Douglas – Self Tanning Milk

Kategorije: Douglas, Preparativa

Nedavno sam pisala o svojoj rutinu samotamnjenje u ovom postu a kako sam pridodala još jedan proizvod toj svojoj rutini odlučila sa njim krenuti sa nizom recenzija proizvoda za samotamnjenje koji tek slijede.

Douglas mlijeko za samotamnjenje dostupno je u Douglas parfumerijama ili Douglas web shopu po cijeni od 99,90kn (link) a sadržaj pakiranja iznosi 100ml.

Douglas Sun mlijeko za samotamnjenje namijenjeno je za samotamnjenje lica i tijela.
Miris ovog mlijeka je jako ugodan što inače nije slučaj sa proizvodima za samotamnjenje, mene podsjeća na neke suhe kekse pri nanošenju no kako vrijeme prolazi i proizvod počne djelovati na koži, miris proizvoda za samotamnjenje postaje prepoznatljiviji ali opet nije prenaglašen.
Tekstura je baš poput klasičnoga mlijeka za tijelo s napomenom  da mislim na neko laganije mlijeko za tijelo koje brzo po nanošenju upija u kožu. Upijanje je velika prednost jer ne morate čekati dugo da se obučete, nekih 5 minuta je sasvim dovoljno.
Kako sam već spomenula, o svojoj rutini za samotamnjenje sam već pisala u ovom postu te istu primjenjujem i sa ovim proizvodom. Ukratko, prije nanošenja ovog mlijeka obavezno napravim temeljiti piling lica i tijela a netom prije same aplikacije na određene dijelove tijela (ruke, zglobovi, koljena i sl) nanosim klasičan losion za tijelo.
Ovo mlijeko koristim uvijek prije spavanja da mu dam vremena da se nijansa razvije.
Mlijeko je bijele boje i trag po nanošenju nije vidljiv pa ga treba opreznije nanositi ako ste početnik a ako imate iskustva već sa proizvodima za samotamnjenje ovaj proizvod ćete jako brzo zavoljeti.
Naime, ovo mlijeko mi se jako svidjelo zbog nešto suptilnije nijanse koju ostavlja na koži te zbog činjenice da zaista nije niti jednom ostavilo trag neželjenih mrlja, čini mi se da je tomu zaslužna upravo ta decentna nijansu koju ostavlja.
Ukoliko vi preferirate ipak izraženiju nijansu osunčane kože, jednostavno nanosite ovo mlijeko naredna tri do četiri dana i efekt će biti puno intenzivniji no trebate pripaziti da ne dobijete neželjene narančaste tonove.
Postojanost sunčanog izgleda kože traje otprilike tri dana, no prednost je u tome što se one mrlje koje krenu nastajati uslijed skidanja boje ne vide toliko kao sa drugim proizvodima, opet ću ponoviti da je tomu zasigurno zaslužna upravo ta tek decentna nota.
Nijansa koju ja dobijem sa samo jednom aplikacijom naginje maslinastom tonu i meni je sasvim dovoljna te sam uvjerena da ću ovaj proizvod koristiti tokom čitave godine.
Iskreno govoreći ovo me mlijeko jako podsjeća na Clarinsov losion za samotamnjenje lica o kojem sam pisala u ovom postu. Sličnost je već vidljiva u teksturi te aplikaciji a efekt na licu mi se čak više sviđa sa ovim Douglas Sun mlijekom.
Proizvod po otvaranju je pogodan za korištenje narednih šest mjeseci no ako ga koristite za tijelo i lice mislim da ćete ga potrošiti i puno prije a ako biste ga koristili samo za lice tada bi vam potrajao točno tih šest mjeseci.
Zaključak bi bio da je ovo još jedan Douglas proizvod u nizu koji me je oduševio s obzirom na omjer cijene i kvalitete. Isto tako, dobila sam dojam da bi ovo mlijeko bilo zaista idealno za korištenje tokom čitave godine upravo zbog nijanse koju pruža. Jednostavnost aplikacije je zaista van konkurencije naspram svih proizvoda za samotamnjenje koje sam do sada isprobala te čak ne iziskuje niti rukavice.
Za kraj bi natuknula da bi se ovaj proizvod jako svidio osobama izrazito svijetle pute koje žele umjereno osunčani efekt na koži.
Kako nam ovo ljeto nosi niz kišnih i tmurnih dana toplo bi vam preporučila ovaj spas u tubi ;).
Lov na sunčane dane, solarij ili proizvodi za samotamnjenje – koji je vaš izbor?
*pr uzorak
Ivana
lp