Moda | Casual ponedjeljak

Ponedjeljak je prvi dan radnog tjedna i volim ga započeti najbolje što mogu, stoga uvijek početkom tjedna odabirem udabnu odjeću u kojoj ću provesti svoj radni dan. Više o nekim novim a udobnim modnim krpicama, možete pročitati u nastavku posta. 

S obzirom da moj posao ne zahtjeva od mene neki strogi dress code, mogu si priuštiti nošenje udobne odjeće i obuće na svakodnevnoj bazi. S obzirom da sam tijekom dana u stalnom pokretu zaista jako rijetko nosim obuću na petu te sastavni dio mog outfita bazira se na trapericama, jer iste smatram najudobnijim komadom odjeće. Najčešće kupujem traperice u Zari iako mnogi negoduju zbog njihova kroja, negodujem i ja ali sva sreća pa imam pouzdanu i brzu krojačicu koja svake traperice koje kupim u Zari mora skratiti i suziti u struku. Na moje veliko iznenađenje traperice iz ovoga posta nisu zahtijevale dodatne korekcije stoga uživam noseći ih od prvog trenutka kada sam ih isprobala. Detalji špricane boje zovu proljeće i uljepšavaju monotoniju sivih i hladnih dana stoga ih rado nosim baš ponedjeljkom.

Uz traperice najčešće tijekom zime volim nositi topla pletiva a upravo jedno takvo izuzetno toplo pletivo potpisuje i Tommy Hilfiger u suradnji sa Gigi Hadid. Iako smatram da je ova dolčevita pomalo ipak preskupa za TH komad, moram joj priznati da je najtopliji odjevni komad u mom ormaru i sigurna sam da će se ulaganje isplatiti jer ista će se zadržati u mom ormari u narednih nekoliko sezona. Posebno mi se svidio gornji dio ove dolčevite koji je oversized te razlika u pletivu sa prednje i stražnje strane. Također, ova dolčevita je zapravo kraći model pa sam ju ja naručila za jedan broj veću jer meni je besmisleno nositi ovako toplu dolčevitu u kratkoj varijanti, praktičnost mi je uvijek prioritet.

Ne znam tko priteklih mjeseci nije primjetio razvikane Givenchy gležnjače koje krase kožni remeni, kopče i zakovice. Opisuju ih se najčešće kao gležnjače u bajkerskom stilu stoga shvaćam zašto su zaživjele jer kao takve nikada neće izaći iz mode. Prva varijacija bila je u crnoj boji pa je usljedila crno-bijela kombinacija a sada su tu već i varijante od brušene kože i neke svjetlije varijante, u svakom slučaju, ovaj model upotpunjava svaku odjevnu kombinaciju. S obzirom da su Givenchy ‘studded leather ankle boots’ ipak iznad mog budžeta, ja sam se odlučila na gotovo identičnu alternativu koju postpisuje Topshop i jako sam zadovoljna. Oba para su podjednako udobna, veličine su dosljedne broju koji nosim jedino bi istaknula da je sam model nešto uži pa ako imate nešto šire stopalo predlažem da obratite pažnju. Detalji su identični Givenchy varijanti a također su od kože stoga imaju moju toplu preporuku.

Hoop naušnice nisam nosila godinama a naprosto sam ih obožavala, posebno one prevelike varijante kojima se danas ipak više ne bih vraćala ali nekim srednjim dimenzijama se baš jako veselim. Svoju zalihu primjeraka obnovila sam u Parfois dućanu ali nekoliko modela mi se svidjelo i na Asos stranici pa se možda uskoro počastim.

Nedavno dok sam pospremala svoj beauty kutak naišla sam na 4711 Acqua Colonia Plum & Honey miris koji je bilo dovoljno nanijeti tog posljepodneva i nastaviti koristiti svakog narednog dana iznova. Volim ovaj šarmantan i zavodljiv miris koji je idealan za hladne zimske dane zbog njegovih energičnih i slatkih nota.

Iako je zima pomalo monotona po pitanju mode, barem u mom ormaru u kojem se rotiraju samo vuneni-traper-kožni komadi, volim obratiti pažnju na različite detalje koji čine razliku u svakodnevnim odjevnim kombinacijama. Navedni komadi iz ovog posta noviteti su mog ormara ali jako voljeni noviteti koje ću nastaviti nositi iz sezone u sezonu jer praktične, udobne i zanimljive a opet jednostavne krpice jednostavno ne izlaze iz mode. U nastavku posta ispod fotografija slijede linkovi za sve navedene komade iz ovog posta.

Tommy Hilfiger & Gigi Hadid – Roll Neck Jumper

Zara – Traperice srednje visine struka sa mrljama

Topshop AMY Suede Stud Boots vs Givenchy Elegant embellished suede boots

*Topshop Amy Suede Stud Boots slične u svijetloj bojiTopshop AMY Studded Tank Ankle Boots

Topshop AMY Studded Ankle Boots vs Givenchy Embellished leather boots

*Topshop AMY2 Studded Bootsvarijanta sa nešto manje zakovica

Parfois ‘hoop’ naušnice4711 Acqua Colonia Plum & Honey