Estee Lauder – Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher

Kako imam masnu do mješovitu (nekada obrnutim redom, ovisno o periodu godine) kožu lica koja naravno uz višak sebuma za sobom vuče i problem proširenih pora, često volim posezati za serumima koji su namijenjeni upravo sužavanju pora. 
Najčešće je efekt nakon korištenja istih kratkoročan, da budem preciznija, pore se suze po nanošenju seruma ali su natrag već po prvom umivanju :(.
Moram odmah u početku posta naglasiti da ja nemam pretjerano izražene proširene pore, one jesu tu ali ništa pretjerano što se ne bi moglo zakamuflirati, na kraju krajeva pri kupovini isto tako jednog proizvoda za pore, citirala bi jednu trgovkinju u Mulleru … “… ali vi nemate proširene pore, vidite moje lice, e to su pore … “. Ista ta trgovkinja je zaista imala problem sa proširenim porama koje su bile vidljive i na dva koraka udaljenosti i koje je jadna nastojala prekriti poštenim slojem pudera no zaista su bile preizražene.
Dakle, moja problematična zona je nos s jedne i druge strane te nešto malo na obrazima ali zaista ništa što bi izgledalo kao preveliki problem.

Problematična zona nosa donosi nešto izraženije pore koje se konstano iznova pune, dakle, napravim piling, nanesem masku i po umivanju one nisu toliko vidljive no već za sat vremena sam opet na početku.

Ukoliko se sada pitate zašto sam uložila u ovako skup serum ako nemam toliko problema, odgovor je vrlo jednostavan – Estee Lauder obožavam i kako sam isprobala većinu njihovih seruma morala sam i ovaj, jednostavno sam morala.

Kupila sam ga na akciji na Jagodici po duplo manjoj cijeni od one koja je ponuđena na našim policama, dakle, za 30ml ćete u Hrvatskoj morati izdvojiti 569kn a za 50ml čak 809kn, dakle, svakako preporučam da ovaj serum kupite na nekom od putovanja ili online jer iz iskustva znam da ćete uvelike uštedjeti.

Serum od 50ml mi je trajao šest mjeseci a koristila sam ga svaki dan u jutarnjoj njezi pri čemu mi je jedan pritisak pumpice bio dovoljan za cijelo lice.

Dakle, dozira se pritiskom pumpice a kada dođete do dna možete odšarafiti pumpicu te serum nanositi ili prstima ili kupite (ako već nemate) kapaljku/pipet.

Tekstura seruma je dosta gusta te se lijepo razmazuje po licu i brzo upija. Isto tako, upravo zbog teksture, sve neke laganije nepravilnosti koje imam na licu se zaglade i zapravo površina kože bude ujednačenija, ugodno glatka i nježna na dodir. Gotovo baršunasta. Napomenula bi i da ne isušuje ali ukoliko imate suhu kožu trebat će vam hidratantnija krema preko njega.
Svaka krema i svaka make up podloga savršeno sjedaju na njega.

Prema deklaraciji namijenjen je svakom tipu kože.

Miris je citrusan i vrlo ozvježavajuć i ugodan, baš kakav i treba biti za početak dana te odmah po nanošenju hlapi.

Ono što sam čitala o samom proizvodu prije kupovine jest da uvelike smanjuje pore, da budem preciznija, nakon cca četiri tjedna upotrebe pore bi trebale biti smanjene za 69%. Nisam očekivala 69% zbog nekih prijašnjih razočarenje sa drugim brendovima ali sam se nadala barem polovici tog postotka no dobila sam puno više.
Naime, ono što mi je ovaj serum pružio odmah u startu je glatka i nježna koža gotovo do granice idealnog (prema mojoj procjeni idealnog), koža mi se uvelike manje mastila a pore su u prva dva mjeseca bile samo prekrivene, dakle, prva dva mjeseca efekt je bio trenutan no kako je vrijeme odmicalo a ja uporno pratila pet-šest najkritičnijih mjesta na licu počela sam primječivati da se te iste pore više ne pune jednako kao što su i prije te da su zaista vizualno uže.
Nakon šest mjeseci korištenja ovog seruma svakako mogu reći da mi nije žao investicije te da ću ga na proljeće kupiti ponovo (jer sam ga i ove godine koristila kroz proljeće i ljeto). 
Pore jesu uže i tri-četiri jako problematične na nosu nisu niti malo kao što su bile, dakle, još su tu ali nisu toliko vidljive i samim tim se ni ne pune kao što su znale. Ovo malo problematičnih po obrazima zaista više nisu nikakav problem i samo se nadam da do proljeća neću doći na staro jer serum koji trenutno koristim (koji je također deklariran kao serum za pore) me baš na prvu ni ne dojmi pretjerano.
Da rezimiram, serum kao takav je bio idealan za moju masnu, neujednačenu kožu prožetu sa podnošljivim porama.
Vaše preporuke, dojmovi … ???
lp