Neki stari noviteti

Ako volite kozmetiku i k tome ste na neki način povezani s beauty svijetom, tada će vam tema današnjeg posta biti u potpunosti jasna. Naime, iako sam jedno vrijeme mogla samu sebe opisati kao “beauty horder” s vremenom sam svladala tu svoju kompulzivnu strast, no s obzirom na blog uvijek se nakupi kozmetičkih proizvoda koji čekaju svoj red za korištenje, na žalost, najčešće zanemarujem proizvode koji mi odgovaraju ali jednostavno uz testiranje mnogih noviteta ti isti dobri stari proizvodi stoje na dnu police. Danas sam odlučila izvući te neke zanimljive stare novitete koje sam zanemarila i ustupila im glavne uloge u današnjem postu.

Dolaskom toplijih dana moja mješovita koža postaje sve masnija i problematičnija, na žalost, to je činjenično stanje s kojim se nosim svake godine u isto vrijeme i tada posebnu pažnju pridajem odabiru preparative. Posebno mi ja važno posvetiti se dubinskom čišćenju kože lice i tako sam odlučila dati šansu GLAMGLOW proizvodu a riječ je o YOUTHCLEANSE™ Daily Exfoliating Cleanser. Ovaj proizvod namijenjen je normalnom-mješovitom-masnom tipu kože a glavna zadaća mu je dubinsko čišćenje. S obzirom na to da sam prije nekog vremena koristila GLAMGLOW SUPERCLEANSE™ Daily Clearing Cleanser koji me izuzetno isušivao, YOUTHCLEANSE™ nije dobivao svoju šansu zbog mog straha kako će moja koža reagirati, no s obzirom na to da mu je bio krajnji rok za isprobavanje dala sam mu šansu i oduševila se. Koristim ga tako da jednu pumpicu proizvoda utrljam po suhom licu i ostavim da stoji 1-2min a potom u kombinaciji s vodom napravim piling i umijem lice. Koža nakon upotrebe ovog čistača ostaje glatka na dodir, ugodno se osjećam i nema zatezanja niti ikakvog drugog oblika iritacija, no ono najvažnije je da koža zaista postaje čišća kako iznutra tako i izvana. Više detalja o ovom proizvodu možete pronaći na službenoj web stranici klikom na ovaj link a inače je proizvod dostupan u Douglas parfumerijama (150ml/305kn) klikom na ovaj link.

Koliko su mi bitni čistači toliko su mi bitne i razne maske kao dodatna njega kože lice. S obzirom na to da maske volim često rotirati najdraže su mi one varijante koje dolaze u pakiranjima za 1-2 upotrebe poput Vichy maski. Maska s glinom namijenjena je za pročišćavanje pora, hidratantna maska je idealna za umirivanje kože a maska s kamenjem vulkanskog porijekla i AHA kiselinama za blistav izgled kože. Kao što sam već prethodno istaknula maske volim rotirati prema potrebi stoga su ove Vichy mineralne maske idealne za imati pri ruci. Više o ovim maskama možete saznati klikom na ovaj link a dostupne su i u većim pakiranjima na Feelunique web shopu klikom na ovaj link.

Biotherm Biosource Lotion Tonic savršena je nadopuna nakon korištenja prethodno spomenutih proizvoda. Ovaj hidratantni losion namijenjen je normalnoj do mješovitoj koži i zaista je jako nježan i ugodan prema koži lica, posebno mi pruža osjećaj ugode nakon nekih agresivnijih tretmana i u fazama dehidracije kože. Više o losionu možete saznati klikom na ovaj link a dostupan je u Douglas parfumerijama klikom na ovaj link (200ml/195kn).

O Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado proizvodu pisala sam još davno na blogu, štoviše klikom na ovaj link dostupna je recenzija (moje isprike na lošijoj kvaliteti slika i same forme koja se izgubila prelaskom na drugu platformu). Ovu kremu sam voljela koristiti te ju smatram jednako dobrom i danas nakon duge pauze. Ovo je jedna krasna okoloočna krema koja se bazira na pružanju hidratacije i odličan je izbor za ovaj topliji period godine. Krema je dostupna na Feelunique web shopu klikom na ovaj link.

