Beauty Summer Selection – njega lica

Kako je feedback na seriju postova sa proljetnim preporukama bio izvanredan, nije mi preostalo ništa drugo nego napraviti istu seriju postova sa ljetnim preporukama.
Svaki dan u ovom tjednu pisat ću vam o svom izboru za ljeto po segmentima – njega lica, njega tijela, njega kose, ljetni mirisi te make up. Naravno, za kraj tjedna spremam vam i jedno lijepo darivanje.
Nadam se da će vam se moj izbor svidjeti te da ćete možda pronaći i ponešto za sebe, odnosno neke proizvode koji bi i vama odgovarali.


Moja koža tokom ljeta je masna, trenutno je još u fazi mješovite ali mislim da će sa ovim vrućinama kroz par dana doći u fazu masne.

Trenutno nemam komplikacija po pitanju kože lica jer sam jako zadovoljna hidratacijom iznutra te samom površinom kože lice, ukratko, nakon dugo vremena zaista sam zadovoljna ishodom jer sam se unazad par mjeseci zaista posvetila njezi lica, kako izvana tako i iznutra.

Ponovila bi se po ne znam već koji puta da je temelj čiste i zdrave kože čišćenje a na to bi trebalo posebnu pažnju posvetiti upravo u ljetnom periodu. Preporučila bi vam dobar piling no ja sam iste u potpunosti izbacila iz upotrebe, odnosno, izbacila sam ih iz upotreba otkada koristim Clarisonic Mia2 o kojem sam vam pisala u ovom postu. Ukoliko vi isti nemate te ga ne planirate nabavljati, danas je tržište preplavljeno dobrim pilinzima koji su zaista po mom mišljenju dobrodošli barem dva puta tjedno.
Ukoliko pak niste fan učestalog korištenja pilinga, Elizabeth Arden 3u1 Intervene će adekvatno očistiti vaše lice te će pilingiranje jednom tjedno biti sasvim dovoljno. Isti je također idealan za korištenje sa Clarisonic uređajem.
Toniziranje je također jako bitno a moj izbor za ovo ljeto je Morningstar Minerals Derma Boost, Rejuvenating Spray Mist koji je dostupan na iHerb.com te je isti u potpunosti izgurao Caudalie Beauty Elixir koji je meni bio must have za ljeto. Zgodna je varijanta spreja jer ja sada imam jedan za doma, jedan u autu i jedan u torbi čisto za osvježenje tokom dana. Pogodan je za lice, okoloočno područje, tijelo te kosu, pravo osvježenje.
Iako sam kao odabir maske navela samo Lush Magnaminty uz nju ću koristiti i Origins Clear Improvement, no kako istu koristim po prvi puta nisam mogla garantirati u potpunosti za nju u preporukama. U principu, meni je tokom ljeta maska za dubinsko čišćenje lica nužno potrebna upravo zbog mog tipa kože te istu koristim jednom tjedno ili prema potrebi i dva do tri puta tjedno. Ukoliko primijetim naznake dehidracije idealna mi je Caudalie Hidratantna krem maska o kojoj sam pisala u ovom postu.
U nekom periodu znam da će me mučiti prištići te za rješavanje problema sa istima moj odabir je Origins Spot Remover koji je zaista najtemeljiti i najbrži po efikasnosti a jedini je minus što ipak isuši i tretirani dio.

Iako pretjerano učestalo umivanje nije najidealnije riješenje, naročito za masni tip kože jer će se ista vrlo vjerojatno još više mastiti, ja zaista imam potrebu za umivanjem nekoliko puta u danu.
Ujutro nakon umivanja i toniziranja nanosim Biotherm Skin Best serum u kremi te mi zaista nije potrebna niti posebna krema niti poseban serum. Isti je silikonske teksture i kao takav idealan za moj tip kože no mislim da bi se svaki tip kože našao sa njim, naročito u ljetnom periodu.
Lierac Luminescence serum koristim tokom dana nakon umivanja i na njega stavim ili kremu sa zaštitnim faktorom ako izlazim a ako ostajem u zatvorenom ostavljam samo njega. Tokom večeri također koristim samo njega jer zaista osim što lijepo njeguje kožu daje joj predivan glow i često dok njega koristim preskačem podloge.
Estee Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II je moj must have za čitavu godinu ali naročito za ljeto. Jednostavno pruža koži sve što joj je potrebno i čini razliku. O serumu sam pisala u čak dva posta pa ako vas zanima klik na linkove – Advanced Night Repair Serum i Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II.
La Roche Posay Anthelios XL 50+ fluid je zaista najbolja krema sa visokim zaštitnim faktorom ikada. Ne stvara iritacije a štiti kožu te ista zaista dodatno ne luči pretjerani višak sebuma. Svakako je vrijedna pažnje i kada ste u prolazu ljekarne sugerirala bi zatražite tester.
Murad Oil Control Mattifier je dnevna krema koja sadrži spf 15 te je po mom mišljenju namijenjena isključivo osobama sa masnom kožom lica. Ista ima tendenciju da isušuje ali matira besprijekorno te joj zbog toga žmirim na taj mali nedostatak. Svakako je krema za preporučiti ukoliko se borite sa nekotroliranim viškom sebuma jer vam neće biti žao.
Njega lica ljeti traži puno pažnje jer zaista je puno čimbenika sa štetnim utjecajima, iz tog razloga treba pažljivo odabirati što i kada stavljati na lice te najviše pažnje obratiti na čišćenje koje je temelj zdravoj koži.
Koji vas je od navedenih proizvoda najviše zainteresirao i ukoliko imate i vi svoje preporuke ja bi ih rado saznala da na iste obratim pažnju pri njezi lica tokom ljeta?
Ivana
lp