Beauty Favourites #3

Još je jedan mjesec iza nas a time smo došli do posta o kozmetičkim favoritima u posljednje vrijeme.

Kada sam razmišljala što sam najviše koristila ispalo je da sam znatno više pažnje pridavala preparativi ali teško mi je bilo izdvojiti favorite jer za zaključak o preparativi mi treba puno više vremena a zaista mi se u rutini našlo puno novih proizvoda. Uglavnom, na kraju sam se u postu više orijentirala na dekorativu sa kojom i krećem.

Već sam do sada nebrojeno puta naglasila kako se meni proljeće bazira na ljubičastim tonovima koje inače tokom godine baš i ne koristim i drago mi je da barem u ta 2-3 mjeseca dođu na red i te nijanse iz moje kolekcije.
O svojim proljetnim preporukama iz segmenta dekorative pisala sam vam u ovom postu.

Tokom prethodnog mjeseca rotirala sam dvije palete sjenila – Kiko 01 Lounge Warm Tones (zlatnu/treću u prvom redu i prvu/smeđu u drugom redu) i zaista se moram požuriti sa “zlatnim” lookom u koji sam se zaljubila te Chanel 537 Quadrille koja je osobno moj “must have” ovog proljeća a recenzija slijedi možda još ovog tjedna.

Ukoliko sam tog dana nosila “zlatni” look na kapke sam “morala” nanijeti i zlatnu Chanel maskaru te na unutrašnju liniju kapka nude olovku (MAC NW25/NC30).

Na usnama nisam funkcionirala bez Lancome Lip Lover 357 (recenzija) a na licu mi je najbolje sjedao MUFE HD (123) u kombinaciji za MAC Lustre Drops (Sun Rush).

Iako imam mješovitu kožu koja s toplijim periodom godine prelazi u masnu nisam sklona mat finišu i volim onaj glow kao završni touch 😀 … NARS Albatross (recenzija) i Bobbi Brown Illuminating Bronzing Powder (3 Maui).

Kako sam na početku istaknula, preparativu sam svela na minimum ;).

Desert Essence Oil Control Lotion je proizvod koji me ugodno iznenadio. Lagana tekstura koja je idealna za mješovitu kožu jer ne isušuje a lijepo kontrolira lučenje viška sebuma … dostupna na iHerbu.

Čim se sunce ukazalo ja sam posegnula za proizvodima za tijelo koji sadrže shimmer a ovo mi je trenutno jedan od dražih – Soap&Glory Glow Lotion (recenzija).

Clarisonic je nešto najbolje što sam si ikada priuštila iz kozmetičkog segmenta i ne mogu se načuditi sama sebi koliko sam zazirala od istoga a sada ne znam kako bih bez njega :/ jer teka sada vidim kako izgleda zaista dubinski čista koža.

Kako sam sklona pretjeranom znojenju naročito tokom toplijih dana na deodorantima više ne želim štedjeti i upravo sam otkrila jedan fantastičan višeg cjenovnog ranga no vrijedi svake lipice – Biotherm Deo Pure Invisible ;).

L’Oreal Paris nedavno je na tržište izbacio lak koji zapravo ne fiksira frizuru ali zato joj daje itekakvu teksturu … moja tanka kosa bez volumena je i više no zadovoljna sa #Txt Excess sprejem.
To su bili moji favoriti u posljednje vrijeme … a vaši???

Ivana
lp