Recenzija | MEDEX MSM + vitamin C prah & Kolagen Lift

Jedna od vodećih europskih tvrtki koja proizvodi dodatke prehrani, slovenska tvrtka Medex, lansirala je MSM + vitamin C u prahu o kojemu ćete čitati u današnjem postu. Ono što Medex izdvaja iz mnoštva je činjenica da je upravo tradicija inspiracija ove tvrtke pa su tako i nastali dodaci prehrani čije su temeljne sastavnice pčelinji proizvodi, ali i drugi prirodni sastojci. 

MSM + vitamin C prah

MSM (metil sulfonil metan) ili mineral ljepote je oblik organskog sumpora i jedan od najvažnijih minerala u našem organizmu. Prirodno se nalazi u biljkama, a u manjim količinama i u hrani bogatoj proteinima. MSM nastaje u morskoj vodi odumiranjem alga i planktona koji potom procesom raspadanja i isparavanja kruženjem vode dospijevaju na tlo. S obzirom na to da su količine minerala MSM u prirodi rijetke i nedostatne, MSM se sintetizira u kontroliranim laboratorijskim uvjetima. MSM + vitamin C slovenske tvrtke Medex sadrži patentirani sastojak OptiMSM koji klinički dokazano smanjuje bore i doprinosi mladenačkom izgledu kože. Vitamin C djeluje na normalno funkcioniranje kostiju, krvne žile, hrskavicu, kožu i zube, te ima antioksidativno djelovanje na stanice. MSM + vitamin C se preporučuje osobama starijim od 20 godina koje žele poboljšati strukturu kože i kose, zadržati blistav mladenački izgled kože, te onima koji redovito vježbaju.

S obzirom na to da sam osoba koja zaista premalo vremena posvećuje zdravim životnim navikama nekako se uvijek volim osloniti na dodatke prehrani koji ipak pomažu organizmu. Također polako počinjem primjećivati što točno znači 30+ godina na koži te time definitivno želim da mi ti dodaci prehrani pomažu iznutra ali i izvana, stoga ne konzumiram svašta već baš tražim ciljano proizvode koji bi mi odgovarali, jedan takav je upravo MSM + vitamin C prah.

MSM (Methylsulfonylmethane) je organski sumporni spoj  koji je zajedno s vitaminom C potreban za proizvodnju kolagena. S obzirom na to da gubitak kolagena znači stvaranje bora na površini kože, jasno vam je zašto sam se odlučila u svoju svakodnevicu ubaciti proizvod poput MSM + vitamin C praha. Naravno, moram spomenuti kako je MSM prah vrlo učinkovit i za kosti, zglobove i mišiće jer ih jača i čini fleksibilnijima te je pogodan i za poboljšavanje izgleda kose i noktiju.

Medex MSM + vitamin C prah dolazi u pakiranju od 200g a dostupan je klikom na ovaj link. Pakiranje od 200g dostatno je za 100 dana upotrebe. Preporučena dnevna količina je jedna ravna čajna žličica (2g). Prah se rastopi u 3dl tekućine te je preporučljivo konzumirati ga uz obrok. S obzirom na to da je ovaj prah izuzetno gorkog okusa ja ga koristim tako da ga ujutro pomiješam sa smoothiejem te tako zaobiđem izraženu gorčinu u potpunosti. Prednost ovog MSM praha je u tome što upravo ovaj dolazi u kombinaciji s vitaminom C koji također ima svoju veliku ulogu a tu je i činjenica da se smatra najjačim antioksidansom među topljivim vitaminima u vodi.

Medex MSM + vitamin C konzumirala sam svakoga jutra proteklih tjedana i moram priznati da sam prvenstveno primijetila kako sam postepeno dobivala sve više energije, koja je meni kao osobi koja se godinama bori s nesanicom, ujutro prijeko potrebna. Također, stekla sam zdraviju naviku da ujutro napravim smoothie i neki lakši doručak umjesto da se odmah iz kreveta bacim na konzumaciju kave na prazan želudac. Kako MSM eliminira otpadne proizvode iz organizma osjetila sam i promjene po pitanju želudačnih problema a naravno tu je bila od velike važnosti i novostečena navika doručkovanja svakoga jutra. S obzirom na to da ciljano koristim drugi dodatak prehrani za jačanje kose i noktiju ne mogu istaknuti promjene po tom pitanju, također, ne koristim dovoljno dugo ovaj prah da bi vidjela velike promjene na koži no vjerujem kako bi nakon nekoliko mjeseci korištenja pokazao pomak i po tom pitanju. Svakako planiram nastaviti koristiti Medex MSM + vitamin C prah stoga planiram nakon nekoliko mjeseci nadopuniti ovaj post s detaljnijim dojmova po pitanju izgleda kože ali i po pitanju zgloba lijeve ruke koja mi posljednjih mjeseci zadaje probleme zbog pada prije nekoliko godina.

U svakom slučaju, voljela bih da sam osoba koja točno pazi kakvu hranu unosi u sebe te osoba koja redovito vježba i vodi više brige o zdravlju svog tijela, no na moju žalost nisam ta osoba, ali uz pomoć kvalitetnih dodataka prehrani i s minimalnim trudom mislim da ipak mogu napraviti kakvu takvu razliku.

Osim MSM + vitamin C praha Medex u svojoj ponudi ima i Kolagen lift prah obogaćen hidroliziranim ribljim kolagenom NatiCol, vitaminom C i hijaluronskom kiselinom. Više o ovom Kolagen Lift prahu možete pročitati u nastavku teksta a ujedno ostavljam link kao podsjetnik na post o Medexovom prvotnom Kolagen prahu kojim sam bila jako zadovoljna.

Kolagen lift u prahu (120g)

Naše tijelo treba kolagen. Već nakon 20. godine života prirodna proizvodnja kolagena u tijelu se sve više usporava. U našem tijelu kolagen predstavlja čak 30% svih bjelančevina. Kolagena vlakna su glavni tvorci međustaničnih tvari vezivnih tkiva, čime stanicama daju potporu i brinu se za stabilnost tkiva. Prisutan je u koži, hrskavici, kostima, tetivama, te u svim vezivnim tkivima. Gubitak kolagena se prvo primijeti na koži koja postaje suha i opuštena, nokti postaju krhki i lomljivi, a kosa tanja.  Kolagen kao dodatak prehrani nadoknađuje taj gubitak i ponovno postaje graditelj vlastitog kolagena. Istraživanja su pokazala da se čestice hidroliziranog kolagena odlično apsorbiraju i u velikoj mjeri neoštećene prolaze kroz stijenke crijeva. Molekule putem krvi putuju kroz tijelo i talože se tamo gdje je kolagen tijelu najpotrebniji. Kolagen lift u prahu veličinom molekula je prilagođen za održavanje mladenačkog izgleda kože. Sadrži kolagen NatiCol, ribljeg podrijetla, koji je dobiven posebno patentiranom tehnologijom koja uklanja miris, ali što je još važnije koja omogućuje proizvodnju malih, nisko molekularnih čestica kolagena koje se u tijelu izvrsno apsorbiraju. Preporučuje se svima koji žele poboljšati izgled kože, pobrinuti se za bolju elastičnost i manje bora. Medex proizvodi nekoliko vrsta kolagena, a razlika među njima je u namjeni, odnosno u veličini molekula koje određuju gdje će se hidrolizirani kolagen u tijelu smjestiti. Kolagen lift u prahu dostupan je klikom na ovaj link.

Više informacija na linkovima: https://en.medex.si/Collagenlift-powder & https://en.medex.si/msm-vitaminc