MEDEX Kolagenlift & Kolagen u prahu

S obzirom da nakon 25-te godine života započinje proces starenja tako i naša koža gubi na elastičnosti i baš je koža najbolji pokazatelj tog procesa. Naime, ono što se sa kožom počinje dešavati jest da se počinje smanjivati proizvodnja kolagena i tako koža gubi na elastičnosti. Starenje na žalost ne možemo spriječiti ali zato ga možemo usporiti na način da koristimo kolagen kao dodatak prehrani. Dodaci prehrani s kolagenom usporavaju gubitka kolagena a dolaze u raznim oblicima poput tableta, kapsula ili tekućih pripravaka koji pomažu pri izgradnji mišića i pomlađivanju kože. U današnjem postu osvrnuti ću se na dva takva pripravka a radi se o Medex Kolagenlift i Medex Kolagenu u prahu.

Medex

Koristila sam istovremeno prethodno dva spomenuta dodatka prehrani u posljednjih mjesec dana, oba dodatka mogu se naći u DM-u i ljekarnama a preporučena cijena Kolagena u prahu iznosi 147kn a za Kolagenlift 198kn, pakiranja dolaze za upotrebu od 30 dana. Kolagenlift zbog veličine molekula lakše ulazi u stanice kože, dok je Kolagen prah namijenjen za kosu i nokte. Kako je kolagen sastojak koji i naše tijelo producira i razgrađuje ne može doći do predoziranja.

S obzirom da na deklaraciji od strane proizvođača stoji opaska da se preporuča redovito uzimanje najmanje 60 dana da bi se vidjeli rezultati ja vam danas donosim tek svoje dojmove o oba proizvoda.

Medex Kolagenlift

Jedinstvena kombinacija kolagena, hijaluronske kiseline i prirodnog vitamina C, sastav je dostupan klikom na ovaj link.

Medex Kolagenlift je pripravak sa Kolagen Verisolom®, sadrži male molekule kolagena koje se efikasno apsorbiraju u kožu. Kako je kolagen najzastupljenija bjelančevina u ljudskom tijelu važan je sastavni dio hrskavice zglobova, kože, noktiju i kose. Nakon 25. godine proces nastanka kolagena u tijelu se usporava, zato koža s godinama gubi čvrstoću i elastičnost a pojavljuju se prve bore. Pad količine hijaluronske kiseline uzrokuje suhoću i sakupljanje kože. Uz redovnu konzumaciju Kolagenlifta svoju kožu hranite iznutra i vračate joj ono što joj priroda vremenom oduzima.

Proizvod se pakira u ampule od 9ml koje omogućuju jednostavnu svakodnevnu upotrebu a dnevno se konzumira po jedna ampula koju možete popiti samostalno ili ju pak možete pomiješati sa vodom, sokom ili čajem. Prije upotrebe ampulu bi trebalo promućkati.

Medex Kolagenlift ampule

Medex Kolagen u prahu

Rješenje za krhku kosu i lomljive nokte koji dolazi u obliku praha u pakiranju od 150g dovoljnom za korištenje do 30 dana. Sastav je dostupan klikom na ovaj link.

Kolagen je najveći protein u ljudskom tijelu te kao takav djeluje kao potpora za većinu tkiva i daje stanicama njihovu strukturu, to je važan sastavni dio zglobne hrskavice, kože, noktiju i kose. Nakon 25. godine proces proizvodnje kolagena u tijelu usporava, što uzrokuje pucanje noktiju, tanku kosu i sporije obnavljanje kose. Medex Kolagen prahom unosimo 100 % hidrolizirani kolagen, sastavljen od aminokiselina koje u tijelu potiču nastanak vlastitog kolagena. Rastopljen u vodi, soku ili drugim tekućinama, dobro se apsorbira i doprinosi bujnijoj kosi te lijepim i jakim noktima.

Preporučeni dnevni unos je 10 g a pije svaki dan na način da ga se pomiješa sa vodom, sokom, mlijekom, čajem ili jogurtom te ga se ostavi da odstoji približno 2 min kako bi se dobro otopio, jer se tako hidrolizirani kolagen najbrže apsorbira u organizam.

Medex Kolagen u prahu Medex Kolagenlift

Nakon 30 dana konzumiranja ova dva dodatka prehrani teško vam mogu tvrditi kako su bore nestale a nokti i kosa drastično ojačali, kako sam već prethodno spomenula i sam proizvođač ističe kako su rezultati vidljivi uz svakodnevno korištenje minimalno 60 dana. Moram priznati da mene osobno zanima učinak uzastopnog korištenja nakon nekoliko mjeseci što mislim i isprobati nakon što završim sa terapijom koju moram piti iz privatnih razloga. Također, upravo zbog terapije moja koža je izrazito dehidrirana tako da me Medex svakako zainteresirao i ukoliko realiziram jednoga dana višemjesečnu konzumaciju jednog od ova dva proizvoda svakako ću vam se javiti sa povratnim rezultatima u nekom novom postu ali do tada ostajem pri svojim prvim dojmovima.

Medex Kolagen

Kolagenlift izuzetno je slatkog okusa ali s obzirom da je količina od 9ml zaista mala količina konzumirala sam ga samostalno a potom tu slatkoću isprala sa Kolagen prahom rastopljenim u vodi koji po mom mišljenju ima neki decentni ali nedefinirani okus koji sam imala potrebe zaliti sa čašom obične vode. Pila sam oba dodatka uvečer netom prije spavanja i tako uzastopno 30 dana i moram priznati iako imam osjetljiv želudac ovi dodaci mi nisu teško padali.

Kako sam navela, ne mogu reći da su bore nestale, na noktima imam gel pa mi je teško i o noktima pričati a kosa je i dalje ista kao što je bila i dosada no mogu istaknuti da mi je koža lica u besprijekornom stanju posljednjih mjeseci no to vjerujem da mogu zahvaliti i nekim proizvodima i uređajima koje koristim proteklih mjeseci ali vjerujem da ni Medex proizvodi nisu odmogli korištenjem proteklih tjedana. S obzirom da sam istaknula kako koristim propisanu terapiju i da mi je koža jako dehidrirana kako na licu tako i po tijelu (i to mi je trenutno jedini problem s kožom) mene je osobno najviše zainteresirao Kolagenlift. Vjerujem da bi Medex dodaci s obzirom na sastav i neke studije koje sam pročitala mogli višemjesečnim korištenjem pružiti vidljive rezultate a kako sam kroz post to već navela, starenje je nešto što ne možemo spriječiti ali svakako možemo utjecati na način da usporimo vidljive znakove starenja tako da pripazimo na način života koji vodimo ali i uz dodatke poput Medex proizvoda.

Imate li i vi iskustva sa ovakvim tipom proizvoda i kakvi su vaši dojmovi?