Proizvodi za njegu i stiliziranje lob-a /New In #51/

Kako sam nedavno drastično skratila svoju kosu i odvažila se čak na bojanje kose jer ja se u svojih 30 godina nikada nisam farbala, imala sam potrebu isto tako potražiti neke nove proizvode za njegu i stiliziranje kose.

Iako je duža kosa ta koja iziskuje više pažnje nije ni kraća kosa za zanemariti ali ju je definitivno lakše održavati i nekako kao da sa kraćom kosom postoji više načina za eksperimentiranje, barem kada su frizure u pitanju.

Obožavam svoju kraću kosu ošišanu kao long bob (lob) ili duži bob, mislim da se neću neki duži perid puštati kosu, jednostavno mi bolje stoji i zaista ne zahtjeva toliko vremena i pažnje kao što je to bio slučaj sa dužom kosom. Frizure su mi također postojanije i napokon moja kosa ima volumena. Ukoliko ne znate kako je moja kosa izgledala prije i kakve sam ja to promjene napravila, možete pročitati u ovom postu.

Dakle, danas ću vam pokazati par noviteta za njegu i stiliziranje kose te ću vam o svakom ukratko napisati barem svoje prve dojmove a ako vas zanima više o nekom proizvodu možete mi ostaviti upit u komentarima mada će svaki od navedenih proizvoda biti recenziran u narednim mjesecima.

L'Oreal Paris Elseve

Kako svoju kosu nisam nikada farbala nisam znala da li su nužni šamponi za bojanu kosu pa sam krenula sa testiranjem proizvoda za njegu bojane kose drogerijskog ranga. L’Oreal Paris je oduvijek bio moj broj 1 po pitanju njege kose u drogerijskom rangu i tako nije podbacio niti ovoga puta.

Jedan šampon je klasičan a drugi je u kombinaciji 2u1 te sadrži regenerator i oba su podjednako ugodna, ne isušuju kosu niti ju otežavaju već ju čine sjanijom i mekšom na dodir. Šampon sa dodatkom ulja još nisam isprobala ali se radujem. Maska je fantastična jer u 5min lijepo nahrani i zagladi kosu ali kao najbolji proizvod iz ove linije moram istaknuti balzam koji mi je veliko otkriće. Mislim da bi čak drugi puta kupila samo ovaj balzam a da bih preskočila masku. Balzam pruža kosi sjaj, mekoću, podatnost i smijem se kladiti da kosa sa njim dobije na volumenu a fenira se  sa nevjerojatnom lakoćom. Preporučam!

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo purple

Zbog svjetlijih pramenova dobila sam preporuku da mi treba ljubičasti šampon koji me tek oborio s nogu u toj mjeri da sam ga kupila u litrenom pakiranju. Naime, ljubičasti šampon posvjetljuje tonove plave kose i kose sa pramenovima, a ljubičasti mikro-pigmenati neutraliziraju neželjene žute tonove, to je njegova glavna i zapravo po onom što ja vidim i jedina zadaća. Ne bih rekla da nešto pretjerano njeguje, štoviše, mislim da bi učestalom upotrebom drastično isušio kosu, ali zato ga ja koristim svakih 8-10 dana i sa time sam zadovoljna.

Pri prvoj kupovini naručila sam duo pakiranje sa regeneratorom mada mislim da bi čak nakon upotrebe ovog ljubičastog šampona bolje bilo koristiti neku bogatiju masku jer regenerator samo rašćešlja na dodir znatno oštriju kosu (mislim na stanje nakon pranja kose sa ljubičastim šamponom).

Fudge sam odabrala tako što su ga nekako najviše preporučivali na internetu mada mi nije žao.

Kerastase Chroma mask Discipline Spray

Kerastase Chroma Rich masku koristim jednom tjedno i oduševljena sam kao i svim ostalim Kerastase maskama koje sam isprobala. Njeguje, pruža sjaj i zaštitu te lijepo zagladi kosu. Iako je puno skuplja od prethodno spomenute L’Orealove toliko je i bolja a treba je zaista jako malo pa smatram da se ulaganje isplati.

Kerastase sprej iz linije Discipline sam kupila zbog pozitivnih recenzija na koje sam naišla i jako mi se sviđa. Koristim ga na kosi prosušenoj ručnikom netom prije feniranja. Štiti kosu od topline sušila mada mislim da nije dovoljna zaštita pri upotrebi pegle, olakšava rašćešljavanje te na kosi osim sjaja i podatnosti ostavlja i predivan miris.

Schwarzkopf Volume Boost Mirlasce oil Mist

*Schwarzkopf Professional proizvodi su mi ustupljeni od strane branda ali zapravo su me zainteresirali još od mog prethodno spomenutog šišanja jer salon u koji idem koristi njihove proizvode a i dok sam tražila ljubičasti šampon kao drugi izbor uz Fudge upravo je bio njihov ljubičasti šampon.

Linija za njegu bojane kose je fantastična i svakako kada potrošim zalihe L’Oreala kupujem njihovu masku i šampon jer mi se sviđa njega koju pružaju a cijena je zlatna sredina što zbog njege koju pruža smatram pristupačnom. Oil Miracle Mist za tanku kosu je zapravo ulje u spreju bez silikona te zbog toga ne otežava kosu. Raspršivač je zaista inovativan jer pritiskom na isti ulje pada na kosu poput rose ili maglice koja stoji u nazivu. Lijepo miriši i miris traje satima a isto tako lijepo zagladi kosu i puža joj sjaj. Volume Boost liniju čine šampon i pjena u obliku spreja i oboje kosi pružaju volumen koji je na mojoj tankoj kosi itekako vidljiv. Ova linija je također u potpunosti bez silikona kao i prethodno spomenuto ulje a sustav od dva koraka ulijeva stabilnost, punoću i hidrataciju u svaku vlas za što dugotrajniji volumen i sjaj.

