EUCERIN HYALURON-FILLER NOĆNI PILING I SERUM

KAKO KOŽU PRIPREMITI ZA SPAVANJE?

Njega kože je općenito vrlo važna, a posebno prije spavanja jer se tijekom noći naša koža regenerira. Koža se tijekom spavanja obnavlja i zato je važno da bude čista i nahranjena. S ispravnom rutinom njege lica prije spavanja, možemo pomoći koži da zablista.

PRVI KORAK – DVOSTRUKO ČIŠĆENJE odličan je način čišćenja svih nečistoća koje su se nakupile preko dana. Prvi korak dvostrukog čišćenja uključuje uklanjanje šminke i nečistoća tekućim odstranjivačima. Drugi korak je čišćenje lica s gelom, pjenom ili mlijekom za čišćenja.

DRUGI KORAK – EKSFOLIJACIJA odnosno piling je proces uklanjanja mrtvih stanica s površine kože. Postoje dva tipa pilinga: mehanički koji uključuje uklanjanje mrtvih stanica kože abrazivnim sredstvima te kemijski koji uključuje upotrebu kiselina (AHA i BHA) ili enzima.

TREĆI KORAK – SERUM U njezi kože se sve više koristi poseban aktivni sastojak koji se prirodno proizvodi u stanicama kože – hijaluronska kiselina. Jedna od njenih glavnih funkcija je zadržavanje vlage. Hijaluronska kiselina može se naći u raznim proizvodima za njegu kože, od maski za lice do krema, a sve se češće koristi i u serumima koji se brzo upijaju i jednostavni su za primjenu. U većini rutina njege, serum je korak nakon čišćenja, a prije hidratacije. Dolazi u obliku tankog filma koji prekriva lice dok njegovi aktivni sastojci ciljano djeluju.

ČETVRTI KORAK – HIDRATACIJA Nakon čišćenja i nanošenja seruma, vrijeme je za hidrataciju. Koža gubi vodu tijekom noći i zato je važno nanijeti hidratantnu noćnu kremu prije spavanja. Odaberite noćnu kremu posebno formuliranu za vaš tip i potrebe kože i uživajte u blistavoj koži kad se probudite.

PETI KORAK – JOGA ZA LICE Joga za lice je u osnovi poseban način masiranja lica, vrata i dekoltea. Umor i stres koji se nakupljaju tijekom dana mogu uzrokovati siv i umoran izgled kože. Joga za lice pomaže u poticanju revitalizacije kože i može poboljšati sjaj vašeg tena poboljšavajući cirkulaciju krvi, limfnu drenažu te pomoći u uklanjanju oteklina i zadržavanja vode. Svakodnevno prakticiranje ovog opuštajućeg rituala može pomoći i dubljem prodiranju i učinkovitosti proizvoda za njegu kože.

Eucerin Hyaluron-Filler noćni piling i serum kombinira dva važna koraka rutine njege prije spavanja. Inspiriran je dermatološkim tretmanima kao što su kemijski pilinzi i tretmani s hijaluronskom kiselinom i kombinira dvije učinkovite formule u jednoj bočici za višestruke anti-age učinke:

1.Kremasta emulzija sadrži učinkovit AHA kompleks i glicin saponin. AHA, poznat i pod nazivom voćne kiseline, potiče ljuštenje mrtvih stanica kože dok glicin saponin potiče proizvodnju hijaluronske kiseline u dermalnim slojevima kože gdje nastaju duboke bore.

2.Prozirni gel kombinira visoko i nisko molekularnu hijaluronsku kiselinu. Visoko molekularna hijaluronska kiselina djeluje tako da zaglađuje vanjske slojeve kože dok nisko molekularna hijaluronska kiselina (koja je 40 puta manja) prodire dublje u epidermalne slojeve kože gdje nastaju duboke bore.

MOJI DOJMOVI

Početkom zime počela sam koristiti ovaj izuzetno inovativan serum za večernju njegu kože lica. Primjena je vrlo jednostavna iako se radi o dvije komponente, naime, pritiskom na pumpicu istovremeno izlaze kremasta emulzija i prozirni gel te ih je potrebno promiješati na dlanu i nanijeti na dobro očišćeno lice. Također, važno je napomenuti kako je moja osobna preporuka a ista dolazi i od strane proizvođača, da je za vrijeme korištenja ovog seruma bitno koristiti zaštitni faktor tijekom dana.

Moram priznati kako mi ambalaža baš i nije od velike važnosti kada je riječ o preparativnim proizvodima ali što se ovog proizvoda tiče pristup vizualnom segmentu bio je prvenstveno da proizvod odnosno pumpica budu praktični i efikasni, ali moram priznati da mi cijeli koncept pakiranja teži jednostavnoj eleganciji i što se mene tiče takav mi se pristup izuzetno dopao.

Nadalje, serum sam koristila svake večeri prije spavanja protekla dva mjeseca tako da sam pomiješala te dvije komponente te ih nanijela na čistu kožu i pustila da koža upije serum u potpunosti prije no što sam nastavila s kremom za njegu lica. Miris seruma je postojan ali decentan i brzo hlapi, stoga ne bi trebao u tom smislu stvarati probleme. Tekstura seruma kada se obje teksture sastave je ugodna i kremasta te se lijepo nanosi na kožu te koža serum ubrzo po nanošenju upija. Netom po nanošenju, dakle u toj nekoj fazi kada koža upija serum, tekstura je pomalo ljepljiva i kao da se mijenja u tom kratkom periodu jer prolaskom te faze koža postaje osjetno mekša i glađa te je spremna za nastavak njege večernjom kremom za njegu kože.

Korištenjem ovog seruma primijetila sam na koži prvenstveno razliku u samoj teksturi kože i činjenici kako je koža čvršća, otpornija i vidno zaglađenija. U prilog navedenom ide što sam ja trenutno u terapiji zbog zdravstvenih problema i koža mi je jako suha i dehidrirana te osjetljiva a uz ovaj serum nekako sam uspjela postići taj zdraviji i sjajniji izgled kože a da pritom ni zimski uvjeti nisu ostavili apsolutno nikakve posljedice na koži. Također, primijetila sam, iako samo trenutno i po nanošenju, kako ovaj serum lijepo popunjava i sitne linije, stoga sam mišljenja kako bi se i po tom pitanju mogao pokazati uspješnim, naravno uz redovito korištenje kroz jedan duži period.

Serum dolazi u pakiranju od 30ml odnosno 2x15ml za svaku komponentu a može se pronaći u svim bolje opskrbljenim ljekarnama po cijeni od 280kn. Sastav je dostupan klikom na ovaj link a u nastavku slijedi nekoliko korisnih savjeta za beauty sleep.

SAVJETI ZA Beauty Sleep

1.Napravite raspored spavanja kojeg ćete se pridržavati.

2.Mjesto za spavanje neka bude čisto i ugodno. Obratite pažnju na često mijenjanje posteljine.

3.Spavajte u laganoj i prozračnoj odjeći od prirodnih tkanina.

4.Nastojte ne pregrijavati prostoriju u kojoj spavate.

5.Izbjegavajte teške obroke i kofein dva do tri sata prije spavanja.

6.Izbjegavajte korištenje mobitela ili laptopa prije spavanja .

7.Ne zaboravite na svakodnevnu tjelesnu aktivnost.