Macadamia Natural Oil & Argan Oil BaByliss Pro – recenzija

Kategorije: Macadamia Oil

Dakle…imamo dva tehnološki obrađena ulja za njegu kose …

Macadamia ulje

Ne znam da li iz navike ili praktičnosti ambalaže ali možda i zbog cijene kupujem ga uvijek u ambalaži od 30ml po cijeni od 80kn dok ga još možete nabaviti i u ambalažama od 10, 125 i 300ml.
Nanosim ovo ulje u jako maloj količini, ravnoj onoj veličine zrna graška, na suhu kosu nakon sušenja, feniranja ili peglanja na vrhove. Ulje je odlično a deklaracija ga opisuje ovako;…namijenjeno je njezi svih tipova kose a posebno za suhu i oštećenu kosu. Kosi daje glatkoću, sjaj, podatnost i najvažnije UV zaštitu.
Sve je to istina jer zaista lijepo zagladi kosu te vjerujem i da regenerira vrhove koje nakon nanošenja ne zamasti već štoviše upije ih u sekundi, isto tako krasno miriši ali samim time dolazite do zaključka da je ovo čista kemija u uljnom obliku…NE, ne kažem da je to loše već želim dati do znanja da kada bi kupili hladno tiješteno makadamija ulje u ljekarni to ne bi imalo veze sa ovim proizvodom.
Ulje dolazi u staklenoj ambalaži, kojoj po meni, nedostaje dozer za kapanje koji sam ja jednostavno kupila i nadodala. Klasično je prozirne boje i nije jako gusto.
Zadovoljna sam efektom koji pruža ovo ulje i kupila sam ga već negdje drugi-treći puta ali možda iz navike ali i efekta više volim serume poput TIGI S factor “Dream Drops” ili John Frieda serume…itd…koji te moje vrhove “odrade” puno profesionalnije no ipak moram priznati da sam zadovoljna ovim proizvodom  što potrđuje i ponovna kupovina istog i kada želim da mi se kosa “odmori” posežem za njim.
Ovo ulje koristim na kosi povremeno u ležernijim danima kada ju jednostavno operem i ne stavljam ništa sem malo ulja na vrhove, usprkos tome što ga ne koristim svakodnevno užasno se brzo troši što me nagnulo da isprobam i drugo ulje za njegu kose…

Argan ulje

Ovo ulje se može kupiti u Farmacija ljekarnama u ambalaži od 100ml po cijeni od 136kn.
Kako piše na deklaraciji služi za sjaj kose, omekšavanje kutikule u cilju zdravog izgleda kose, pomaže kosi protiv oštećenja nastalih vanjskim utjecajima, kemikalijama i visokom toplinom od proizvoda za stiliziranje.
Ovo ulje po mom osonom mišljenju sušta suprotnost prethodnog, započet ću s mirisom koji također ne nalikuje mirisu na kojem bi ulje trebalo biti bazirano, dakle ni A od argana ali za razliku od prethodnog ulja u ovom ulju ovaj miris nije nimalo privlačan, štoviše nalikuje nekakvom “kliničkom” mirisu i zaista ne znam kako bi Vam ga drukčije opisala. Nadalje, narančaste je boje koja isto tako nije privlačna. Što se ambalaže tiće ona je plastična a na vrhu ima dozer za kapljice pa ga se puno lakše dozira od prethodnog. Iznimno je gusto i “teško” zapravo, da se ispravim “gušće i teže” je od prethodnog a samim time ga i treba manje za nanošenje od prethodnog ali koliko god manje ga stavili ne upija jednako lijepo u kosu kao prethodno, štoviše, imam osječaj da ga kosa uopće ne upije u potpunosti i kao da mi zapravo umasti kosu. Dala sam mu šansu 5-6 puta i onda sam odustala.
Da budem iskrena, ovo ulje mi služi kao pakung jednom do dvaput tjedno, u korijen utrljam risinusovo hladno tiješteno ulje a na ostatak kose ovo ulje jer zaista ne vidim da mu je svrha išta drugo. Nahrani lijepo kosu to moram priznati i nakon pranja nije samo nježna već svilenkasta ali zaista mi nije bila svrha dati 136kn za “pakung” jer imam i bolje proizvode za taj dio njege kose.

Da zaključimo…MACADAMIA ulju dajem peticu dok ARGAN ulju dajem labavu trojku, barem u ovom smislu tehnološki obrađenih ulja, Macadamia će se i dalje nalaziti u mom neseseru jer smatram da je korektan proizvod namijenjen njezi kose dok mi je Argan kao čista suprotnost podbacio i svakako neću ponoviti kupovinu istog.

Da li ste isprobali ijedan od gore dva navedena ulja i kakvi su vaši dojmovi?