iako sam jedan period izbivala sa postovima jednostavno sam bila pod prevelikim pritiskom obaveza da bi se kvalitetno bavila blogom a kada se desi takva situacija jednostavno je bolje napraviti predah nego forsirati i pružiti vam nekvalitetan sadržaj. Iako bi vam rado obećala da se takve situacije neće ponavljati na žalost nisam u mogućnosti to ispuniti tako da u ovoj godini možete očekivati jedan laganiji tempo kojim ću i dalje voditi svoj blog. Iako će objava biti nešto manje jedno vam mogu obećati a to je da svakoga tjedna možete očekivati barem jednu objavu na blogu (najčešće vikendom) no opet nekad će se poklopiti situacija da ću biti u mogućnosti objaviti vam i po dva do tri posta tjedno, sve zavisi o slobodnom vremenu.

Iako volim svoj blog i zahvalna sam na pažnji svojih čitatelja koji me prate ja jednostavno nemam toliko slobodnog vremena koliko bi ga željela imati a i ne želim propuštati neke stvari koji mi se dešavaju u životu zbog pustog vremena provedenoga za kompjutorom, jednostavno je život prekratak da ga svedem na taj mali ekran. Nadam se da ćete me razumjeti i da mi to nećete zamjeriti.

Kroz narednu godinu imam u planu šarati malo sa različitim tipom postova jer nekako nikako da se moj blog smiri uz jednu temu vodilju no nekako sam dobila dojam da to vama čitateljima ne smeta pa ću ove godine tek razbiti tu monotoniju i nadam se da ćete i vi dragi čitatelji biti zadovoljni mojom idejom.

Ukoliko postoji nešto što biste mi željeli sugerirati da uvedem ili izbacim slobodno ostavite poruku u komentarima jer znate da iznad svega cijenim vaše mišljenje.

Toliko o planovima za 2016-tu godinu a sada je vrijeme za jedan kratki osvrt na 2015-tu godinu. Iako sam imala spreman popis beauty favorita godine jednostavno sam u zadnji tren odlučila da ću preskočiti taj post s obzirom da bi se mjesečni favoriti kroz godinu ionako našli na tom popisu pa čemu se ponavljati. S obzirom na tu odluku u današnjem postu ću istaknuti tek par proizvoda koji su mi jednostavno postali nužni i mislim da zaslužuju biti istaknutu. Osim beauty favorita našlo se tu i par non-beauty proizvoda ili pak stvari iz mog života koje sam željela podijeliti sa vama jer su se istaknuli u 2015-oj godini.

cosmetic

Prije svega moram istaknuti kako me razveselio dolazak novih kozmetičkih brandova koji dosada nisu bili dostupni na našem tržištu a meni su bili dragi ili sam ih tek željela isprobati. Isto tako, razveselila sam se i široj ponudi na web shopovima koja se isto tako dodatno proširila unazad godinu dana tako da zaista nema više potezanja za rukav svake osobe koja je na putu da mi se dokopa nekog proizvoda jer moram priznati da mi je sada manje više sve na dohvat ruke.
cosmetics

Ukoliko bi morala odabrati jedan kozmetički proizvod s područja preparative kao favorita godine bio bi to onda Dr Dennis Gross Ferulic Acid+Retinol Brightening Solution serum popraćen sa Dr Dennis Gross Alpha Beta® Peel Extra Strength Daily Peel jer zahvaljujući ovoj kombinaciji ja sam se riješila hiperpigmentacijskih mrlja koje su mi se pojavile na području čela tokom ljeta 2015-te. Moram priznati iako sam prošla kroz različite faze po pitanju moje kože lica ovo je bila najgora faza i moram priznati da suosjećam sa osoboma koje se bore godinama sa problemom hiperpigmentacije. S obzirom da sam na vrijeme reagirala mislim da je to bilo pola uspjeha ali moram priznati da se jako bojim ljeta 2016-te i što mi ono nosi stoga bez visokog zaštitnog faktora više ne izlazim ni do obližnjeg kvartovskog dućana.

Uz navedeni proizvod koji je nekoliko mjeseci bio neizostavan pri njezi lica koristila sam tek nekoliko preparativnih proizvoda i moram priznati da sam jako zadovoljna izgledom svoje kože i ujedno jako iznenađena jer nikada moja rutina njege nije bila svedena na svega par proizvoda. Dakle, jednostavnost je ključ te vam planiram uskoro napisati novi post o njezi kože lica ako ste naravno zainteresirani za isti?

Kada bi morala istaknuti samo jedan kozmetički favorit iz područja dekorative bio bi to onda Yves Saint Laurent Le Teint Encre De Peau – Fusion Ink Foundation koji sam neprestano koristila neovisno o godišnjem dobu i upravo kupila treće pakiranje. Više o ovom puderu možete pročitati u recenziji klikom na ovaj link.

