Vichy – Teint Ideal Illuminating Foundation (Fluid)

Kategorije: Makeup, Puder, Vichy

Prije otprilike dva mjeseca Vichy je na tržište izbacio novu liniju pudera – Teint Ideal, o kojoj više možete pročitati na ovom linku

Iako sam na recenziju dobila kremastu varijantu pudera za suhu kožu, isti sam darivala na blogu nedavno a sebi sam kupila varijantu za normalnu do mješovitu kožu te za isti danas donosim recenziju.

Vichy Teint Ideal tekući puder/fluid dolazi u staklenom pakiranju od 30ml i cijena mu iznosi 160kn a kupiti ga možete u bolje opskrbljenim ljekarnama.

Sadrži SPF 20 te je dostupan u četiri nijanse koje su na narednoj slici i vidljive.

Puder je primjeren je i za osjetljivu kožu te sadrži termalnu vodu Vichy.

Tehnologija tekuće svjetlosti “Liquid Light Technology” zajedno s kompleksom aktivnih sastojaka korigira ten te ga čini blistavim.

Pruža prirodan i ujednačen izgled tena te omogućuje 14-satno prekrivanje.

Dakle, od četiri dostupne nijanse ja sam se odlučila za onu najsvijetliju pod brojem 15 ( Ivory Clair).

Nijansa broj 15 vuče na žućkaste tonove no dok sam ih isprobavala u ljekarni primijetila sam da zapravo sve četiri nijanse vuku na žuto :/ tako da bi svakako preporučila da ih testirate na licu pri kupovini.

Tekstura ovog fluida je lagana i zaista fluidna, odnosno tekuća i lijepo se nanosi, jedino mi se čini da traži brzu ruku pri nanošenju. Moram priznati da je meni najbolji efekt kada se nanosi Real Techniques Buffing kistom.
Prekrivanje je nadogradivo ali od laganog do srednjeg što je sasvim dovoljno za ovoj topliji period godine.

Dozira se se pumpicom na vrhu koja olakšava doziranje. Naime, jedan pritisak je dovoljan za cijelo lice kojim dobivate lagano prekrivanje a drugi pritisak će omogućiti nadogradnju te srednje prekrivanje.

Slažem se da je ovaj fluid namijenjen mješovitoj koži ali svakako bi tu dodala i masnu kožu jer se meni t-zona zasjajila nakon 4 sata i to ne znatno već tek decentno oko nosa. Normalna mi je koža upitna iz razloga jer sam trenutno u fazi mješovite kože pa oni dijelovi lica gdje ne izbija višak sebuma djeluje pomalo suho. Kako se bliži ljeto i moja koža prelazi u masnu fazu nadopunit ću ove dojmove naknadno.
Postojanost pudera nisam isprobala na 14 sati ali jesam na 8 sati i bila sam zadovoljna jer puder je još bio postojan i ugodan na koži.
Sa prekrivanjem sam također zadovoljna u toj mjeri da kada sam u žurbi mogu preskočiti i korektor.
Finiš po nanošenju je mat i baršunast i ja bi preskočila ovu opasku o blistavosti i svježini jer mene asocira na dewy/glow efekt koji je sa ovim fluidom nemoguće dobiti, no masnokošci koji vole mat efekt bi sa istim mogli doći na svoje.
Za kraj sam ostavila miris alkohola koji dominira po nanošenju i meni nije smetao niti mi izazvao neke neugodne reakcije ali mislim da je dobro imati na umu da obratite pažnju na isti pri testiranju, ukoliko imate osjetljivu kožu.
Sve u svemu, sasvim solidan puder po pristupačnoj cijeni za koji sam uvjerena da će mi biti jedan od “boljih prijatelja” tokom toplijih dana.
Da li ste isprobali, vaše mišljenje?

Ivana
lp