Clarins – Instant Light Complexion Perfector

Kategorije: Clarins, Makeup

Nebrojeno puta sam već spominjala svoje oduševljenje sa Clarins Instant Light Complexion Perfector proizvodom a danas napokon donosim i recenziju.

Kako sam bila pri kraju sa jednom nijansom od dvije koje posjedujem iskoristila sam nedavni popust u Douglasu da nadomjestim zalihu i tada otkrila da osim što se promijenilo pakiranje promijenio se i naziv ovog proizvoda.

Naime, naziv je do sada bio Instant Light Complexion Perfector a sada stoji Instant Light Radiance Boosting Complexion Base (Illuminates&Corrects).
Pakiranje je do sada bilo perlasto bijele boje sa srebrnim čepom a sada je sedefano zlatno sa zlatnim čepom.
Ponuda nijansi i cijena su ostali isti a nadam se i formula ili ako se mijenjala nadam se da je još bolja. 😀

U ponudi postoje tri nijanse od kojih ja imam dvije – 02 Champagne Shimmer i 03 Bronze Shimmer.

Nijansu 02 Champagne Shimmer puno češće koristim pa sam nju i obnovila u zalihi a vidim da su iz naziva izbacili riječ “shimmer” te je ostao samo Champagne.

Kako još nisam potrošila “staro” pakiranje, novo će pričekati barem mjesec dana na otvaranje a ja ću vam danas recenzirati prvotna dva pakiranja koja koristim proteklih godinu dana.
Dakle, kao što se vidi na fotografijama pakiranje je u tubi sa pumpicom na vrhu koja je izvanredna za doziranje jer je i pola pritiska nekada dovoljno za čitavo lice.
Količina sadržaja iznosi 30ml a cijena je 229kn.
 02 Champagne Shimmer / 03 Bronze Shimmer

Tekstura Complexion Perfectora je poput laganog tekućeg pudera, dakle srednje je gustoće i ugodnog decentnog mirisa koji po nanošenju hlapi.
Ono što ovaj Complexion Perfector sadrži a mnogi puderi ili baze ne jest sitni shimmer koji daje poseban glow tenu.

Ovo je proizvod koji se može koristiti kao baza ili samostalno no ja ga najviše volim koristiti u kombinaciji sa tekućim puderom. Naime, ono što ja napravim jest da pomiješam jedan pritisak Complexion Perfectora te jednaku količinu tekućeg pudera i moram reći da svaki puder postaje daleko bolji. Doslovno dobiva neku drugu dimenziju.
Jednostavno nadopuni svaki tekući puder i da mu upravo ono nešto što mu nedostaje jer formula i najtežih pudera postaje znatno ugodnija.
Ukoliko se brinete za nijansu tj da li ju korigira, možda samo ako biste Complexion Perfector u nijansi 03 dodali u znatno svjetliji tekući puder ali u principu ni to nije prevelika oscilacija, možda za pola tona.
Ukoliko biste koristili Complexion Perfector kao bazu dobili biste decentni ali poseban glow i vjerojatno bi vam bilo žao staviti puder preko i ostavili biste ga tako samostalno na licu što ja i činim u danima kada želim imati minimalno šminke na licu.

Ovo je za mene jedini proizvod sa illuminating efektom kojega puder u kamenu/prahu pri finiširanju ne može sakriti i zato ga i obožavam.
Koristim ga u kombinaciji sa tekućim puderima te sa toniranim i BB kremama te ponekad samostalno.
Kada ga koristim samostalno uvijek ispod koristim matirajuću bazu pa višak sebuma se pojavi tek kroz tri sata no kada bi ga koristila samostalno bez baze višak sebuma bi se pojavio i kroz sat vremena.
Ukoliko biste ga kupila da ga koristite samostalno imajte na umu da mu je prekrivanje minimalno no svakako lijepo ujednačava ten a ako ga želite koristiti kao bazu predložila bi to samo ako imate suhu do normalnu kožu.
Ukoliko vam se sviđa ideja da ga pomiješate sa tekućom podlogom kao i ja, bez obzira na tip kože odgovarati će vam besprijekorno i bit će savršena nadopuna vašoj tekućoj podlozi.
Ne znam koliko imate naviku da dodajete išta u svoje tekuće podloge no ako sam vas zainteresirala ovo je proizvod sa kojim ne možete pogriješiti a ako već imate iskustva sa ovakvim proizvodima ostavite u komentarima svoje prijedloge ;).
Ivana
lp