La Roche-Posay Cicaplast linija proizvoda namijenjena je obnavljanju osjetljive, oštećene ili nadražene kože a ja moram priznati da volim koristiti sve proizvode iz ove linije a posebno Cicaplast Baume B5 balzam. S obzirom na to da sam u posljednje vrijeme radila u kraćim razmacima tretmane kemijskog pilinga ,ovaj balzam se pokazao kao idealna njegu nakon tako agresivnog tretmana. Također, koristim ovaj balzam prema potrebi na cijelom tijelu kao i varijantu sa zaštitnim faktorom 50, koji će mi biti odličan saveznik ovoga ljeta. Više o ovoj liniji možete saznati klikom na ovaj link a linije je dostupna na Feelunique web shopu klikom na ovaj link.

Kada bi morala izdvojiti neki posebno ugodan proljetno-ljetni miris tada bi mi vjerojatno na prvu pao na pamet 4711 Acqua Colonia Mandarine & Cardamom Maurer & Wirtz, miris za žene i muškarce. Prošloga ljeta svakodnevno sam koristila ovaj miris i s obzirom na to da ga je još malo ostalo, prije no što obnovim zalihu odlučila sam uživati u ovim osvježavajućim mirisnim notama. Riječ je o harmoniji aroma mandarina i kardamona kroz egzotične mirisne nijanse.

Charlotte Tilbury Filmstar Bronze & Glow duo je od kojega se nisam odvajala prošloga ljeta, stoga je došlo vrijeme izvući ga iz dubine ladice i zaljubiti se iznova u ovaj proizvod, što da vam budem iskrena zaista nije teško. Prekrasan bronzer i još ljepši highlighter odlični su za putovanja te se mogu koristiti kako na licu tako i na kapcima, zaista proizvod vrijedan pažnje dostupan na web shopu Cult Beauty klikom na ovaj link.

Beauty Bakerie je brand koji me oduševio svojom jednostavnom a kvalitetnom ponudom, posebno su mi se svidjeli tekući ruževi ali s obzirom na to da se radi o izuzetno postojanim ruževima oni ostavljaju posljedice u smislu isušivanja usana, stoga ih ipak ne nosim na svakodnevnoj bazi. Ove ruževe najčešće nosim u posebnim prilikama kada želim da makeup na mom licu bude što trajniji bez čestih popravaka. Iako imam otprilike desetak BB ruževa, crvene nijanse uvijek su mi draže, stoga sam za ovaj post izdvojila mat varijantu “Mon Cheri” dostupnu klikom na ovaj link i metallic varijantu “Apple Crisp” dostupnu klikom na ovaj link, mada bi bilo nepošteno prema nude nijansama barem ih ne spomenuti stoga vam ostavljam ovaj link da bacite pogled i na njih. Više o samom brandu možete saznati na njihovoj službenoj web stranici BeautyBakerie.com.

DIORSHOW Brow Styler mi je definitivno jedna od najdražih olovaka za obrve jer je izuzetno precizna, postojana i boja je savršena za moje obrve. Jedina mana ovog proizvoda jest da dolazi bez čepa, nije to neki propust ali ja recimo proizvod poput ovoga volim imati pri ruci tijekom dana za eventualne popravke, no zbog nedostatka čepa bojim se da se vrh olovke ne ošteti u neseseru. U svakom slučaju, ovo je pouzdana olovka za obrve u toplijim mjesecima stoga je rado ponovo koristim a ujedno i toplo preporučujem. Ova olovka dostupna je u 2 nijanse klikom na ovaj link.

Na koncu sam morala spomenuti i u ovu prekrasnu proljetnu parku s cvjetnim detaljima u pozadini, naručila sam ju s web shopa Rosegal prije otprilike 2 mjeseca ali s obzirom na loše vrijeme pomalo sam ju zanemarila, no sada dolaskom ljepših i toplijih danima obožavam nositi ovu jaknu koja je dostupna klikom na ovaj link.

Da li se i vama dešava da zaboravite na neke stvari i proizvode te da li se radujete kada ih iznova otkrijete?