Vichy, odstranjivač vodootporne šminke

Vichy dvofazni odstranjivač za skidanje vodootporne šminke koristim zadnjih par mjeseci, otprilike pola godine. Skidala sam sa njime šminku sa očiju no ne vodootpornu jer nije bilo smisla :(.

S obzirom da se radi o iznimno blagom i hidratantnom odstranjivaču šminke veselila sam se kada sam pročitala da skida i vodootpornu šminku no ovaj odstranjivač je imao problema i sa skidanjem klasične maskare, crni trag je ostajao usprkos jako natopljenoj blazinici ili intenzivnom “namakanju” ili čak i trljanju po oku.

Ne iritira oči niti malo već je baš iznimno ugodan i zato sam ga i koristila usprkos činjenici da bi neku tragove konkretnije maskare morala skinuti i sa konkretnijim odstranjivačem. Lijepo njeguje okoloočno područje i ne isušuje već ostavlja iznimno vlažano i elastično.

150ml dvofaznog odstanjivača sam platila 102kn (17$) te kupila u obližnjoj ljekarni. Način na koji sam ga upotrebljavala je vrlo jednostavan – dobro promučkati da se dvije tekućine spoje te natopiti blazinicu i skinuti šminku sa oka.

Zadovoljna sam ovim proizvodom jer je iznimno nježan i ugodan usprkos činjenici da nije toliko temeljit kako na deklaraciji piše. Ukoliko ne koristite vodootporne ili pigmentiranije maskare svakako preporučam ovaj odstranjivač u suprotnom slučaju ćete morati potražiti ipak malo konkretniji proizvod.

lp