Clarins – Pore Minimizing Serum

Posljednja 4 mjeseca koristila sam Clarinsov serum u jutarnjoj rutini njege lica.

Serum je namijenjen masnoj koži sa izraženim porama, cijena mu je 259kn a pakiranje sadrži 30ml.

Moja koža je mješovita do masna, ovisno o periodu godine. Pore su mi izraženije na nosu i dijelu oko nosa – dakle obrazima.
Kako sam naglasila pakiranje sadrži 30ml i meni je trajalo 4 mjeseca uz napomenu da sam ga koristila samo ujutro na način da bi ga nanosila nakon toniziranja a prije dnevne kreme. Dva pritiska su bila potrebna za cijelo lice.
Tekstura seruma je gotovo vodenasta što znači da je vrlo lagan, gotovo kao neki losion/fluid za lice. Kako sam ja već navikla na serume namijenjene mojoj koži u dnevnoj varijanti da budu “napucani” silikonima (koji meni nimalo ne smetaju, dapače) moram priznati da se sa ovim serumom nisam našla. Jednostavno volim silikone u serumima iz jednostavnog razloga – čine bitnu razliku na površini kože.

Iako sam serum koristila redovito svako jutro nisam primijetila pomak sa porama pa čak ni po samom nanošenju. Nije mi stvorio doduše nikakve iritacije pa čak ni isušio kožu no opet ako mu je svrha da suzi pore, jasna su i moja očekivanja, koja na žalost nisu ispunjena.
Moram priznati da je ipak kontrolirao lučenje sebuma i koža mi se manje mastila tako ako netko traži serum za svoju masnu kožu lica a nema pretjerano puno problema sa porama onda će sa istim biti zadovoljan. Iako moram priznati da ni moje pore nisu ne znam kako vidljive i nisu proširene po cijelom licu i trebala bi biti zadovoljna makar sa kontrolom sebuma ipak nisam jer se jednostavno nisam našla u toj samoj teksturi koju ja volim kod dnevnog seruma, ali dakle to je čisto stvar navike ili potrebe pojedinca.
Druga stvar koju bi istaknula kao pozitivnu je miris seruma koji je nevjerojatno osvježavajući i baš idealan za početak dana no opet s druge strane intenzivan je što trebate imati na umu ako ne volite mirise u proizvodima za lice. Iako brzo taj isti miris hlapi možda njegov intenzitet koji je u početku naglašen ne bi odgovarao svakome.
U konačnici serum kao takav je u potpunosti drugačiji od svakog prethodnog kojeg sam isprobala (s napomenom da govorim o serumima za kožu s naglašenim porama) i nije isušivao kožu a pomogao je pri regulaciji lučenja viška sebuma no to je sve što je napravio, pore nije (da ponovim) sužavao čak ni po samom nanošenju a ne mogu reći da je bilo ikakvih promjena niti kada sam krenula sa korištenjem niti danas kada sam ispraznila bočicu.
Zaključak bi bio da proizvod ne bi ponovo kupila i preporučila bi ga tek osobama možda sa mješovitom kožom koje nemaju nepravilnosti po površini kože zbog njegove lagane teksture a nećete se morati bojati isušivanja u unutrašnjosti kože a ni lučenja sebuma po površini kože.
Vaš idealan serum za pore ili ste jednostavno prestali vjerovati u čuda ??
Ivana
lp