Iako je Schwarzkopf Professional dostupan na svim stranim web shopovima na isti je način dostupan i kod nas po jednako pristupačnim cijenama, više informacija možete naći na web shopu – www.hairshop.hr.

Chronologiste oil Kerastase

Kérastase predstavlja novu dimenziju luksuza i novu iznimnu liniju proizvoda, Chronologiste. Spajajući najbolje od dragocjenih sastojaka u dosad najvišoj koncentraciji u Kérastase-u Chronologisteritual pruža rezultate koji kosi omogućavaju bezvremensku ljepotu. Chronologiste stvara jedinstveno salonsko osjetilno iskustvo koje žene mogu produžiti i kod kuće kako bi finalizirale savršenu metamorfozu svoje kose.

*Le  Parfumen Huile, završni dodir koji kosi pruža nevjerojatan miris. Tvorac Chronologiste parfimiranog ulja za kosu Alberto Morillas odlučio se na suradnju suradnju s brandom Kérastase te je dobio otvorene ruke za kreativnost i izbor premium materijala. Iz tog je razloga uspio stvoriti izrazito kvalitetno parfimirano ulje, kvalitetnije i od nekih parfema. Proizvod ne sadrži alkohol, miris se otkriva odmah i otpušta tijekom cijelog dana.

Miris je zaista postojan tokom čitavog dana a i glatkoća te sjaj kose. Mislim da uz ovo ulje može zaboraviti na parfem i baš se radujem korištenju ovog ulja u ljetnim danima kada i nisam fan parfema na koži ali zato ću igrati na kartu kose.

John Masters Organics

*John Masters Organics Scalp sprej za kosu zapravo je tretman za masažu vlasišta i volumen kose. Isprobala sam šampon iz ove linije o kojem sam vam pisala u ovom postu i kako sam bila zadovoljna šamponom tako sam zadovoljna i ovim proizvodom.

Ovaj tretman predstavlja jedinstvenu kombinaciju čak 19 certificirano organskih biljaka i esencijalnih ulja što pospješuje stimulaciju cirkulacije, vraćanje ravnoteže u proizvodnji sebuma i količinu hranjivih tvari. Odabrani sastojci kosi daju dodatni volumen i sjaj. Dovoljno je nježan za obojenu kosu. Više o ovom proizvodu te ostatku asaortimana možete pogledati na web shopu – www.bbnaturavera.hr

Aussie volume

Aussie noviteti dolaze sa polica Mullera jer u dm-u ih nisam vidjela. Slani sprej još nisam isprobala dok sam lakom koji kosi daje volumena oduševljena. Miris mu je također ugodan, raspršivač je vrlo nježan pri upotrebi a volumen postojan tokom čitavog dana, jedina bi možda zamjerka bila da ne fiksira frizuru ali uvije možete kombinirati proizvode.

Label M

Iako sam išla po nove četke za feniranje u košaricu sam ubacila i Label M pastu koja mi se baš i nije svidjela jer nema dovoljno jačine da ukroti moje vrhove mada vjerujem da bi na skroz kratkoj kosi puno bolje odrađivala svoj posao.

Olivia Garden hair brush Olivia garden brush Brush Oliva garden olivia garden brushes IMG_2216

Olivia Garden Nano Thermic Contour 22 četka idealna je pri feniranju na način da kosu pri vrhovima uvijate. Vjerujem da je to zbog njenog specifičnog oblika i mislim da mi treba još koja jer zaista se ovom četkom jednostavno rukuje a dobivate postojane i lijepe uvijene pramenove kose.

Maroccanoil maroccanoil brushes Maroccanoil brush Maroccanoil top stil

Moroccanoil Ceramic Ionic Round Brush 25 sam kupila jer je zaista jako hvaljena mada me nije niti upola impresionirala kao prethodno spomenuta četka a iste su cijene ili je čak par kuna ova skuplja. Ne znam točno u čemu je problem, možda mi je prethodna četka jednostavnija za upotrebu jer sa ovom ne mogu uvijati kosu mada ova lijepo izravna kosu samo vjerujem da bi bolje odgovarala znatno kraćoj kosi.

Olivia garden Thermo Active brush brush Olivia garden Oliva Garden b round brush oliva garden

Olivia Garden Thermo Active TA-45 četka je savršena za feneranje jer volumen koji ova četka pruža kosi je nevjerojatan. Vjerujem da je to zbog njenog specifičnog dizajna ali i zbog dobrih (prethodno spomenutih) proizvoda u podlozi ali ja sam ovom četkom preoduševljena i preporučila bi ju svima koji se bore sa manjkom volumena a nisu vješti sa feniranjem.

Sve tri navedene četke kupljene su u Top Stil trgovini koja inače ima i svoj web shop pa možete škicnuti ukoliko vas zanima njihov zaista širok asortiman proizvoda – topstil.com.hr.

Sve u svemu, ja padam na proizvode za kosu i nekako volim biti zadovoljna svojom kosom jednako kao kožom ili šminkom. Proizvodi za volumen su mi slaba točka kao i ulja koja zaista čine razliku ukoliko ih redovno upotrebljavate. Nadam se da ćete i vi naći nešto za sebe a uvijek sam tu da čujem i vaše preporuke.

*pr uzorci