S obzirom da sam ja zaljubljenik u dekorativu istaknula bi još par sitnica poput činjenice da sam tokom 2015-te obožavala nositi sjenila u burgundskim nijansama te da se moja ljubav prema ruževima definirala kao na ljubav prema izuzetno dubokim tamnim nijansama ili pak prema tamnijim nude ruževima. Isto tako, jako sam se razveselila tomu da sam se napokon dokopala LoracPRO palete koju sam si željela godinama i zaista je bila vrijedna čekanja. Otkrila sam također svoj najdraži miris a to je Chanel Misia te o njemu možete pročitati više klikom na ovaj link. Istaknula bi i da sam se vratila gelu na noktima jer jednostavno me ta konstantna borba sa njima umorila.
hair blonde gray

Usprkos svoj ljubavi prema dekorativi mislim da je po pitanju beauty teme u 2015-oj definitivno moja kosa ta koja je doživjela čitav niz drastičnih promjena i koja je zbog toga i bila u centru pažnju. Naime, od jako duge nebojane tamne kose koja danas tek da seže nešto malo do ramena prošla sam sve faze plave boje te nekoliko salona i upoznala se sa blajhom od kojega sam itekako zazirala. Moram priznati da mi je drago i zbog šišanja i zbog bojanja jer zapravo sam spoznala da kosa nudi puno više no što je meni moja godinama. Sretna sam jer u svim tim kemijskim procesima moja kosa nije stradala a o tome se brinula Ivana iz frizerskog salona Hair Couture i Niophlex koji nam je najvažniji partner jer moja je kosa zaista jako tanka i problematična po pitanju snage.
Moda

Po pitanju modnog segmenta mislim da se Zara definitivno nalazi na mjestu broj 1 kada je shopping u pitanju, sviđaju mi se krojevi te omjer cijene i dizajna, nekada se moram priznati dešavaju gafovi sa materijalom ali voljna sam na to zažmiriti. Rag&Bone Harrow Ankle Boots sam si željela jako dugo i kupila sam si čak dva para početkom 2015-te godine i nosila ih konstantno te ih smatram najdražim odjevnim predmetom 2015-te godine kao i Michael Kors torbicu koja dolazi u idealno maloj veličini koja je ipak sasvim dovoljno velika za moje potrebe. Iako veliki poklonik srebra nekako sam srebrni nakit u potpunosti zakinula u 2015-oj godini a ogrlica sa gorenjeg prikaza mi je najnošeniji komad nakita, više o istoj možete pročitati klikom na ovaj link. Crvena je boja dodatak mom crno-sivo-smeđem-zelenom ormaru i na to sam ponosna jer boje i ja u istoj rečenici po pitanju odjeće jednostavno ne idu zajedno. Iznenadila sam se i jer sam otkrila ljubav prema modnim dodatcima poput šešira, šalova i slično jer im nisam bila inače naklonjena.
gastro

Kava je i dalje bila moj napitak broj 1 kao i sve slastice sa okusom kave, jednostavno tu nemam kontrole ma koliko se ja pokušavala kontrolirati. Nadalje tu je i Coca Cola na koju i nisam baš ponosna ali što je tu je, nju barem uspjevam svesti na minimum. Omiljeno mjesto za kavu mi je postala Amelie slastičarnica radnim danom ujutro netom nakon otvaranja, ne znam da li je to zbog prostora, lokacije ili pak slastica unutra ali jednostavno se tamo osjećam ugodno. Kao najdražu hranu 2015-te istaknut ću kombinaciju pizze i gorke salate, naime, taj ručak/večeru bi najčešće ponavljala kroz tjedan i nikada se te kombinacije ne mogu zasititi tako da svakako preporučam, posebno u kombi sa klasičnom miješanom pizzom iz Fianone.
Makarska

Kao najdraži trenutak ili pak period istaknula bi svoj godišnji odmor u 2015-oj koji je jednostavno bio punom riječi to, godišnji odmor. Vrlo jednostavno isplaniran a zapravo uopće i nije bio nešto planiran no možda je baš zbog toga i bio tako odličan i nadam se da će se ponoviti i u ovoj godini jer ako mi nečega treba onda je to odmor.
lifestyle

U 2015-oj napravila sam novu tetovažu koju sam si dugo željela i koja je ispala savršeno, baš kao da je oduvijek tu sa mnom a moram priznati da uskoro planiram dodati još jednu. Pročitala sam dosta knjiga i to mi je drago jer čitanje me zaista opušta a moram priznati da sam i dosta fotografirala kroz godinu i napunila svoj spomenar predivnim fotografijama te svakako imam u planu otići na neki zanimljiv tečaj o fotografiji. Možda toliko volim kavu jer ona spaja ljude pa sam se tako uz kavicu družila sa meni bitnim osobama u životu i voljela bi ove godine čim više odvajati vremena za osobe koje su uvijek tu ali uvijek pod stresnom brzinom života, zaista treba cijeniti sitnice. Iako nisam bila pobornik iPhonea više ne kupujem niti jedan drugi mobitel jer moj 6s plus je pun pogodak. Serije su bile moje glavna opsesija a najdraža je definitivno Breaking Bad, iako znam da kasnim jer nema te osobe koja ju još davnih dana nije pogledala mene baš ista i nije privlačila sve dok je nisam krenula gledati a onda sam svih 5 sezona progutala u tjedan dana. Od filmova bi istaknula biografski film o braći Kray pod nazivom “Legenda” a pjesma koju sam najčešće pjevušila je Prayer In C (Robin Schulz & Lilly Wood & The Prick).

Mislim da nemam više ništa posebno za istaknuti a ako sam nešto i zaboravila čitava je godina pred nama pa stignem nadopisati. Također, zanima me što biste vi istaknuli iz 2015-te godine pa neovisno o čemu se radilo?

To bi bilo sve za ovaj tjedan, želim vam ugodan vikend!

Tagovi: